Jump to content
nmangarov

Теч в багажника

Recommended Posts

Здравейте,

Имам акорд 2008 2.0 автомат и покрай последните дъждове намерих около 2 пръста вода при резервната гума. Избърсах всичко, свалих корите и видях от къде идва капката. Проблема е, че не зная как стига до там. Влиза вода и при паркирано положение. 

Снимките са от шофьорската страна, ниско на нивото на парктроника на задната броня. Възможно ли е да натича от уплътнението на стопа? Оградил съм в червено и се вижда черната ивица на оригиналния силикон където натича капка. Странно е мястото защо все едно е между 2 парчета метал. Помислих да сложа силикон, но според мен няма смисъл защото капката просто ще избяга настрани и ще капе от дясно

882a6f64-89e3-482d-a15b-29d8d8469fc8.jpg

17c4ed10-1046-4b02-bb12-0c7735baf84e.jpg

a807d983-d8f7-4bcd-87d3-3cd0fd926fad.jpg

26cdad3c-eeea-4c73-a8fc-7c06de51d142.jpg

13dd4d40-26b6-4eb5-922e-b98afbd6e46e.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Редовен номер при Хонда, няма 1 читав багажник от по-новите коли. Слагай смело полиуретаново лепило, можеш и същият цвят да си намериш и няма да тече повече. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е да е от уплътнението на стопа, и при мен е ставало така, и като го намазах едно хубаво със силикон и спря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най вероятно теча е от уплътненията на стоповете. Имах същия проблем миналата есен.

След като подсушиш всичко, може да залепиш хоризонтално ивици хартиено тиксо и при следващия дъжд да провериш къде се мокри тиксото.

Бях си поръчал оригинални уплътнения (цена към 45-50 лв.), а докато ги чаках затегнах малко гайките на стоповете. Теча спря и още не съм сменил уплътненията.:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Преди 2 часа, spase написа:

Най вероятно теча е от уплътненията на стоповете. Имах същия проблем миналата есен.

След като подсушиш всичко, може да залепиш хоризонтално ивици хартиено тиксо и при следващия дъжд да провериш къде се мокри тиксото.

Бях си поръчал оригинални уплътнения (цена към 45-50 лв.), а докато ги чаках затегнах малко гайките на стоповете. Теча спря и още не съм сменил уплътненията.:D

Добре, че спомена болтовете на стоповете, та си погледнах снимките пак и видях важен детайл. На единия болт липсва шайба и гайка, което според мен без тази гайка няма как да уплътни добре. По-късно при първа възможност ще го прегледам, ще стегна гайките и ще сложа липсващата.

Редактирано от nmangarov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Теча е от тавана.. Заварките на купето под оплатнението на рейлинга се напукват и от там влиза вода. При мен беше същото. Стича се по колонката и водата отива в най-ниската точка.

Изпратено от моят SM-S928B с помощта на Tapatalk

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 4 часа, spase написа:

Бях си поръчал оригинални уплътнения (цена към 45-50 лв.),

Колега, спомняш ли си от къде ги поръча?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От amayama.com

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 2 часа, storish05 написа:

Теча е от тавана.. Заварките на купето под оплатнението на рейлинга се напукват и от там влиза вода. При мен беше същото. Стича се по колонката и водата отива в най-ниската точка.

Ще проверя и това, може ли да поясниш под кое точно уплътнение и как се стига до него?  И го замаза с лепило/силикон или нещо друго?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с комби и точно под самия рейлинг има гумено уплътнение по дължината на целия таван. Махаш го цялото. Размонтира се рейлинга. Чисти се хубаво и всичко се маже със силикон по целия канал. При седана е по същия начин, само дето не се занимаваш да махаш рейлинга.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...