cybernitro42 0 #1 Публикувано 11 Юни Здравейте, Хондаджии! Наскоро се наложи да премахна DPF,тъй като беше супер запушен и колата влизаше в авариен режим. Също така в Хонда ми провериха дюзите и смениха една с нова. Проблемите започнаха след това. След като махнах DPF и изключих EGR, отново започна да излиза check engine и още 7-8 случайни лампи(TPMS,CTBA,TC...). Оказа се че колата има и проблем с турбото и педала на газта. Турбината работи перфектно когато става на въпрос за градски условия, крах колата към 500 км и си мислех че е окей, вървеше доста след махането на DPF и новата дюза, но малко след като покарах 120+ на магистралата отново светна check engine и тези случайни 7-8 лампи. Стигнах от София до Варна без проблем, лампите изгаснаха и остана само check engine и на прибиране отново на магистралата точно преди София пак светнаха тези всички лампи. Закарах я там където махнаха DPF и изключиха EGR- в Djigit Tuning но според тях те са си свършили работата и проблемът е от турбото и педала на газта. След това закарах колата в Хонда, провериха пътищата и казаха че всичко е окей, също така казаха че на място работи без проблеми, но педалът на газта е за смяна. Както и да е един педал казаха 1200 лева ще го преглътна, но за турбината казаха че малко фирми се наемат да ги рециклират и нова струва малко над 10 000 лева при тях. Моля някой ако има познания или опит с тези двигатели да се свърже с мен: 087 689 0987. Пишете тук, вайбър, звънете! Моля! . . . П.П- Колата има проблем със скоростната кутия и автомата и се оказа че тези 9 степпенни ZF са дефектни и имат удължена гаранция до 10 години, затова ще ми сменят скоростната кутия и раздадка с нова. Колата е на 215 000 оригинални километри, карана с обикновен дизел и добвака BDC на Bardahl винаги от 89 000км. Карана е повече извънградско и само в последната година има доста градско. Това са кодовете които дава диагностиката: P0299 P2138 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.SOHC 109 #2 Отговорено 14 Юни По думи излиза, че проблемите са започнали след спирането на дпф и егр. И от тук следва, че не е много сигурно, че педала на газта не е в ред. Кое точно на турбото не е наред? Изпуска масло и има луфт? Неправилно управление на налягането? Такива коли на части се намират и може да се вземе и педал и турбокомпресор (дори и за проба). Няма причина излишните индикации за нередности да светнат изведнъж след някаква намеса в компютъра. Не искам да казвам нищо, но последно време много хора твърдят, че са си свършили работата а далеч не е така. Можело и егр да не се спира ако не е имало проблем с него, но въпрос на виждане и избор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 187 #3 Отговорено 16 Юни @cybernitro42 Аз бих потърсил още едно мнение и оглед/диагностика - ако си в Сф пробвай при Слави в Мотобокс в Овча купел (0899744385), ако си във Варна - виж при някой от Дидовците - един в Левски (0889668266) и един в Кайсиева Градина (Миамото, нямам тел). Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове