Jump to content
dbanev

Обслужване на автомат

Recommended Posts

Здравейте колеги. Извинявам се, ако въпросът ми е глупав. Този филтър къде се намира и сменя ли се при частична смяна на маслото на автомата? Колата е CR-V 2006г.

F.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В скоростната кутия. Сменя се при основния и ремонт.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за помощта. Ще съм благодарен, ако колегите от региона ме насочат към добър сервиз за обслужване на автомата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
On 3/21/2025 at 2:23 PM, dbanev said:

Здравейте колеги. Извинявам се, ако въпросът ми е глупав. Този филтър къде се намира и сменя ли се при частична смяна на маслото на автомата? Колата е CR-V 2006г.

F.jpg

Този филтър който си дал  откъде е взет,от някой измислен каталог в магазините.

https://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda

Ето тук като вкараш VIN излизат всички части и къде се намират.

Имаш външен филтър автомат .

Това е.

20231109_165803.thumb.jpg.057ef53a76afcb67b1efcfa44612f86f.jpg

Това е маслото за автомата

Screenshot_20250323_101429_Chrome.thumb.jpg.700b3742d5b9d9965424388b5edec6c2.jpg

• Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ех CARPERA, човека съвсем правилно е посочил филтъра на кутията, само че грубия който е вътре в кутията, вероятно това му е попаднало на първо търсене. А този който ти посочваш е финия който се намира извън кутията. И разбира се съвсем правилно Vancho му е отговорил че достъп до грубия филтър има само при отваряне/ремонт на кутията.

Та другия път да знаеш че кутията има два филтъра.  

Редактирано от CCord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
On 3/21/2025 at 2:23 PM, dbanev said:

F.jpg

Ех @CCord много добре знам колко филтъра има автомата.

Затова питам това черното откъде му  порадна на колегата,и за какво го дават.

Дал съм линк където да намери всичко с оригиналните номера едва ли ще си направи някой труда да търси там.

Давайте кажете каде се намира  този вътрешен филтър в автомата,филтър ли е цедка ли е.

Правя си труда да събирам информация снимки за 2ген и за 3 ген за този филтър ,който не е фуния.

Някой от вас една снимка да качи,или да каза къде точно се намира въпросния филтър.

Да има информация за следващия питал.

20231109_165803.thumb.jpg.3b6a0ef39d628ebd13ad0a70a1a85197.jpg

Ето има тема  в  която съм отговорил

https://forums.hondabg.com/topic/120285-автоматична-скоростна-кутия-на-хонда-cr-v-2/?tab=comments#comment-1057642527

Редактирано от CARPERA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
преди 57 минути, CARPERA написа:

Ех @CCord много добре знам колко филтъра има автомата.

Давайте кажете каде се намира  този вътрешен филтър в автомата,филтър ли е цедка ли е.

Тези твои две изказвания се отричат взаимно, и като гледам, първото от тях е невярно. 

И сега за да ти стане съвсем ясно гледкай внимателно, понеже клипа е цял двучасов филм отиди на 1 час, 13 минути и 25 секунди. Ако не вдяваш английски извикай някой да ти превежда какво казва човека, а пък и всичко което казва се изписва в текст, и аз не съм на "ти" с английския но това го схващам. Има и други клипове, но този ми попадна на бързо търсене.

Ай със здраве! - кой разбрал, разбрал.

Редактирано от CCord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Незнам коя моя информация е невярна клипа упоменават кутия Accord V6 автомат.

2067195405_Screenshot_20250323_121926_SamsungInternet.thumb.jpg.75aee5b8081745d7112c99bc469c274a.jpg1232852855_Screenshot_20250323_121918_SamsungInternet.thumb.jpg.ba9a5a0175aebe90b8a20ed9cf97e6ce.jpg

Ето това дават в клипа след разглобаване и ремонт на кутията.  Нали това е целта да дадем инфо кое къде точно,и снимки.

Редактирано от CARPERA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо спорите и си разменяте клипчета, а не отворите схемите на кутията.

В раздел: "Shift fork (4at) for 2006 Honda CR-V, 4AT transmission" и съответно в раздел "Shift fork (5at) for 2006 Honda CR-V, 5AT transmission", въпросният детайл е посочен като "цедка" (STRAINER ASSY., ATF) с номер: 25420-PRP-003. Цедката е еднаква и за 4АТ, и за 5АТ.

image.thumb.png.c441785490a1342f981d26b074b3ddf5.png

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При поръчване на масло и филтър ми казаха, че има и друг филтър. От темите във форума зная, че ми трябва външния филтър. Не знаех този къде се намира и кога се сменя, затова попитах. Благодаря на отзовалите се!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ето я точната информация за двигател 2ген Хонда CRV K20A4

Филтъра външния автомат .

20231109_165803.thumb.jpg.ee47aba1e3055f4568878bf95e12a49c.jpg

се намира между двигателя и радиатора долу.

Screenshot_20250323_132635_Viber.thumb.jpg.8606f8ba092e4c334e564a0478084b35.jpg

Трудно е да накараш дори приятел да направи хубави снимки.

Screenshot_20250323_132444_Viber.jpg

Редактирано от CARPERA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 23.03.2025 г. at 12:49, dandilov написа:

въпросният детайл е посочен като "цедка" (STRAINER ASSY., ATF) 

Съгласен съм единствено с това че въпросния детайл е наречен цедка в каталога посочен от теб.

Например, аз приемам за цедка това което е в маслоприемника на двигателя, но след нея има филтър, нали. Докато в скоростната кутия след т.н. цедка няма филтър, и маслото директно след нея отива в помпата, клапанно тяло, хидро-трансформатор, фрикционни пакети, радиатор, и ЧААААК тогава във външния и уж единствен филтър, а след него....просто се излива в картера на кутията и чака пак да бъде засмукано през  "цедката".

Само ще отбележа че въпросния детайл съм го държал в ръката си измит перфектно (не съм имал допир до нов такъв) и погледнато през отвора на маслоприемника се вижда че едрината на въпросната "цедка" е далеч от разбирането ( това е субективно) за... просто цедка. Цедката там е много фина и за мен (пък и не само) е по-скоро филтър, вярно по-груб от хартиения, но все пак филтър. Този източник който ти си посочил е единствения където го наричат цедка. 

Разглобявал съм и външния филтър, любимия на "CARPERA", има нагънат хартиен елемент с разгъната площ 160 кв/см, 4,2х38см, и най-важното е, че има клапан за повишено налягане, което автоматически говори за това че при насищане възможностите на филтърната хартия започва директна проходимост, т.е няма никакъв филтър вече. 

И сега ако приемем че сме останали без външен филтър и в същото време в маслоприемника имаме просто цедка, кое би спасило кутията от тотално задръстване на клапанното тяло и плунжерите му? както и повишено износване на всичко плъзгащо и търкалящо се вътре? Така че аз, а видимо и други хора виждали този чарк с очите си не биха го приели за цедка.

Редактирано от CCord
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Off Topic

@CCord Съгласен съм с всичко, което си написал, но във всички сайтове за ОЕМ части на Хонда го водят "Strainer". И в европейските и в американските.

Но това няма значение. Та нали цедката си е вид филтър. Няма значение цедка ли ще му каже някой, или филтър. А и dbanev питаше къде се намира и дали се сменя при смяната на маслото. Така, че отговорът му е даден и това е важното в случая.

Поздрави!

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...