Jump to content
Zimlak

Покупка на Акорд 6-та ген. 2.0 бензин автоматик

Recommended Posts

7-8k ако е само градско ми се вижда множко за lube GDI, то е със среден SAPS

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Глледам и твоята антена не работи - нормално да ЕГН-то на колата.

На воята 3 пъти правих пластмасовата зъбна рейка, която я вади и не изкарваше повече от година.

Накрая се отказах, изключих я и 1 спец ми монтира вътрешна антена, под кората на задното стъкло.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, ceco_accord написа:

Глледам и твоята антена не работи - нормално да ЕГН-то на колата.

На воята 3 пъти правих пластмасовата зъбна рейка, която я вади и не изкарваше повече от година.

Накрая се отказах, изключих я и 1 спец ми монтира вътрешна антена, под кората на задното стъкло.

преди 6 минути, Legend91 написа:

7-8k ако е само градско ми се вижда множко за lube GDI, то е със среден SAPS

Почти няма градско. Добринище, Банско, Разлог и околията. Чат пат София и по гръчко.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Засега не ми пречи. Нека си стърчи. Аз радио почти не слушам. Ще си взема трансмитер или ще е сменя радиото с такова с aux вход. Ако почне да ме дразни просто ще я прибера ръчно и те така 😚

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като я набуташ, отгърни тапицерията и и откачи тока.

Зле е измислена някога, понеже излаза винаги, след вкл. на аудиото, дори да е на CD.

Просто споделих.

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 19 минути, Zimlak написа:

Засега не ми пречи. Нека си стърчи. Аз радио почти не слушам. Ще си взема трансмитер или ще е сменя радиото с такова с aux вход. Ако почне да ме дразни просто ще я прибера ръчно и те така 😚

Трансмитерът е технология от миналия век, а и си стърчи от запалката.

Смяната с "модерно" радио не се връзва с 90-тарския интериор и затова избрах да си взема дигитален чейнджър. Скрил съм го в малката жабка вляво под волана. Tаблото си изглежда стоково, но мога да водя разговор през колоните като вдигам телефона през оригиналния плеър. Освен това си има вход за флашка и AUX.

Устойчивото решение за фаровете е поставяне на фолио след полирането. При мен фолиото е от 2019г. и все още няма нужда от подмяна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти xatamoto,

Силно ме заинтригува! Радиото е едно от нещата, които ме дразнят. 

Как изглежда стоковото радио на Хонда. Мога ли да си намеря такова и да си сложа този чейнджър?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам твоята кола е преди фейслифта, а моята е след него. Разликата в радиото е, че моето е с диск, а преди фейса е с касетка.

Другото е, че Bose (като моето) с усилвател и бас в багажника май слагат само в по-високите нива на оборудване, а твоята като гледам е от по-постните. Проблемът е, че тази марка е със специфични букси и не знам дали/как се преправя за коли с обикновена аудиосистема.

Иначе за чейнджъра съм писал в темата ми "Моите Акорди". Като цяло не е голяма философия - човек без опит го инсталира за една бира време ;)

bose1.jpg

Редактирано от xatamoto
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря,

Такова ако мога да си намеря ще съм много доволен. Ще се върже много яко с интериора. Ретро. Пък ще си сложа дигитален чейнджър и така.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега малко и по грижичките. Още когато я взех, стрелката на температурата на таблото се вдига с подсещане. Разбирай с почукване. Предполагам някоя спойка вътре. Мога ли да рискувам при градският майстор или да търся специалист?

И последно за сега - за тези джанти някакви капачки?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой знае какво прави, ще оправи и таблото, ако е студена спойка, а може просто клемата да е разместена. Виж как е контакта и в другата - на датчика.

Относно капачките: Старият собственик дали ги е вейнал нейде в тях, или и той е взел тези джанти без тях.

Жантите са доста олд фешън и макар да са разпространени в онези години, са доста версии и с малко се различават по форма, та требе да са 100% същите, или няма да легнат на кривината на спиците.

Има сръчни хора и модерни технологии, с които могат да се проектират и направят сет правилни капачки, но ценово може да стъпи колкото за други джанти, или направо стоковите за този Акорд 6.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти,

Ще го попитам. Обаче трети комплект джанти ще ми е в повече 😁

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По тези и без това има доста работа, а и без капачки - струват ли си?

Джантите са като бижутата - не правят колата/жената, ама без тях е друга. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно си прав. Да стигна до джантите. Писах на бившия собственик на ще видим.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
10 hours ago, ceco_accord said:

Има сръчни хора и модерни технологии, с които могат да се проектират и направят сет правилни капачки

Нима има в България?

Аз купих най-различни капачки / лепенки за левчета от Aliexpress, китаеца ги прави във всевъзможни размери

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Капачките на тези джанти са по-големи и закриват и 4-те монтажни гайки. Не вярвам китаецът да е изфобрикувал и такива.

А 1 мъдър човек казваше:

Ако можеш да си представиш нещо, значи то е възможно.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 8 часа, Legend91 написа:

Нима има в България?

Аз купих най-различни капачки / лепенки за левчета от Aliexpress, китаеца ги прави във всевъзможни размери

Лепенки има всакакви, както и стандартни капачки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В стил Ролс-Ройс, винаги в хоризонтално положение, брей брей. Къде пък ги намерихте такива? :o

(аз пуснах видео за помпата на сервото)

Редактирано от Legend91

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направихме си ги.

3D сканиране / 3D проектиране / 3D печат / 2 ръце за пост обработка с шкурки и фолио = на 1 Сивик уникат. ;)

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво на вас! Уникат!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бравос Сесо,

И това 3 пъти по 3D плюс ръчното на колко стъпва за бройка?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми излизе общо 40 лв - за лагерчета, емблеми и малко крепежни елементи, но нема такава цена, щот 3-те 3D-та ги прави синковеца в катедрата - нали е студент мераклия - угаждат му. ;)

Не е перфектно с това "поклащане" (и на Ролсовете е така), ама то за тез пари е непреодолимо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те се поклащат дори в Ролсовете, така че да не се притесняваш

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ме трогва че е като на най-добрите, а че не мога да го направя по-добре - за без пари.

Няма интрига така. ;)

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мераклия си ми тииии 👍

Ама щом имаш време и желание .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намирам си време за желанията. ;)

Янгтаймера на детето е идеалка за хоби кар, щом ме сърбят ръцете, и мозъка де. :)

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...