Тъмнозелен самурай G86-P 349 #1 Публикувано 2 Септември Здравете, Моляза мнение/насочване за намиране на качествен ОЕМ съединител за Акорд 6 CG8 F18B2. Който има опит да сподели, че много "оригинални" ОЕМ части напоследък. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6815 #2 Отговорено 2 Септември Питай Ванко - FenaBG 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 35 #3 Отговорено 2 Септември (Редактирано) Ще му каже екседи!Но си вземи оем аксиален лагер.. Редактирано 2 Септември от Jivetz 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 349 #4 Отговорено 2 Септември (Редактирано) 48 minutes ago, Jivetz said: Ще му каже екседи!Но си вземи оем аксиален лагер.. Тъй де, за ОЕМите иде реч, иначе FCC u Koyo са ясни Редактирано 2 Септември от Тъмнозелен самурай G86-P Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1096 #5 Отговорено неделя в 12:30 На едната кола, екседи при мен изкара около 60к км. Не се дърпам, не тегля нищо. Махнахме го на нитове с тропащи пружини. Качеството не е като 1 време. Сложих оригинален, по-скъп е но не с чак толкова много. Лагерите на Екседи са скраб, също като стандартните съединители. Може би за 1.3 Сивик са ок но за по-голям мотор, не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 349 #6 Отговорено неделя в 13:12 (Редактирано) 41 minutes ago, Mkilla said: На едната кола, екседи при мен изкара около 60к км. Не се дърпам, не тегля нищо. Махнахме го на нитове с тропащи пружини. Качеството не е като 1 време. Сложих оригинален, по-скъп е но не с чак толкова много. Лагерите на Екседи са скраб, също като стандартните съединители. Може би за 1.3 Сивик са ок но за по-голям мотор, не. Благодаря за информацията, и аз чувам такива неща. "оригинален" – откъде е въпросът обаче? Редактирано неделя в 13:12 от Тъмнозелен самурай G86-P Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 35 #7 Отговорено неделя в 14:22 (Редактирано) Екседито ако ти е менташко възможно е ..Но е Афтър маркет все пак..Имат и висок клас ,но е пара. При Дидо от вн ми каза следното.. слага люк ,и каза че държат , важно е кой ти го слага и как..Не всеки има лев за оем като вази нали,и колко време ще седи колата в него и тн,щот повечето хора не искат да правят подаръци на следващите собственици.. За оем.. D&V https://m.facebook.com/dvautobg/ Редактирано неделя в 14:30 от Jivetz 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1096 #8 Отговорено неделя в 14:55 @Jivetz, като минавам 20к на година и след 3 години трябва да го сменя, колко да излиза 1 ОЕ съединител? Излиза дори по-евтино от афтърмаркета. Да, те имат Stage 1 и е къде по-качествен ама е на цената на ОЕ а той е доста издръжлив. Ако колата ти стои и се минават по 5000км годишно, сигурно е рентабилно. Ментак, колко да е ментак? Те местата не са чак толкова много за тия части, знаят се и хората и качеството. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 35 #9 Отговорено неделя в 15:12 Сега не ми се спори, като ти казвам че е по скъпо повярвай ми..Сменях знаеш..Още повече за дизел ако говорим, и маховик ако сложим.Ц3ната скача доста..Вярно е качеството е друго не спорят, но има д-р фактори, ще искат ли аджаба тоя сервиз да ти го смени нищо че е оем и няма да си лапне отстъпката и да се нагуши той,щот му носиш частите, и те гледат на криво играх го тоя мач.Другото колко ще седи тая кола е теб, колкото ти се инвестира в нея,или ще я направиш и ще направиш подарък на следващия собственик дето хич няма да му дреме, какво си сменял и защо цената е такава крайната..За екседито ще ти кажа като покарам колко ще издържи ако искаш.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1096 #10 Отговорено неделя в 15:20 (Редактирано) @Jivetz, имах прелюд, сега е в брат ми, колата е в семейството от далечната 2008-9 някъде, не помня вече. Екседи сложих там, до ден днешен е в колата ама няма общо с тези сега, нищо общо. Понеже все хонди карам до момента, заминавах се и с авточасти няколко години. Казвам ти, от личен опит, новите не стават, стандартните серии. То не е само при тях, а при масово частите в момента. При по-високите серии stage 1-2 и други марки с доказано качество ( съответно и висока цена ), нещата са по-различни. За дизел не говоря, става въпрос за бензин. Дизел взех Luk или ( Бокluк ), както обичам да му казвам, на някакво промо за братовчеда с DS4, заедно с маховика. Изглежда като все едно си отворил киндер яйце ама тя и колата така изглежда. Нещата са зле, оригинални части където може, останалото е тото. Редактирано неделя в 15:21 от Mkilla 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 349 #11 Отговорено неделя в 16:40 Mдаммм явно оригиналът ще е тука има, тука нема, и аз съм на мнението, че е по добре ОЕМ (под такъв разбирам factory built ), a не Hаrt например. Смяната си е трудоемка и е важно да се монтира правилния комплект. Механикът, колкото и да е добър, като сложи някакъв кашкавал все тая. По принцип моят е спрян от производство та... Май, май ще се търси извън татковината... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1096 #12 Отговорено неделя в 17:52 Hart воден радиатор издържа на Авенсис Т25 1.8 по-малко от 2 месеца, това съвсем скоро, просто за инфо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 349 #13 Отговорено неделя в 18:30 Е, не случайно го цитирам, Hart, ползвам само карбонови филтри за купето, но то е консуматив, сменям на 6 м Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове