Jump to content
Zimlak

Покупка на Акорд 6-та ген. 2.0 бензин автоматик

Recommended Posts

Здравейте,

Почитател съм на японските автомобили от далечната 2007г. Тогава се качих на японец и така. 

До сега нямах възможност - и не се налагаше ( карах служебни ), да си купувам автомобил. Сега съм си харесал ето този Акорд https://mobile.bg/11737045322526728.

В понеделник ако всичко е ОК ще стана горд собственик и Ваш колега Хондаджия.

Да добавя,че съм човек на възраст и предпочитам кола, която е правена от инженери а не от счетоводители.

Та питанката ми е дали случайно някой не я е поглеждал и има мнение. Не съм от Пловдив и ще пътувам до там. В Пловдив има още един хубавец с много яка обява, но там малко ме притесняват километрите. Honda Accord 2.3i
2,700 лв.
2001, Газ/Бензин, 414200 км.
частно лице, Пловдив
https://www.cars.bg/offer/682a4573ec3b9a11380c4bc3

Да добавя - предпочитам автоматик, но и ръчката не е проблем.

PS 

Изчетох доста за този Акорд, но тези вече са доста възрастни.

Благодаря на предварително на всички, които се отзоват.

Редактирано от Zimlak
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и добре дошъл!

С 2 думи - вземи синята. ;) Кррах такава 11 години. Ако не е гнила и автомата работи нормално - "гледана е". Направи и тест драйв и оглед на канал, и закачи гърнето както трябва.

Сребристата е примамлива, но ако е била "любима" (което е важно за вехта кола), някой щеше да я оправи от градушката (което е скъпо дори с PDR), а не да минат месеци и да ръждясва.

За "ухажвана" Хонда няма значение пробегът дали е реален.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за бързия отговор колега. И на мен синята ми е на сърце. Четох поста не колега от форума за автомата. Той е от преди години, но не ми се стори толкова страшно. Човека каза, че е тръгнала ръжда отдолу,  но не по ходовата част. Ще се качва на канал разбира се. Чудя се дали да сменям уплътнения и семеринги ако не тече масло. Все пак си е на години.

PS 

Как го видя това гърне?🧐

Редактирано от Zimlak

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Амии, нисичко е, а и 2-те му "цеви" трабва да са успоредни на бронята и земата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обърни внимание и на помпата на хидравликата. Омаслена е.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна кола, аз все още си мисля с носталгия за моята как я карах без ползване на спирачки по завоите, та на всички шофьори на БМВ им идваше състезателна тръпка. :D Вече е на години, дано не е много ръждясала.

На всяка цена: оригинален антифриз. Смяна масло с някакво по-евтино, кара се 200 км и се сменя отново с хубаво масло, да се изчисти добре двигателя от старата гняс. Не я мъчи с 10W-40, тя обича 5W-30 и 5W-40. Yacco GDI и идва супер и в Пловдив може и да е на добра цена. (Много си надуха цените те...) Иначе все ще почернява бързо.И маслото на автомата, и там: само оригинал, хубаво на 3 пъти, но който както според възможностите. Бултрако от време на време правят промоции на голямата туба.

Сребристата вярно е много очукана и дори май малкото странично стъкло е счупено и закрито с картон. Жалко, двигателят е звяр и издава страхотен звук при високи обороти с ръчната кутия...

С едни по-широки гуми тая количка е фурия!

Редактирано от Legend91

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Legend91,

Не съм отписал и ръчката. Обаче километрите са по 2. А за фурии ми е малко късно 😀. Учих се на търпение на един Вол С 80 2.4 дизел 163 кс автомат. Преди това просто летях ниско😚. Колко да е скъпо Yacco - то? Сега го погледнах - 123лв за 5 л. Колко да събира Акорд - а? А и на при моето каране ще се прави веднъж годишно. За почистването пак ли 5w-30?

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз купувам Mobil 5л от Амазон за 50 евро. За изчистването може нещо по-евтино, дори и 10W-40, все пак времето се затопля, или нещо от по-евтините серии на Yacco

Тази ми направи впечатление, но пък паричките са и повече, ако смъкне от цената...

https://www.cars.bg/offer/67e00482c36700cde70efbc6

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да - вискозитетът се спазва, а за промивка воже по-евтина минералка. Ще прецениш сали има тужда като я вземеш и според кога и какво е толял стопанинът и последно.

Тая кола не е изтрибител, но за комфортно круизване си е супер. Макар двигателят да има спортни нотки, автоматът е с 4 дълги предавки.

Сивата от линка на колегата изглижда страхотно! 

Ценна е защото е стокова и без тунинг злоупотреби, а автентичността е добър атестат за качество.

Точно такава имах до преди 10 години и още е в добро здраве.

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://www.cars.bg/offer/67f93a4810ff6cc6cb0d5f86

Ето още една. Абеее, алчни ми се виждат за кола на 27 години.... Още 2к и ще вземеш по-новата генерация. Вярно тази я обичаме защото имаме спомени с нея, но трябва и да сме прагматични

За вискозитета, за това поколение Хонда явно все още не са ги натискали законодателствата. В книжката на моята имаше най-различни вискозитети, просто с Якото ми хареса как работи

Редактирано от Legend91

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря и на двамата,

Цената ми се струва малко височка. И тези 150к км за 28 години?!?! Иначе ако не стане в Пловдив ще погледна тази https://mobile.bg/11744297634771488. Изглежда много добре и километрите звучат по нормално. Освен това е и с регистрация.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
14 minutes ago, Zimlak said:

Иначе ако не стане в Пловдив ще погледна тази https://mobile.bg/11744297634771488.

Да, тя е същата като тази която аз намерих в cars.bg.

Ами дано попаднеш на добър екземпляр и се грижи за нея, колата е супер, и някак: с душа. Хем има всичко, хем не е претрупана, просто да ти е кеф да седнеш и да си караш

Бтв, от моята са останали едни гумени стелки, идеално запазени, точно за модела. Ако искаш мога да ти ги продам, да са в употреба, по-добре отколкото да висят на тавана

Редактирано от Legend91

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря,

С удоволствие. Ама нека първо я взема 😁

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...