Nikikam 4 #1 Публикувано 18 Юни Здравейте колеги, да ви споделя и аз на какъв "продавач" случих във въпросният сайт. Тъй, като на моята Хонда CRV 3 някой хубавец открадна лявата капачка на пръскалката за фаровете заедно със свързващия към помпичката елемент реших да разгледам и да намеря такива за да си закупя. Попаднах на обява в OLX с продавач от Карлово Сашо Ганчев Маринов. Същия според обявата продава всякакви видове капачето за помпите на чистачките за нашите хонди, като е публикувал и снимки. Осъществихме кореспонденция и се разбрахме да ми изпрати лявата капачка заедно със свързващия елемент. Днес когато ги получих установих при прегледа в ЕКОНТ, че на капачката отвътрешната страна има счупена пластмаса, а пък елемента е рязан и напасван за да стане към капачката. Чух се с въпросният Сашо и той, като започна една тирада, как само той продавал такива капачки и този елемент, как го преправял за да стане на капачката, като ми обясняваше, как от 3D принтера излизали така, че трябвало да се реже и преправя за да паснат една към друга. Общо взето поисках да му върна нещата, но той отказа, като заяви, че не може да ми върне парите /50 лв. с доставката за двете пластмаски/, а може евентуално да ми ги замени. След кратка проверка в АЛИЕКСПРЕС видях какви ги върши САШКО. Въпросният елемент се продава там за 8 лв., а капачката за 11 лв., Сашко ги взема от там, реже и пригажда елемента за свързване на капачката и помпичката и в последствие ги продава за 43 лв. След, като му казах, че ще подам жалба до КЗП и НАП, тъй като при покупки онлайн всеки клиент има право да върне покупката в 14 дневен срок без обяснение, Сашко ми каза, че съм луд, и ми пожела успех с най нагъл тон. Та внимавайте с този т.н "продавач" специалист. КАРЛОВО Сашо Ганчев. 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 169 #2 Отговорено 18 Юни И аз съм правил грешката, да поръчам от частно лице без преглед/тест. Повече никога! Но съм твърдо ЗА, да сигнализирате споменатите органи. Въпреки, че шансовете да се ровят в случая са нищожни. КЗП би следвало да иска доказателства в писмен вид (отказ от страна на продавача, да му върнете стоката), тъй като телефонни разговори, трудно се доказват. НАП са друга бира, но ме съмнява, да се тормозят с "дреболии". Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1078 #3 Отговорено 19 Юни Колега, имаш преглед и тест, вероятно. Гледаш и ако видиш нещо нередно, връщаш. Вътриш се с 1 доставка и това е. Ясно е, че много хора не са коректни но и ти имаш очи и трябва да гледаш. НАП, МАП и там КЗП, действат ама за сериозни неща. Това тук не е сериозно. Като видиш, че е рязано, не го взимаш и това е. Ако няма преглед и тест, също не го взимаш и такива като този, скоро няма да ги има. Докато има хора като теб, ще има и хора като него. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6705 #4 Отговорено 20 Юни Така си купих кората под мотора на Сивика - 6-та ген хеч. Момчето каза че става, писа и преглед, но от Еконт не ми дадоха да я изнеса от офиса им. Взех я, намерих канал, наложих я - ГРЕДА. В последствие се оказа че е от английският Сивик 6 фастбек. Момчето се извини и каза че е подведен, но не иска да му я връщам, обаче ми върна парите. После си намерих правилната, понеже вече станах спец в разликите между двете. @Nikikam Има всякакви хора, попадал съм и на некоректни, но разните там комисии няма а са занимават, обаче е добре че пишеш тази, макар и мимолетна тема - някак облекчава, а може и някому да е полезна. Но това че някой е видял "пазарна ниша" и влага усилие, е все някакъв труд и струва някой лев. Разбира се, поведението му после е укоримо, а и особено щом не е споменал че частта не е фабрична а нагаждана. Само тез 2 фактора са за бой, ама нема кой. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikikam 4 #5 Отговорено 20 Юни Преди 11 часа, Mkilla написа: Колега, имаш преглед и тест, вероятно. Гледаш и ако видиш нещо нередно, връщаш. Вътриш се с 1 доставка и това е. Ясно е, че много хора не са коректни но и ти имаш очи и трябва да гледаш. НАП, МАП и там КЗП, действат ама за сериозни неща. Това тук не е сериозно. Като видиш, че е рязано, не го взимаш и това е. Ако няма преглед и тест, също не го взимаш и такива като този, скоро няма да ги има. Докато има хора като теб, ще има и хора като него. Прав си колега, имах преглед, гледах частите и реших да ги взема въпреки, че беше рязана едната. НО това не означава, че в 14 дневен срок аз не мога да я върна, след като съм я закупил чрез онлайн търговия, а не от физически магазин. Все пак е човешко и нормално да имаш правото да върнеш един продукт в определен срок. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1078 #6 Отговорено 21 Юни Колега, тук бъркаш. Онлайн търговия е едно а скъсан продавач от OLX е друго. Имаш срок 14 дни от лицензирани магазини. Ало измамниците и тях ли ще ги докладваш на КЗП ако им метнеш 10 бона през джама? Можеш да върнеш нещо от нормален магазин а не от Джипси Кинг от OLX, къде е правил от 3 капачки 1. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 176 #7 Отговорено 29 Юни On 6/18/2025 at 3:39 PM, Nikikam said: След, като му казах, че ще подам жалба до КЗП и НАП За съжаление няма да направят нищо, понеже е частно лице. И аз така преди време не успях да върна продукт/си взема парите от една автоморга, която ми прати не баш същата част каквато търсех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове