Jump to content
Nikikam

Некоректен измамник продавач в OLX

Recommended Posts

Здравейте колеги, да ви споделя и аз на какъв "продавач" случих във въпросният сайт. 

Тъй, като на моята Хонда CRV 3 някой хубавец открадна лявата капачка на пръскалката за фаровете заедно със свързващия към помпичката елемент реших да разгледам и да намеря такива за да си закупя. 

Попаднах на обява в OLX с продавач от Карлово Сашо Ганчев Маринов. Същия според обявата продава всякакви видове капачето за помпите на чистачките за нашите хонди, като е публикувал и снимки.

Осъществихме кореспонденция и се разбрахме да ми изпрати лявата капачка заедно със свързващия елемент. 

Днес когато ги получих установих при прегледа в ЕКОНТ, че на капачката отвътрешната страна има счупена пластмаса, а пък елемента е рязан и напасван за да стане към капачката. Чух се с въпросният Сашо и той, като започна една тирада, как само той продавал такива капачки и този елемент, как го преправял за да стане на капачката, като ми обясняваше, как от 3D принтера излизали така, че трябвало да се реже и преправя за да паснат една към друга. Общо взето поисках да му върна нещата, но той отказа, като заяви, че не може да ми върне парите /50 лв. с доставката за двете пластмаски/, а може евентуално да ми ги замени.

След кратка проверка в АЛИЕКСПРЕС видях какви ги върши САШКО. Въпросният елемент се продава там за 8 лв., а капачката за 11 лв., Сашко ги взема от там, реже и пригажда елемента за свързване на капачката и помпичката и в последствие ги продава за 43 лв.  

След, като му казах, че ще подам жалба до КЗП и НАП, тъй като при покупки онлайн всеки клиент има право да върне покупката в 14 дневен срок без обяснение, Сашко ми каза, че съм луд, и ми пожела успех с най нагъл тон. 

Та внимавайте с този т.н "продавач" специалист. КАРЛОВО Сашо Ганчев. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм правил грешката, да поръчам от частно лице без преглед/тест. Повече никога! Но съм твърдо ЗА, да сигнализирате споменатите органи. Въпреки, че шансовете да се ровят в случая са нищожни. КЗП би следвало да иска доказателства в писмен вид (отказ от страна на продавача, да му върнете стоката), тъй като телефонни разговори, трудно се доказват. НАП са друга бира, но ме съмнява, да се тормозят с "дреболии". Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, имаш преглед и тест, вероятно. Гледаш и ако видиш нещо нередно, връщаш. Вътриш се с 1 доставка и това е. Ясно е, че много хора не са коректни но и ти имаш очи и трябва да гледаш. НАП, МАП и там КЗП, действат ама за сериозни неща. Това тук не е сериозно. Като видиш, че е рязано, не го взимаш и това е. Ако няма преглед и тест, също не го взимаш и такива като този, скоро няма да ги има. Докато има хора като теб, ще има и хора като него. 

• Харесвам 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така си купих кората под мотора на Сивика - 6-та ген хеч.

Момчето каза че става, писа и преглед, но от Еконт не ми дадоха да я изнеса от офиса им.

Взех я, намерих канал, наложих я - ГРЕДА. В последствие се оказа че е от английският Сивик 6 фастбек.

Момчето се извини и каза че е подведен, но не иска да му я връщам, обаче ми върна парите.

После си намерих правилната, понеже вече станах спец в разликите между двете. :)

@Nikikam Има всякакви хора, попадал съм и на некоректни, но разните там комисии няма а са занимават, обаче е добре че пишеш тази, макар и мимолетна тема - някак облекчава, а може и някому да е полезна.

Но това че някой е видял "пазарна ниша" и влага усилие, е все някакъв труд и струва някой лев.

Разбира се, поведението му после е укоримо, а и особено щом не е споменал че частта не е фабрична а нагаждана.

Само тез 2 фактора са за бой, ама нема кой.

• Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 11 часа, Mkilla написа:

Колега, имаш преглед и тест, вероятно. Гледаш и ако видиш нещо нередно, връщаш. Вътриш се с 1 доставка и това е. Ясно е, че много хора не са коректни но и ти имаш очи и трябва да гледаш. НАП, МАП и там КЗП, действат ама за сериозни неща. Това тук не е сериозно. Като видиш, че е рязано, не го взимаш и това е. Ако няма преглед и тест, също не го взимаш и такива като този, скоро няма да ги има. Докато има хора като теб, ще има и хора като него. 

Прав си колега, имах преглед, гледах частите и реших да ги взема въпреки, че беше рязана едната. НО това не означава, че в 14 дневен срок аз не мога да я върна, след като съм я закупил чрез онлайн търговия, а не от физически магазин. Все пак е човешко и нормално да имаш правото да върнеш един продукт в определен срок. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, тук бъркаш. Онлайн търговия е едно а скъсан продавач от OLX е друго. Имаш срок 14 дни от лицензирани магазини. Ало измамниците и тях ли ще ги докладваш на КЗП ако им метнеш 10 бона през джама? Можеш да върнеш нещо от нормален магазин а не от Джипси Кинг от OLX, къде е правил от 3 капачки 1.

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
On 6/18/2025 at 3:39 PM, Nikikam said:

След, като му казах, че ще подам жалба до КЗП и НАП

За съжаление няма да направят нищо, понеже е частно лице. И аз така преди време не успях да върна продукт/си взема парите от една автоморга, която ми прати не баш същата част каквато търсех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...