Krasimir_r_s 1 #1 Публикувано 28 Юли Здравейте колеги, Имам ЦРВ 2.0 автоматик с газ. От няколко седмици се чува шум откъм двигателя. И сега как да го обясня не е тропане или виене, по-скоро като жужене. започва (или поне започва да се чува) около 2000 - 2500 оборота до към 4000 ама после става шумно. има го на свободна и на скорост. Двигателят не тресе. Ходих в Хонда на ботевградско и ми смениха куп ремъци. Не обънах внимание, че няколко дни около смянта ми беше доста напрегнато. Но буквално 3-4 дни след смяната този шум си беше същият. Пак в хонда и там присъдата - проблем със скоростната кутия, диагностика 4-5 000 лв ... Аз поне не съм усетил проблем със скоростите - нито шум, нито звук Вчера обаче направих проба - потеглям със съвсеем малко газ - и малко предърпва, достатъчно да се усети. след потегляне е ок, сменя си нормално, без шум или предърпваме. Това го има само при много бавно тръгване. Същото е на позиция D и 1. Та - някой срещал ли е нещо подобно? Ако е поносимо отстранимо е ок, ако наистина е скоростна - работата отива на смяна. Утре ще я карам на монкс авто, че ми е удобно, за второ мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nesorab 19 #2 Отговорено 28 Юли Маслото с какъв цвят е в момента? Т.е. сменял ли си го него и филтъра?Изпратено от моят 23127PN0CG с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1596 #3 Отговорено 28 Юли (Редактирано) @Krasimir_r_s Сменени куп ремъци имаш само 1 ремък,сигурен ли си в това. Подкрепям колегата кога си опреснявал масло автомат ,и сменил ли си външен филтър автомат. Това за придърпванета гледал ли си бобините за пукнатини. Тук е описана смяната на масло автомат. https://forums.hondabg.com/topic/120179-смяна-масло-и-фиртър-atf-3ген-r20a2-бензин/ Редактирано 28 Юли от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasimir_r_s 1 #4 Отговорено 28 Юли Маслото на автомата е сменяно преди около 50к км, пак в бултрако. Не съм го гледал скоро, утре ще го видя. Предполагам в бултрако са го видяли ... Къде мога да прегледам бубините за пукнатини? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1596 #5 Отговорено 28 Юли (Редактирано) 8 hours ago, Krasimir_r_s said: Ходих в Хонда на ботевградско и ми смениха куп ремъци. Какви ремъци са ти сменяли имаш само един такъв. Преди 50 км или 50хил км е сменено масло автомат,външен филтър автомат сменен ли е или не знаеш. Можеш сам да ги прегледаш трябва ти ключ номер 10 и да откачиш буксите ,вадиш и гледаш внимателно всяка лула за това. Редактирано 28 Юли от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasimir_r_s 1 #6 Отговорено 31 Юли За ремъците - ремък с ролки. Просто имаше доста неща изброени на фактурата от хонда и се поувлякох :) маслото на скоростната е сменено, може би маааалко по-малко се чува сега. Външен Филтър автомат не е сменян. Поне не го пише. ще звънна да питам за това. Снимки на маслото преди смяната. Буксите къде се намират? Изивнявам се за настояването ама съм си чиновник :) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1596 #7 Отговорено 31 Юли (Редактирано) @Krasimir_r_s На колко хил е маслото автомат. Буксите са закопчани отзад на бобините. Ето снимка, букса , бобина ,гайки за ключ 10. Букса и къде се натиска да се извади. 1-букса 2-гайка за ключ 10 Лулата на бобината която преглеждаш за пукнатини. Снимай тази фактура да видим какво са сменяли. Ново масло а оставен стар филтър,хубава работа са свършили. Редактирано 31 Юли от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasimir_r_s 1 #8 Отговорено 9 Август Супер, много подробно, като за прост човек много благодаря бобините - 3 са в перфектно състоя ие, едната има едва доловима пукнатина, снимка долу. фактурите са в коша, ще ги изискам от хонда. за филтъра … нямам думи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3086 #9 Отговорено 9 Август @Krasimir_r_s От снимките на маслото, на скоростната кутия, става ясно, че маслото не е опреснявано скоро и определено е за две належащи опреснявания. Едното сега, а следващото - след 2 - 3 хил. км. Количество за едно опресняване - 3.2 литра. Общо за двете - 6.4 литра. Цветът на маслото по салфетката трябва да е чист, розов към светло червено. Външния филтър на скоростната кутия смени задължително. Препоръчвам при второто опресняване. Всеобщ проблем при тези кутии е, когато маслото е за смяна се чува точно като жужене при движение с 1500 об./мин., с малко газ и ниска предавка. Усеща се и лека вибрация. След първото опресняване почти изчезва, но не се заблуждавай, че вече е о.к. и направи и второто. Понеже кутията събира общо 7.2 литра, при едно опресняване остава повече от половината старо масло. Ето защо е необходимо още едно след кратък интервал. Ако си 4х4 и не си сменял маслото на диференциала - предвиди и него за смяна. Диференциалът е особено чувствиелен и лесно излиза от строя, ако маслото му е старо. Там се ползва само ОЕМ Honda DPS-F (Honda Dual Pump Fluid II). За бобините - предвиди напуканата за смяна, за да не почне да прекъсва след време. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1596 #10 Отговорено 9 Август (Редактирано) On 7/31/2025 at 1:12 PM, Krasimir_r_s said: Снимки на маслото преди Маслото кокто е писъл колегата е било доста зле преди смяната . . Описъл е какво да правиш за да е всикчко ок. Съвет смени го с това макло и филтър Бобинато е за смяна тук съм описъл откъде и каква ,сам може да си я смениш. Маслото също може да пробваш да си го смениш. Смяна масло и фиртър ATF 3ген R20A2 бензин - CR-V 3та ген. (2007 - 2011) - Hondabg.com Форуми https://share.google/95QkkjZt8l6I9CNMI Редактирано 9 Август от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasimir_r_s 1 #11 Отговорено 10 Август Много благодаря за помощта! след малко над 1000 км разлика почти няма. така изглежда маслото от преди малко. Ще го сменя след още около 1000км. Този път с филтъра. ще снимам и тубата, която ми дадоха от хонда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasimir_r_s 1 #12 Отговорено 10 Август IMG_9780.mov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slavko 37 #13 Отговорено 11 Август Извинявам се че се намесвам, Колега моя съвет е да отидеш на диагностика, но не в Бултрако , има фирми в София ,Варна -МИД, Русе - гр. Мартен - ЛИВ АВТО , вероятно и други това със смяната на маслото няма да помогне просто ще наливаш едни пари безмислено ,ако прочетеш книжката на колата ще видиш че там смените са ,първо на 120 000 и после след 80 000 , тия промивки са просто несериозни при положение че в кутията има проблем. Така както звучи прилича на лагер в кутията /поне аз така го чувам - може и да греша/ със смяна масло няма как да се оправи. Тия гадания на салфетки няма да ги помогнат. Дори и лагер да е в кутията или каквото и да е се оправя не се притеснявай ,части има и хора който разбират от тази материя също има.За съжаление хората които разбират и могат да ти дадат някаква насока отдавна не влизат във форума. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasimir_r_s 1 #14 Отговорено 11 Август Благодаря, това е следващото в списъка. Следващата седмица съм в дивалс. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1596 #15 Отговорено 11 Август (Редактирано) 5 hours ago, Slavko said: това със смяната на маслото няма да помогне просто ще наливаш едни пари безмислено ,ако прочетеш книжката на колата ще видиш че там смените са ,първо на 120 000 и после след 80 000 , тия промивки са просто несериозни при положение че в кутията има проблем. Така както звучи прилича на лагер в кутията /поне аз така го чувам - може и да греша/ със смяна масло няма как да се оправи. Тия гадания на салфетки няма да ги помогнат. Не е вярно това на доста хора е помогнало и точно по начина на @dandilov, при мен и при 1ген при 3 ген ,съм го правил по същия начин. Тези интервали в книжката всичко щеше да е ок,ако се спазваха. По това което е показал колегата ,ясно си личи че не са спазвани интервалите за смяна на масло автомат. От клипа на колегата доста къс, нищо не може да се каже. Можем да изчакме да видим какво ще кажат в сервиза,но според мен това което ще кажат е карай си колата и сменяй маслото автомат навреме. . Ако @Krasimir_r_s върне обратна информация. Редактирано 11 Август от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasimir_r_s 1 #16 Отговорено 11 Август Ще върна, но другата семдица. до тогава ни километри и опресняване, ни друг сервиз може да ме вземе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slavko 37 #17 Отговорено 11 Август Преди 4 часа, CARPERA написа: Не е вярно това на доста хора е помогнало и точно по начина на @dandilov, при мен и при 1ген при 3 ген ,съм го правил по същия начин. Тези интервали в книжката всичко щеше да е ок,ако се спазваха. По това което е показал колегата ,ясно си личи че не са спазвани интервалите за смяна на масло автомат. От клипа на колегата доста къс, нищо не може да се каже. Можем да изчакме да видим какво ще кажат в сервиза,но според мен това което ще кажат е карай си колата и сменяй маслото автомат навреме. . Ако @Krasimir_r_s върне обратна информация. Не се обиждай колега , но виждал ли си какво има в кутията когато не е поддържана като хората..ако видиш ще разбереш защо със промивки /опресняване/ нестава , трябва да се отвори и да се изчисти механично..има нещо като КАЛ от феродо и то си е на дъното , за съжаление има и в тръбите за охлаждане на кутията ,тази кал спомага за корозия и пробив в охладителя и тогава кутията става на юфка..затова моя съвет е да отиде на диагностика и да не си прави експерименти...ако не е от кутията ще почерпи.😄😄😄 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1596 #18 Отговорено 11 Август (Редактирано) @slav4o Както виждаш колега съм писал че чакаме решението на сервиза. Ако беши като юфка кутията нямаше да се движи. Ходих при покупката на 1 ген в този сервиз в Варна ,първо не познават парите гаворя за елементарното смяна масло автомат ,второ те вкарват в такъв филм че трудно излизаш от него. Та 1 ген с описаните процедури по опресняване и смяна масло още е в движение и автомата на 100% ок. Като при закупуването и маслото автомат беше черно ,и по магнитния болт доста полепнала кал (феродо) Нямаше нужда да я отварям кутията и давам това преди 10год 1500лв на този сервиз. Не съм съгласен че е експеримент да смениш маслото автомат и после да го смениш пак след малко км,мога да ти дам поне 100тина примера тук и извън форума на положителен ефект,и нито един негативен. Просто това е ако се наеме сам човек да го направи спестява доста пари и чакане по сервизи,за процедура по отвиване на един болт и наливане на едно масло с фуния. Редактирано 11 Август от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slavko 37 #19 Отговорено 11 Август преди 16 минути, CARPERA написа: @slav4o Както виждаш колега съм писал че чакаме решението на сервиза. Ако беши като юфка кутията нямаше да се движи. Ходих при покупката на 1 ген в този сервиз в Варна ,първо не познават парите гаворя за елементарното смяна масло автомат ,второ те вкарват в такъв филм че трудно излизаш от него. Та 1 ген с описаните процедури по опресняване и смяна масло още е в движение и автомата на 100% ок. Като при закупуването и маслото автомат беше черно ,и по магнитния болт доста полепнала кал (феродо) Нямаше нужда да я отварям кутията и давам това преди 10год 1500лв на този сервиз. Не съм съгласен че е експеримент да смениш маслото автомат и после да го смениш пак след малко км,мога да ти дам поне 100тина примера тук и извън форума на положителен ефект,и нито един негативен. Просто това е ако се наеме сам човек да го направи спестява доста пари и чакане по сервизи,за процедура по отвиване на един болт и наливане на едно масло с фуния. 😃😃😃 Ами успех ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasimir_r_s 1 #20 Отговорено 22 Август И така - бях на диагностига в Дивалс. Посрещнаха ме с коментар, че не харесват Хонди … След това казаха, че шумът не е от скоростната, защото щяло да се чува постоянно. И сега якото - те изобщо нямали да търсят шума, ами да си карам И това само за 75 лв и 20-тина мин (механикът се качи и покара, върза нещо с букса около педала на газта). следващи стъпки - пак смяна на масло в скоростната, така и така ми остана полвин туба. И ще пробвам в друг сервиз, но ще поровя малко на пълно време. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1596 #21 Отговорено 22 Август Както си писъл по горе този път сменяш с филтъра автомат и това е маслото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове