Zimlak 3 #1 Публикувано събота в 12:10 (Редактирано) Здравейте, Почитател съм на японските автомобили от далечната 2007г. Тогава се качих на японец и така. До сега нямах възможност - и не се налагаше ( карах служебни ), да си купувам автомобил. Сега съм си харесал ето този Акорд https://mobile.bg/11737045322526728. В понеделник ако всичко е ОК ще стана горд собственик и Ваш колега Хондаджия. Да добавя,че съм човек на възраст и предпочитам кола, която е правена от инженери а не от счетоводители. Та питанката ми е дали случайно някой не я е поглеждал и има мнение. Не съм от Пловдив и ще пътувам до там. В Пловдив има още един хубавец с много яка обява, но там малко ме притесняват километрите. Honda Accord 2.3i 2,700 лв. 2001, Газ/Бензин, 414200 км. частно лице, Пловдив https://www.cars.bg/offer/682a4573ec3b9a11380c4bc3 Да добавя - предпочитам автоматик, но и ръчката не е проблем. PS Изчетох доста за този Акорд, но тези вече са доста възрастни. Благодаря на предварително на всички, които се отзоват. Редактирано събота в 12:12 от Zimlak 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6600 #2 Отговорено събота в 12:39 Здравей и добре дошъл! С 2 думи - вземи синята. Кррах такава 11 години. Ако не е гнила и автомата работи нормално - "гледана е". Направи и тест драйв и оглед на канал, и закачи гърнето както трябва. Сребристата е примамлива, но ако е била "любима" (което е важно за вехта кола), някой щеше да я оправи от градушката (което е скъпо дори с PDR), а не да минат месеци и да ръждясва. За "ухажвана" Хонда няма значение пробегът дали е реален. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Zimlak 3 #3 Отговорено събота в 12:49 (Редактирано) Благодаря за бързия отговор колега. И на мен синята ми е на сърце. Четох поста не колега от форума за автомата. Той е от преди години, но не ми се стори толкова страшно. Човека каза, че е тръгнала ръжда отдолу, но не по ходовата част. Ще се качва на канал разбира се. Чудя се дали да сменям уплътнения и семеринги ако не тече масло. Все пак си е на години. PS Как го видя това гърне?🧐 Редактирано събота в 12:50 от Zimlak Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6600 #4 Отговорено събота в 14:12 Амии, нисичко е, а и 2-те му "цеви" трабва да са успоредни на бронята и земата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3008 #5 Отговорено събота в 14:50 Обърни внимание и на помпата на хидравликата. Омаслена е. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Zimlak 3 #6 Отговорено преди 13 часа Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 167 #7 Отговорено преди 11 часа (Редактирано) Страхотна кола, аз все още си мисля с носталгия за моята как я карах без ползване на спирачки по завоите, та на всички шофьори на БМВ им идваше състезателна тръпка. Вече е на години, дано не е много ръждясала. На всяка цена: оригинален антифриз. Смяна масло с някакво по-евтино, кара се 200 км и се сменя отново с хубаво масло, да се изчисти добре двигателя от старата гняс. Не я мъчи с 10W-40, тя обича 5W-30 и 5W-40. Yacco GDI и идва супер и в Пловдив може и да е на добра цена. (Много си надуха цените те...) Иначе все ще почернява бързо.И маслото на автомата, и там: само оригинал, хубаво на 3 пъти, но който както според възможностите. Бултрако от време на време правят промоции на голямата туба. Сребристата вярно е много очукана и дори май малкото странично стъкло е счупено и закрито с картон. Жалко, двигателят е звяр и издава страхотен звук при високи обороти с ръчната кутия... С едни по-широки гуми тая количка е фурия! Редактирано преди 11 часа от Legend91 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Zimlak 3 #8 Отговорено преди 11 часа Благодаря Legend91, Не съм отписал и ръчката. Обаче километрите са по 2. А за фурии ми е малко късно 😀. Учих се на търпение на един Вол С 80 2.4 дизел 163 кс автомат. Преди това просто летях ниско😚. Колко да е скъпо Yacco - то? Сега го погледнах - 123лв за 5 л. Колко да събира Акорд - а? А и на при моето каране ще се прави веднъж годишно. За почистването пак ли 5w-30? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 167 #9 Отговорено преди 11 часа Ами аз купувам Mobil 5л от Амазон за 50 евро. За изчистването може нещо по-евтино, дори и 10W-40, все пак времето се затопля, или нещо от по-евтините серии на Yacco Тази ми направи впечатление, но пък паричките са и повече, ако смъкне от цената... https://www.cars.bg/offer/67e00482c36700cde70efbc6 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6600 #10 Отговорено преди 11 часа (Редактирано) Да - вискозитетът се спазва, а за промивка воже по-евтина минералка. Ще прецениш сали има тужда като я вземеш и според кога и какво е толял стопанинът и последно. Тая кола не е изтрибител, но за комфортно круизване си е супер. Макар двигателят да има спортни нотки, автоматът е с 4 дълги предавки. Сивата от линка на колегата изглижда страхотно! Ценна е защото е стокова и без тунинг злоупотреби, а автентичността е добър атестат за качество. Точно такава имах до преди 10 години и още е в добро здраве. Редактирано преди 10 часа от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 167 #11 Отговорено преди 10 часа (Редактирано) https://www.cars.bg/offer/67f93a4810ff6cc6cb0d5f86 Ето още една. Абеее, алчни ми се виждат за кола на 27 години.... Още 2к и ще вземеш по-новата генерация. Вярно тази я обичаме защото имаме спомени с нея, но трябва и да сме прагматични За вискозитета, за това поколение Хонда явно все още не са ги натискали законодателствата. В книжката на моята имаше най-различни вискозитети, просто с Якото ми хареса как работи Редактирано преди 10 часа от Legend91 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Zimlak 3 #12 Отговорено преди 10 часа Благодаря и на двамата, Цената ми се струва малко височка. И тези 150к км за 28 години?!?! Иначе ако не стане в Пловдив ще погледна тази https://mobile.bg/11744297634771488. Изглежда много добре и километрите звучат по нормално. Освен това е и с регистрация. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 167 #13 Отговорено преди 10 часа (Редактирано) 14 minutes ago, Zimlak said: Иначе ако не стане в Пловдив ще погледна тази https://mobile.bg/11744297634771488. Да, тя е същата като тази която аз намерих в cars.bg. Ами дано попаднеш на добър екземпляр и се грижи за нея, колата е супер, и някак: с душа. Хем има всичко, хем не е претрупана, просто да ти е кеф да седнеш и да си караш Бтв, от моята са останали едни гумени стелки, идеално запазени, точно за модела. Ако искаш мога да ти ги продам, да са в употреба, по-добре отколкото да висят на тавана Редактирано преди 10 часа от Legend91 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Zimlak 3 #14 Отговорено преди 10 часа Благодаря, С удоволствие. Ама нека първо я взема 😁 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове