simo04655 0 #1 Публикувано преди 16 часа Здравейте с какъв антифриз карате вашите Сивици? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3087 #2 Отговорено преди 15 часа 1. Genuine Honda Type 2 Coolant/Antifreeze (Pre Mixed) - OEM 08CLAG026L2, Europe 2. Honda Antifreeze Type 2, OEM HO-999011-A, (OL999-9011), USA 3. RAVENOL HTC Premix -40°C Protect MB 325.0 (Recommendation: Honda OL999-9011). Готов за употреба! 4. RAVENOL HTC Concentrate Protect MB 325.0 (Recommendation: Honda OL999-9011). Разрежда се 1:1 с дестилирана (дейонизирана) вода. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 893 #3 Отговорено преди 14 часа RAVENOL HTC този се оказа, че не е много ок заради силикатите(оригиналният е без), но ако се сменя на макс 5г.(оптимално 2-3) не би било проблем. RAVENOL HJC този е без силикати, с фосфати, най-близко до оригиналния. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1596 #4 Отговорено преди 12 часа Този на Хонда лонг лайф е и не е като сините бози по магазините. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3087 #5 Отговорено преди 12 часа Американският ОЕМ е със силикати, а европейският е без. RAVENOL HJC съм ползвал на сивика и не беше о.к. Не можеше да топлоотдава нормално и двигателят работеше на 95 - 98 градуса с него. RAVENOL HTC ползвам на джаз-а и няма проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 893 #6 Отговорено преди 12 часа HJC концентрат ли го взе и ако да, в какво съотношение го разреди. Дават го за хибриди и е възможно да е проектиран с по-лошо топлоотдаване заради естеството на работа на тези двг, кой да знае. Аз трябва да го сменям и се чудя кой от двата да сложа, не съм много сигурен, че ползват антифриз със силикати в по-новите Хонди, колкото и бедна да е информацията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове