lukcho 0 #1 Публикувано 25 Юни Здравейте, нов съм във форума и повода да пиша е че преди седмица станах горд собственик на CR-V 2.2 I-DTEC 2011 и ми предстои смяна на маслото. Питането ми е масло CASTROL MAGNATEC Stop-Start 0W30 D - ACEA C2 подходящо ли е за мотора? Благодаря предварително за съветите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 208 #2 Отговорено 25 Юни Здравей колега и да ти е честита колата. На мен,нито един Castrol ми харесва, но серията Magnatec е по добре ниско качество от златистата серия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1589 #3 Отговорено 25 Юни (Редактирано) Да ти е честита колата . @lukcho Има и Castrol с точните спецификации за Хонда. Колегата организиращ общите поръчки на масла в форума го има. https://obshtiporachki.online/produkt/castrol-edge-professional-h-c2-0w-30-honda/ Впредвид че сега е взета колата направи една къса смяна на масло примерно с това,което също е много добро,цел изчистване на наслагванията от предишни масла. https://obshtiporachki.online/produkt/shell-helix-ultra-0w-30-ect-c2-c3/ Избора ти може и на други масла от посочения сайт,или от общите поръчки. https://forums.hondabg.com/topic/122066-обща-поръчка-на-масла-от-ato24de-до-25-ти-юни/ При теб немаловажен е масления и горивния филтър. Задавай въпроси в теми тук и надяваме се да помогнем. Редактирано 25 Юни от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lukcho 0 #4 Отговорено 25 Юни Благодаря! Не знам дали е проблем, но колата е докарана в БГ 2017 г. и до 2024 е карана с Репсол 5w40, като последното масло е Wolf 0w30. А като филтри ми препоръчаха Mahle комплект. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lukcho 0 #5 Отговорено 25 Юни имам два яриса бензин и дизел, като дизеловия го карам 11 години с Хадо 5w30, та се бях замислил дали на Хондата да й сипя хадо 0w30 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lukcho 0 #6 Отговорено 25 Юни Също така мисля преди смяната на маслото да сложа добавка на Хадо за почистване на маслената система, но дали е удачно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1589 #7 Отговорено 25 Юни Постнатите две масла според мен са по-добри от Хадо,решението е твое. Както написах къса смяна ще изчисти наслагванията от предни масла,не толкова агресивно като добавката,която дори след източване остава в мотора защото има несливаемо количество масло. Маhle правят и оригиналните маслени филтри за дизел на Хонда,ако не пише на тях Китай,проверявай това са ок. Въпросите ги пускай в един пост,ако ти е възможно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lukcho 0 #8 Отговорено 25 Юни ОК, благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lukcho 0 #9 Отговорено 25 Юни Вслушах се в съветите и поръчах масло CASTROL EDGE PROFESSIONAL H C2 0W-30 HONDA и филтри Mahle. Благодаря за отзивчивостта! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1589 #10 Отговорено 25 Юни (Редактирано) @lukcho Ползвай тук постнатите линкове колегата Наско @Ronin7 е коректен и дава добри цени и на авточасти освен маслата в сайта му, Винаги масла които съм поръчвал от него са ок в всяко отношение и не се чудя дали е ментак или не като тези в Бг. Минимум тези които съм взимал от Бг преди, са с изтрита дата или такава над 4 год престой на маслото в тубата от наливането. Ние също тук в форума ще помагаме. Редактирано 25 Юни от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lukcho 0 #11 Отговорено 25 Юни ОК, бъдете здрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lukcho 0 #12 Отговорено 25 Юни Изникна още едно питане, а именно някой да има идея от къде мога да си купя пластмасовите капаци на степенките, че са спукани доста? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове