Krasimir_r_s 1 #1 Публикувано вчера в 10:41 Здравейте колеги, Имам ЦРВ 2.0 автоматик с газ. От няколко седмици се чува шум откъм двигателя. И сега как да го обясня не е тропане или виене, по-скоро като жужене. започва (или поне започва да се чува) около 2000 - 2500 оборота до към 4000 ама после става шумно. има го на свободна и на скорост. Двигателят не тресе. Ходих в Хонда на ботевградско и ми смениха куп ремъци. Не обънах внимание, че няколко дни около смянта ми беше доста напрегнато. Но буквално 3-4 дни след смяната този шум си беше същият. Пак в хонда и там присъдата - проблем със скоростната кутия, диагностика 4-5 000 лв ... Аз поне не съм усетил проблем със скоростите - нито шум, нито звук Вчера обаче направих проба - потеглям със съвсеем малко газ - и малко предърпва, достатъчно да се усети. след потегляне е ок, сменя си нормално, без шум или предърпваме. Това го има само при много бавно тръгване. Същото е на позиция D и 1. Та - някой срещал ли е нещо подобно? Ако е поносимо отстранимо е ок, ако наистина е скоростна - работата отива на смяна. Утре ще я карам на монкс авто, че ми е удобно, за второ мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nesorab 19 #2 Отговорено вчера в 11:05 Маслото с какъв цвят е в момента? Т.е. сменял ли си го него и филтъра?Изпратено от моят 23127PN0CG с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1598 #3 Отговорено вчера в 12:02 (Редактирано) @Krasimir_r_s Сменени куп ремъци имаш само 1 ремък,сигурен ли си в това. Подкрепям колегата кога си опреснявал масло автомат ,и сменил ли си външен филтър автомат. Това за придърпванета гледал ли си бобините за пукнатини. Тук е описана смяната на масло автомат. https://forums.hondabg.com/topic/120179-смяна-масло-и-фиртър-atf-3ген-r20a2-бензин/ Редактирано вчера в 12:07 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasimir_r_s 1 #4 Отговорено вчера в 19:04 Маслото на автомата е сменяно преди около 50к км, пак в бултрако. Не съм го гледал скоро, утре ще го видя. Предполагам в бултрако са го видяли ... Къде мога да прегледам бубините за пукнатини? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1598 #5 Отговорено вчера в 19:23 (Редактирано) 8 hours ago, Krasimir_r_s said: Ходих в Хонда на ботевградско и ми смениха куп ремъци. Какви ремъци са ти сменяли имаш само един такъв. Преди 50 км или 50хил км е сменено масло автомат,външен филтър автомат сменен ли е или не знаеш. Можеш сам да ги прегледаш трябва ти ключ номер 10 и да откачиш буксите ,вадиш и гледаш внимателно всяка лула за това. Редактирано вчера в 19:30 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове