imi@gbg.bg 0 #1 Публикувано 15 Октомври (Редактирано) Здравейте, от както съм си купил колата преди 6 години, имам проблеми със стъклото на шофьорската врата. Докато беше в гаранция ми го оправяха няколко пъти, след това още няколко пъти, като всеки път ми казват, че проблема бил в уплътнението на врата. Моля помагайте прозореца едвам се вдига. Редактирано 15 Октомври от imi@gbg.bg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 911 #2 Отговорено 15 Октомври Почисти стъклото с препарат за прозорци(двустранно) и след това го напръскай с вода(двустранно) и без да го бършеш го свали и вдигни, ако пак е същото, проблемът не следва да е в уплътнението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
advokata 18 #3 Отговорено 15 Октомври Минавам само да дам номера на уплътнението ако е в това проблема. Някъде в някой форум го мернах преди време и си го записах за всеки случай. 72450-TBG-A01 - това е номера на частта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1575 #4 Отговорено 17 Октомври Тук малко хвърляме боб, авторът можеше да качи едно видео, но на база на опит с предишен автомобил, проблемите с уплътненията по-скоро водят до затруднено отваряне, а не затваряне. Долните имат един канал във форма като "V", и когато стъклото се мъчи да слезе надолу го запретва и започва да се търка във вътрешните му ръбове, които нямат мъх. На 15.10.2025 г. at 18:18, imi@gbg.bg написа: проблема бил в уплътнението на врата А тя вратата има доста уплътнения при стъклото. Долу, отстрани, вън, вътре... Поне казаха ли ти кое е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
imi@gbg.bg 0 #5 Отговорено 18 Октомври Не, кой ти влиза в подробности. Само казват че трябва да се смени уплътнението, съответно аз се съгласявам и така няколко пъти вече ми сменят въпросното уплътнение. И в мен започна да се заражда едно чувство че или тия са много смотани или че нещо ме пускат по пързалката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6905 #6 Отговорено 19 Октомври Уплътненията едва ли са различни като производство, а ако са, значи трябва да им "светне лампата", че при еднакъв резултат проблема е другаде. Те лежат в метални жлебове, ако някъде някой е крив към стъклото -нормално е да затяга. Докато не се намери къде е криво, и ежедневно да ги сменяш - все тая. Също така може да е от механиката - конкретно жилото и бронята в която се движи, ако някъде е сгънато с чупка и трие. Но, да - качи поне клипче да се види. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 321 #7 Отговорено 19 Октомври (Редактирано) Преди 12 часа, imi@gbg.bg написа: Не, кой ти влиза в подробности. Само казват че трябва да се смени уплътнението, съответно аз се съгласявам и така няколко пъти вече ми сменят въпросното уплътнение. И в мен започна да се заражда едно чувство че или тия са много смотани или че нещо ме пускат по пързалката. На уплътненията, отвътре в частта където се плъзга стъклото е нанесено мъхесто покритие което улеснява плъзгането на стъклото, имал съм случай при който това покритие е износено и стъклото контактувайки с гумата затяга и затруднява доста движението му. Ако искаш да провериш дали уплътнението е причината за трудното движение напръскай обилно цялото уплътнение, отвътре и отвън, както и надолу във вратата по цялото му протежение с хубав силиконов спрей и веднага изпробвай, при положителен резултат може да се търси вината в уплътнението но има и условие. Трябва да прегледаш задължително за кривини и успоредност шините във вратата в които лежи уплътнението както ти е казал Цецо по-горе, огледай също по цялата му дължина от край до край дали уплътнението е вкарано добре в тези шини, ако някъде е излязло или има кривини също ще затяга. Сега се сещам (поне за Акорд-а), откъм страната на бравата има една част от въпросната шина заедно с уплътнението, която е направена разглобяема за да се вадят и сменят актуатора, бравата и дръжката, ако някога е барано там дали е събрано както трябва и дали е спазена успоредността (не знам на Сивик дали е така) . Ако всичко до тук е добре и не дава резултат пробата със силикона, трябва да се смаже със спрей-грес жилото и редукторчето ако може. Редактирано 19 Октомври от CCord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове