jeksana 2 #1 Публикувано 12 Август (Редактирано) Здравейте колеги.Колата е црв 3 2.0 бензин на газ.Днес я оставих за реглаж на клапани и смяна на масло.Майсторът каза че веригата ми е леко разтегната,но аз не чувам някакви шумове от нея.Колата работи добре има мощност и пали от раз.На 310 хил км е мисля с оригиналната верига е .Кога е препоръчително да се сменя и колко долу горе излизат части и труд? Редактирано 12 Август от jeksana Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1596 #2 Отговорено 12 Август (Редактирано) Този майстор какво каза веригата леко разтегната ама незнам дали е за смяна. Дано поне знае как се регулират клапани. Това е пълния комплекта за смяна Пълен комплект смяна верига CRV 3ген R20A2 . - CR-V 3та ген. (2007 - 2011) - Hondabg.com Форуми https://share.google/eBsCBOlfmGYNU3rcM Редактирано 12 Август от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1596 #3 Отговорено 12 Август (Редактирано) Няма кой майстор да вземе да прочете нещо има си белези. Има оптегач с ревизионен отвор. Нов- При разтегната верига- Редактирано 12 Август от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jeksana 2 #4 Отговорено 12 Август (Редактирано) Благодаря.Ще го питам дали го е видял.Относно клапаните сега се чуват осезаемо след реглажа.Каза че ги е оставил 27 и 23 .Били на горната граница. Редактирано 12 Август от jeksana Грешка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1596 #5 Отговорено 12 Август (Редактирано) @jeksana Определено майстора ти прави простотии.Той не знае допуските, а белези ще види,сигурен съм че дори незнае за ревизионния отвор да види оптегача. Това са допуските. Това 23 вход дори не е в горна граница като тя е 22. Аз ги правя вход 20 изход 25. Махай се от този майстор отиди да ти регулират както трябва клапаните. Редактирано 12 Август от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jeksana 2 #6 Отговорено 12 Август А проблем ли е да ги оставя така.Освен че се чуват малко повечко може ли да навредят по някакъв начин на колата Той каза че ги е оставил така на горната граница тъй като се кара на газ колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1596 #7 Отговорено 12 Август (Редактирано) Както виждаш входящите дори са извън границата. И се правят на студена двигател ,тоест оставаш колата вечерта ,той ги прави сутринта. Ако не е спазил това нищо не е направил и са доста извън границите,затова тракат. Има си стойност които се гонят. Редактирано 12 Август от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3086 #8 Отговорено 12 Август По- интересното е, как си е играл да докара стотните на 3 и на 7... Обикновено не се занимават да редят по 2-3-4 луфтомерни пластини една върху друга. Направо ползват 0,2 и 0,25. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 893 #9 Отговорено 12 Август (Редактирано) Преди 6 часа, jeksana написа: А проблем ли е да ги оставя така.Освен че се чуват малко повечко може ли да навредят по някакъв начин на колата Той каза че ги е оставил така на горната граница тъй като се кара на газ колата. Лист хартия е 0.1, а тук говорим за 0.01. Карай си колата и не влизай във филма. Правилно е направил майсторът, щом си на газ. За 310к е нормално да е разтегната веригата, гледат се белезките, ако разминаването е под половин зъб, си караш и си свиркаш, ако е половин и нагоре, психически се готвиш за смяна. Редактирано 12 Август от Rakeem Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
z_chakarov 38 #10 Отговорено 13 Август (Редактирано) Има си инчови луфтомерни пластини.Не е никакъв проблем да си я караш така. Off Topic Аз ако съм на твое място ще запаля и ще отида до колегата да ми я оправи както трябва.Тъкмо ще намери и други проблеми и ще ги острани. Без друго до сега, никой не е попаднал на майстор , направо пали и отивай до него.Само ако не ти работи вентилатора на радиатора, не е той човека, че не знае как да провери дали идва захранване до перката,но иначе с другата техническа литература я знае на изуст. Редактирано 25 Август от dindin 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3086 #11 Отговорено 13 Август Off Topic Е, аз съм си дърт, от старата школа и съм свикнал с метричната система. Само една молба! Не се заяждай постояно с колегата. Не правиш добро впечатление към останалите във форума с такъв маниер. Коригирай го аргументирано и с нормално отношение, когато е необходимо. Сигурен съм, че ще се съгласи. А и той, все така, е давал доста полезни съвети, подкрепени със снимков материал. Не може да му се отрече. Нека бъдем по-толерантни. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове