psydex 1 #1 Публикувано 12 Март Здравейте мили хора. Наскоро взех книжка и съм в период на търсене на първия си автомобил. Много хора се опитват да ми повлияят да си купя Toyota - слушах много за това колко са издръжливи. Същите тези Toyota fanboys неуморно се опитват да ме убедят, че джазките са "малки въшки" и не си струват парите, но аз вече съм направил своя избор и искам да карам 1.4 Honda Jazz (2010-2014) Si (заради спортния си вид) или Ex (заради панорамния си покрив). Въпреки това, намирането на добра оферта се оказа по-трудно, отколкото очаквах. Месеци наред разглеждам българските сайтове (mobile, cars), но за колите от България ме предупреждават, че редовно се върти километража назад, за разлика от немските (не зная до колко е истина това) и не ми препоръчват да купувам от тук. Внесените от Германия коли обаче излизат по-скъпи с поне 1000 евро заради посредници и транспорт. Честно да ви кажа вече тотално се обърках от хора с акъл, които не харесват Jazz. Затова се обръщам към вас – хора, които познават добре марката и модела. ✅ Къде бих могъл да намеря добре запазена Jazz на разумна цена? ✅ Какви са слабите места на този модел и на какво да обръщам внимание при оглед? ✅ Ако някой от вас продава или знае за добра оферта за Honda Jazz (2010-2014) Si или Ex, ще се радвам да сподели или пише на ЛС (прилагам няколко примерни снимки на модели, които ми допадат за ориентир) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Firee 8 #2 Отговорено 12 Март Здравей не съм запознат със модела, но от чужбина е по - вероятно да бъде автомобила на истински километри най-вече ако е от частен продавач със преглед и си е със номерата, по-скъпи са, но може би си струва и това ще се възвърне във времето ако не наливаш пари за проблеми и ремонти. И от тамошните търговци да гледаш трябва да се внимава, вече са без номера и преглед, състояние и клометри на късмет. Другото е от тук да търсиш, но от човек който си я е карал и поддържал, но иска да я смени с нещо друго, по - ново и т. н. То гаранция няма, ама не случайно има поговорка че евтиното излизало скъпо. Успех и късмет! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dimitar_Honda 15 #3 Отговорено 12 Март Не случайно хората са ти казали да си купиш тойота. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HondaExplorer 276 #4 Отговорено 12 Март (Редактирано) Преди 4 часа, psydex написа: Здравейте мили хора.... Здравей колега! Пиша "колега", защото макар и да нямаш още кола вече си усетил духа на хонда. Поздравления за подредения и любезен първи пост, надявам се повече колеги да го оценят и се включат. Накратко от мен: От над 15 години избрах да карам хонди и всички те станаха част от живота ми с всичките си недостатъци и кусури на конкретните екземпляри. Перфектен автомобил няма! Няма абсолютно никаква гаранция, че ако вземеш Тойота ще случиш на безупречен и дълговечен автомобил. Факторите са много. Не случайно джазът е лидер в много класации и е търсен, а за съжаление тези, които го продават знаят това. Вероятно част от колегите ще ти кажат да четеш и че е обсъждано кои са слабите места , но голяма част са забравили антусиазма и порива на човек да стане притежател на собствен автомобил от любимата марка. Ако не бързаш задълбай, но рискуваш отчаяш още на ниво четене и това ще е валидно за всяка марка и модел. Понеже търсих преди няколо месеца предходната генерация, но имах и опция за Сивик ето какво гледах аз на джазките: На първо място ръжди- задни вежди, отдолу, както и при резервна гума. Обикновено ако в двигателния отсег е ръждиво, голяма е вероятността да има ръжда и на тези места дори и да са прикрити, но обратното не е винаги валидно. Шум от скоростната кутия, имат пролем с първичен вал, понякога на място с натискане и пускане на съединителя е трудно да се хване, затова трябва да се ослуша и в движение. Разбира се и тук се правят магарии с добавки. Работа на двигателя. Джазът работи тихо и равномерно, буквално цъка. На някои екземпляри съм улавял почукване на студен двигател което изчезва бързо. Виене от задни главини, улавя се в движение, ако екземплярът като цяло си заслужава може да се направи копромис и да е повод за отстъпка. Моят съвет е да си потърсиш непретенциозна кола от предходната генерация на джаз, фейслифт след 2005 (климатроник и по-новото аудио, а спорт версията са с по-хубавата тапицерия и ел стъкла и отзад, както и брони които изглеждат по добре и не са много по ниски), п.с. по едно време реших да кръшна и да огледам тойота ярис. Еми не се получи... Редактирано 12 Март от HondaExplorer 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6426 #5 Отговорено 12 Март (Редактирано) Към авторът на темата: Добре дошъл и кураж + търпение. Ако си младеж и безопитен, потърси "помощ от приятел" - вещ с колите, но и без предразсъдъци. Желателно е да е имал "взимане / даване" с марката. Да - Джазката е реномиран модел, но не е само той подходящ за първа Хонда. Намисли си бюджет и дерзай. Всяка кола ще те вози и ще ти бърка в джоба, но на харесваната от теб, ще прощаваш и ще забравяш. Важното е какво ще ти дава. Не се отказвай от "Power of Dreams". Моят баджанак искаше да вземе Джаз за голямата си щерка, но не намери идеален и евтин. Взе и Лъв 206. После той остана за малката, а голямата скоро седна в 307. Балдъзата кара яростно 1 дизелов Ярис. Ивам преки впечатления и от 3- те возила. Возят и точка. Рядко и 3-те коли са едновременно на разположение и фемилито не е доволно, а той си пасува, но псува и "налива". Редактирано 12 Март от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
joro71m 1 #6 Отговорено 13 Март Здравейте. Понеже търся същата генерация да те поправя периода е 2011-2015. Има един английски форум може да получиш доста информация. https://clubjazz.org/forum/index.php Успех. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове