Kamen Petrov 0 #1 Публикувано 13 Юни Здравейте . Притежавам Хонда ФР-В 1.7 125 к.с. Загубиха ми се мигачи и аварийни отляво, когато заключвам колата светлините светят, явно са на друг кръг,ако някой се е сблъсквал с този проблем, би ли се отзовал с решение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 227 #2 Отговорено 13 Юни (Редактирано) И при мен от две седмици започнаха такива проблеми.... Детска болест при нас! Колегата вече го беше описал тук във форума... Сменят се двете релета... Нов Модул видях към 600 евро.... Стигането до черната кутия е много пипкава работа... Ще се занимавам в близките 3- 4 седмици... Редактирано 13 Юни от mitaka0007 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 227 #3 Отговорено 20 Юни До колегите с електрически познания- Не мога да намеря оригиналното реле G8N-1FS , но намерих G8N-1S .... Изкуственият Интелект ми пусна този отговор: Някой с мнение, какво би направил в моята ситуация...? Колко е голям риска... Благодаря ви предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spase 102 #4 Отговорено 23 Юни Не слагай реле без диод, ако оригиналното е със. Риска да се повреди нещо е много голям. Диода би могло да се сложи и извън релето, но си трябва жичкаджия да го направи както трябва. Предполагам, че това е релето, което ти трябва. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 227 #5 Отговорено 23 Юни преди 32 минути, spase написа: Не слагай реле без диод, ако оригиналното е със. Риска да се повреди нещо е много голям. Диода би могло да се сложи и извън релето, но си трябва жичкаджия да го направи както трябва. Предполагам, че това е релето, което ти трябва. Благодаря ти много...! Точно това е релето, НО на снимката, в описанието стои G8N-1S.. и пак съм на изходна позиция..! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spase 102 #6 Отговорено 23 Юни В описанието ги има написани и двата модела. Така, че може би е най добре да им звъннеш по телефона и да се уточни с кое разполагат. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 294 #7 Отговорено 23 Юни (Редактирано) На 20.06.2025 г. at 12:16, mitaka0007 написа: До колегите с електрически познания- Не мога да намеря оригиналното реле G8N-1FS , но намерих G8N-1S Изкуствения интелект го е обяснил перфектно. Твоето оригинално реле FS е с обратен диод, а другото което си намерил е без такъв диод. Оригиналното ти НЕ можеш да го замениш с това което си намерил, ако сложиш релето без диод почти е сигурно че ще опукаш транзистора който управлява релето, а този транзистор е някъде дълбоко в платката с електроника и ако се наложи неговата смяна филма става голям. На релето без диод може да се сложи такъв но е много важно да се види полярността на захранване на релето, и все пак ако релето не се отваря си е по-трудно изпълнението, но не е невъзможно. Редактирано 23 Юни от CCord 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове