asking1 0 #1 Публикувано 15 Юли Привет, предстои ми първа смяна на маслото откакто имам автомобила. В сервизната история виждам, че винаги е била обслужвана с 5w40 (колата е от бултрако), докато в ръководството се препоръчва 0w20 и като алтернативи 0w30 или 5w30. Някой има ли възможност да ми разясни дали избраното масло 5w40 е такова заради цена/местни условия или нещо друго? Защо колата не е била с масло по предписание? Надявам се, че не е заради некадърност. И в случая - какво препоръчвате да използвам? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ihtiandar 0 #2 Отговорено 16 Юли Числото преди W е за това как се държи на студено/студен старт/,а числото след W е как се държи на загрял д-л.Та 0w50 е най-добре,но като цена не.За нашият климат 5w40 e най-добър заместител.С 0w 30 някои дв-и тракат като загреят. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Videnov-CRV 6 #3 Отговорено вчера в 08:13 Аз я карам с 5/30 и ми подхарчва масло на дълго. Мисля другият път да я пробвам с 5/40 да видя как ще е 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1591 #4 Отговорено вчера в 11:45 (Редактирано) @asking1 хубаво е да кажеш кой точно двигател. 0w20 или Оw30 както си го чел,това с климата и че грябва 5w40 е измикслца. Кола на която и работи охладителната система изобщо не я интересува нашия климат,многокрагно писано в форума. Да набуташ масло 5w40 си е мазохизъм,ако ти е амортизиран двигателя и нищо друго не помага. В Бултрако са слагали 5на40 от варела за да спестят пари за твоя сметка,и за да влезе двигателя при тях за ремонт,не за да го поддържат. Освен маслото са немаловажни филтрите ,особено масления има тема с доста инфо,аз съм се спрял на маслен Mann и наскоро си закупих от Амаяма Nitto японски. Редактирано вчера в 11:51 от CARPERA 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ihtiandar 0 #5 Отговорено преди 19 часа Напротив,климатът е най-важен..И стига сте писали глупости. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 212 #6 Отговорено преди 19 часа Глупостите ги пишеш, ти. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Videnov-CRV 6 #7 Отговорено преди 2 часа 1,8 е хондата, 2014 година автомат и си подхарчва масло в момента съм с УАCCO . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове