pet71 128 #1 Публикувано 26 Октомври Здравейте, колеги, За Акорд 6 от 2001 с климатик ,може ли да помогнете как да направя струята на предното стъкло, че ми се струва че не се усеща. На другите позиции струята е много добре. Как да стигна до клапа или това ,което премества позициите. Крайното положение на Врътката е леко преди символа за предно стъкло. На Харви таблото и този панел съм вадил няколко пъти,тук ми се струва че трябва да излезе половината табло поне. Случайно излезе тази красавица за първа кола на тийнейджъра - много сме доволни от избора.:) 20251026_141758.heic 20251026_141642.heic 20251026_141920.heic Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 128 #2 Отговорено 29 Октомври (Редактирано) Може би не успях да опиша за какво точно съм писал . При положение на въздушната струя към предното стъкло при работещ вентилатор ( не зависимо на каква позиция ) почти не се усеща през отворите към предното стъкло ,докато при останалите позиции ( към тялото , към краката ) се усеща много добре при същата позиция на вентилатора. Ще се пробвам да проследя жилото ,всякакви насоки ще са ми от полза. Редактирано 29 Октомври от pet71 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7043 #3 Отговорено 30 Октомври Честито за придобивката - доста свежа изглежда! А когато е само към стъклото насочена струята, духа ли и от някъде другаде? Има ли разлика в силата при "само на стъклото" спрямо "към него и в краката"? Променя ли се силата на потока към стъклото при външна и вътрешна вентилация? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 128 #4 Отговорено 30 Октомври (Редактирано) Благодаря, Цецо, На позицията за стъклото - духа и през тези над врътките ( за тялото). На другите позиции си работи клапата- усеща се и в краката когато е в тпозиция за там. Може би самата клапа не работи в крайната позиция ,когато трябва да смени към предно стъкло. Крайното положение е това на изображението. Чета и за някакъв вакум клапан в багажника от ляво. Но при другите позиции на врътката за смяна си духат прилично ,както и позициите на вентилатора се усещат . Затова мисля че няма да е от задушени вакум клапан. Редактирано 30 Октомври от pet71 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 192 #5 Отговорено 30 Октомври Ако стига само дотам - не ми се струва напълно в ред това копче. Трябва да достига до символа за стъклото. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7043 #6 Отговорено 30 Октомври Когато е на стъклото, мисля че трябва да е само там - това е "размразителен режим. Да каже някой със 6-та, че моята я продадох преди 10 г. Но това че врътката не стига до крайното положение на пиктограмката е подозрително и вероятно нещо запира, нейде в недрата на уредбата. Очаквах да вее и малко в краката, понеже това е предходната позиция и би се прокрадвал и там малко от потока. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 192 #7 Отговорено 30 Октомври 1 hour ago, ceco_accord said: Когато е на стъклото, мисля че трябва да е само там - това е "размразителен режим. Така е, да Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 128 #8 Отговорено 31 Октомври Благодаря, колеги, през уйкенда ще пробвам да сваля конзолата на таблото и да проследя . Ще пиша за резултат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7043 #9 Отговорено 31 Октомври 1 съвет: Не знаеш къде и колко е стояла колата преди да я вземеш. Свали рамената на чистачките и после пластмасата под тях в долната част на стъклото. От там дърпа въздух вентилацията. Имах неразумието 1 есен да държа колата си под дърветата и постепенно потокът заслабваше. Та като отворих отпред, изгребах 3-4 шепи кал и листа - субстанция клоняща към компост. После работата се отпуши и вече си знам - есенната сянка е беля. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 128 #10 Отговорено 31 Октомври Не се бях сетил за там .На някоя от колите за нещо ми се беше наложило да отварям в тази зона и се сещам че сложих и ситна мрежа- бях си я взел за пред радиатора . Ще пробвам и това ,но повече клоня че е нещо по трасето - жилото и клапата,която сменя позициите на струята . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7043 #11 Отговорено 31 Октомври Вироятно е вътре, но пък е добре и нън да се погледне, а и е по-малко разглабяне. Само си бележи къде точно лежат рамената, че шлиците на осите са ситни. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 128 #12 Отговорено 2 Ноември Към момента проблема е отстранен. След почистване, раздвижване и смазване на механизма от страната на клапата бутона си насочва струята .Преди процедурата запецваше по средата на металната планка. Може би жилото ще трябва скоро да се сменя. За всеки случай оставих и една миша опашка, ако пак не затваря клапата да и помогна ръчно :). Реално можеше и да не се сваля таблото в частта с панела за климатика и радиото ,а само малката кора от към педалите в страната на централната конзола. Видимоста от там е добра ,но при свалено табло има достъп до клапата и може с ръка ( през отворите за двете централни духалки на таблото ) да се проследи дали е в затворено положение ( струята е към стъклото) или в отворено ( струята е към тялото). Следващата процедура ще е по предписанията на Цецо- с почистване на тунела и евентуално мрежеста защита на отвора за купето:) 20251102_121056.heic 20251102_102854.heic 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове