kokopeykov 7 #1 Публикувано вчера в 12:07 (Редактирано) Здравейте колеги! Наскоро при скорост около 140 km\h ми светна датчика TPMS, т.е. губи връзка с някой от датчиците в гумите. / не разлика в налягането- гумата с удивителната/ При намаляване на скоростта на120 след 5-10 км загасна. пак подкарах и датчика отново светна. С намалянето процедурата се повтори. загасна и повече не е светвал. Вече 14-15 дни, не съм и карал по магистрала повече. Не виждам връзка освен температурата в гумите при различните скорости. Има ли друг с подобни проблеми. Ясно е , че батериите на датчиците са тръгнали. Ще трябва да се сменят. Въпроса мие дали само батерии или целите датчици. Различни мнения срещам в нета. Проблем е и , че колата е внос от САЩ. В различните интернет магазини цената е 20-30 USD за брой. Чета , че не искат допълнително програмиране. Бултрако не щат да се занимават, казват ставали и европейските. Хамериканците цитирам "Attention EU customers: TPMS Sensors transmit at 433 MHz in the European Union - this sensor transmits at 315 MHz and will not work on vehicles operating within the EU. Select a '433 MHz' replacement under your vehicle, or check for universal replacements under Tools & Universal Parts" - като махнем вниманието "TPMS сензорите предават на 433 MHz в Европейския съюз - този сензор предава на 315 MHz и няма да работи по превозни средства, работещи в рамките на ЕС. Изберете подмяна "433 MHz" под вашия автомобил или проверете за универсални заместители под Tools и Universal Parts и Wheel и Tire и Tire и Tire System (TPMS) сензор." Като пренебрегна високомерието на на вносителя за България и тва , ме сърбят 600-650 лв., които буквално искат да им подаря. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем сменял ли е батерии или цели датчици , искат ли обучение, трябва ли специализирана техника и програми и има ли в България работещи на 315 MHz и приблизителни цени. Редактирано вчера в 12:09 от kokopeykov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 515 #2 Отговорено вчера в 12:18 Първо се убеди напълно, че изобщо има датчици в гумите. Може и да има такава модификация не знам. Иначе колега си купува от алиекспрес за а BMW i3 и си работят. И той по същата причина, не вижда смисъл да дава псри на дилъра. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokopeykov 7 #3 Отговорено вчера в 14:42 (Редактирано) Преди 2 часа, Bizzito написа: Първо се убеди напълно, че изобщо има датчици в гумите. Може и да има такава модификация не знам. Иначе колега си купува от алиекспрес за а BMW i3 и си работят. И той по същата причина, не вижда смисъл да дава псри на дилъра. Има със сигурност. 4 г. вече я имам. Продават се . в САЩ са 25-30 USD. За различните марки даже са различни. Проверих нарочно за 2-3. В амаяма не намепих за автомобили произведени на американския континент. В алито от 30-70 лв. в магазините дето съм взимал прилична стока. Искат и програмиране. Тоест майстор хондаджия с програми и т н. още 150 кинта Наигравал съм се и с 2, 3 неща , та и с магазините внимавам, вярно има и по 15 лв. По принцип като сменям гумите с зимни мога да видя датчика. Реших да изпреваря събитията , Еле пък ако се размина само с батерии?... Редактирано вчера в 14:47 от kokopeykov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 515 #4 Отговорено вчера в 14:43 В рокауто сигурно си гледал? Радвам се че нямам датчици аз 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokopeykov 7 #5 Отговорено вчера в 18:31 Преди 3 часа, Bizzito написа: В рокауто сигурно си гледал? Радвам се че нямам датчици аз Рока наистина предлага най нагледно и сравнително евтино добра стока. Има и още 4-5 които съм ползвал и за нови и за употребявани части, но е тема за друг разговор. Имам и роднини , както повечето от нас. За хондата слава богу и тук се намират. За 3г. и 8-9 м. както я търкалям вече е навъртяла повече по Европа и Азия , отколкото из Джорджия. Здрава е и малко части съм купувал. По каското е интересно- доверени сервизи ала бала, но за фар , огледало въобще не се пазариха платиха ми фактурата с доставка и мита 100на 100. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 515 #6 Отговорено вчера в 18:36 За съжаление не мога да помогна за датчиците. Дано някой друг се включи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1377 #7 Отговорено преди 22 часа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Catalyst 5 #8 Отговорено преди 20 часа Принципно... батерията или има достатъчно ток или няма. Не виждам логика да се влияе от скорост. Мисля, че проблема е на друго място. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokopeykov 7 #9 Отговорено преди 20 часа (Редактирано) Преди 2 часа, Митко Йотов написа: Благодаря за темата,дето си изровил . Изчетох я , доста полезна информация, която още повече ме хвърли в джаза и даже ме отказа за сега да взимам втори комплект джанти. Поне си изясних реда на действие . първо ще потърся сервиз дето може да ги види и разчете Като дойде реда на зимните снимам датчиците/ даже може да демонтирам един изглеждаш по читаво . Качвам зимните и купувам от Carid след консултация. При следващата смяна с новите датчици. Ако е с 8 гнезда модула , втори комплект джанти и кт датчици.Ако е с 4, като до сега демонтаж монтаж. Редактирано преди 20 часа от kokopeykov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokopeykov 7 #10 Отговорено преди 19 часа Преди 3 часа, Bizzito написа: За съжаление не мога да помогна за датчиците. Дано някой друг се включи. преди 28 минути, Catalyst написа: Принципно... батерията или има достатъчно ток или няма. Не виждам логика да се влияе от скорост. Мисля, че проблема е на друго място. И температурата влияе , не ти ли се е случвало на дистанционно да падне батерията и като я потъркаш да захапе за1-2 дни. Разказах кво ми се е случило. След първото светване спирах на бензиностанция оглеждах гуми , Гасих палих, не съм свалял клеми или да чистя грешки с OBD, не съм и чакал беше загасена докато я оглеждах. Тръгнах 90- 2,3 км , после до към 120 , не съм гледал часовник , но до към 10 мин изгасна. Стъпнах и малко преди да сляза от магистралата светна отново. След около 10 км загасна и до сега не се е появявал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1377 #11 Отговорено преди 13 часа Преди 6 часа, kokopeykov написа: Благодаря за темата,дето си изровил . Изчетох я , доста полезна информация. Поне си изясних реда на действие . първо ще потърся сервиз дето може да ги види и разчете Като дойде реда на зимните снимам датчиците/ даже може да демонтирам един изглеждаш по читаво . Качвам зимните и купувам от Carid след консултация. При следващата смяна с новите датчици. Ако е с 8 гнезда модула , втори комплект джанти и кт датчици.Ако е с 4, като до сега демонтаж монтаж. Точно така, правилно решение си взел. И да, вдигнеш ли температурата на гумата се вдига и налягането за това ти е светнал сигнал, че надвишаваш налягането което са заложили по спецификация от Хонда (тоест може да я гръмнеш) за това на магистралата ти е светнал. На мен ми се е случвало няколко пъти с друга кола, магистралата вдига с 0.2/0.3 налягането но ако си бил в границата на макс преди да тръгнеш както предполагам и за това се е получило така. Логично, всички си проверяваме налягането на гумите, маслото и антифриза преди да тръгнем за морето. Нямаш място за притеснение защото ще имаш още много такива случаи (нормално). Един такъв датчик има живот 10/12 год. и после нов. Няма да бързаш да купуваш а караш по пътя който си решил, сваляш гумата и демонтираш датчика, снимаш го от всякъде и търсиш такъв който работи на неговата честота и тогава взимаш иначе ще си хвърлиш парите на вятъра. Страхотна екстра е това и не я губи, ще ти светне и когато някоя от гумата ти започне да спада под минимума което е заложено в екуто което е безценно когато си с висока скорост и знай, че не е необходимо датчика да е оригинален (скъп). Лек път и безаварийни километри. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 707 #12 Отговорено преди 7 часа @kokopeykov, вероятно батерията в датчика си отива. В тази тема съм писал как си реших проблема с датчиците за втори комплект гуми с джанти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokopeykov 7 #13 Отговорено преди 6 часа (Редактирано) Преди 1 час, Plamen-CRV написа: @kokopeykov, вероятно батерията в датчика си отива. В тази тема съм писал как си реших проблема с датчиците за втори комплект гуми с джанти. Благодаря за точния и бърз съвет! Отличен автомобил си си купил . Аз исках MDX или PILOT, но не ми стигна смелост, CR V то го взех след 2 г . обикаляне по автокъщи и гледане на извънземни ... Доволен съм от избора си. След година две може и да се пробвам Та по темата Купувам уреда - тук ме притеснява , че това което ми отваря в изписаните марки липсва Хонда . Като гледам снимката която си прикачил има Акура предполагам и Хонда . Ако не те затруднява , погледни дали е същото , щото са минали 2 г .Взимам и 8 сензора, предполагам пак от там.https://www.autelshop.de/wholesale/4pcs-autel-mx-sensor-2-in-1.html С лаптопа до колата прочитам сензорите на колата. Клонирам новите . И далече едни от други. Благодаря Редактирано преди 6 часа от kokopeykov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 707 #14 Отговорено преди 3 часа Сензорите са същите. Работят на 315 и 433 мегахерца. Според софтуера ЦРВ 4 2012-2014 са на 315 мегахерца. След това са на 433. Ако не ти се занимава с поръчки и чакане попитай в гумаджийските сервизи дали предлагат датчици и програмиране. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове