Teo Honda 2 #1 Публикувано 9 Февруари Здравейте, онзи ден ми светна жълтата контролна лампа за ниско налягане на маслото. Колата е облужена преди 7 к км. Лампата светна на магистралата, само че карах със 140км/ч. На връщане по абсолютно същият маршрут не светна лампата, само че този път карах със 110 - 120км/ч. После събра около 500 мл. масло. До сега на другите ми автомобили не ми се случвало да доливам и грам. Но за Хонда не съм сигурен дали това е нормално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 504 #2 Отговорено 9 Февруари Ами ако понагорява масалце може и да е глътнала едно кило за 7 хил км и да е паднало под минимума. Какво е нивото провери ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Teo Honda 2 #3 Отговорено 9 Февруари Нивото беше на половина, след като долях около 500 мл се качи почти до горното ниво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 287 #4 Отговорено 9 Февруари Жълтата лампа е за ниско ниво, за налягането е червена. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 504 #5 Отговорено 9 Февруари (Редактирано) Странно, щом е между средата и максимума не е това. Какво е маслото? Марка и вискозитет? Редактирано 9 Февруари от Bizzito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Teo Honda 2 #6 Отговорено 9 Февруари Не съм свикнал да следя маслото, защото предишните ми автомобили не са имали разход. Явно ще трябва да си взема литър -два в багажника 😂. Все пак ще мине през сервиз за оглед, за да не се окаже нещо друго. При вас как е? Доливате ли от смяна до смяна? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 504 #7 Отговорено 9 Февруари Промених това което бях написал, защото после пак прочетох какво точно си писал. Че е било на средата и си долял до максиум. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Teo Honda 2 #8 Отговорено 9 Февруари (Редактирано) Off Topic Редактирано 9 Февруари от Teo Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Teo Honda 2 #9 Отговорено 9 Февруари С това масло обслужиха колата в Бултрако Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 504 #10 Отговорено 9 Февруари (Редактирано) Интересно, има случаи, когато с неподходящо или нискокачествено масло светва лампата точно на магистрала, но с това масло не трябва да има проблем. В книжката не видях нещо да пише за жълта или червена лампа. Но изглежда иконката за ниво и налягане е различна. Редактирано 9 Февруари от Bizzito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Teo Honda 2 #11 Отговорено 9 Февруари Тази е ,за " Low oil Level" / обърках написаното в първият пост/ Интересно, в книжката точно на 550 стр. пише, че консумацията на масло може да е до 1л. на 1000 км. Не знам при други дизели на Хонда дали се налага доливане. Колата е без катализатор и сложих ново турбо, но не знам дали това ще даде отражение на консумацията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 504 #12 Отговорено 9 Февруари (Редактирано) Това с единия литър на 1000 км го пише в книжката на всяка една нова кола. Явно се застраховат ако се издъни нещо да се измъкнат. И пак ако е над минимума нивото не трябва да светва лампа за ниво. Следи нивото от време на време и ако не светне пак значи е било нещо инцидентно. Ако пак светне вече трябва да се търси някакъв проблем. На предишната ми кола, която беше диезел не съм доливал. На тази доливам малко. Но по това което описваш изглежда да е на доста километри. И ако не е гледана както трябва нормално да понагорява. Редактирано 9 Февруари от Bizzito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 410 #13 Отговорено 9 Февруари (Редактирано) преди 10 минути, Teo Honda написа: Не знам при други дизели на Хонда дали се налага доливане. Колата е без катализатор и сложих ново турбо, но не знам дали това ще даде отражение на консумацията. Не се налага, ако моторът е изряден - аз не доливам между смените от 10-12К. Същевременно не е драматично на 7К да ти е паднало нивото на маслото. Очевидно колата е патила щом е с ново турбо и т.н., тъй че няма нищо учудващо. Може да минеш на 5W30 C3 масло и да видиш дали това ще помогне. Високите обороти, респективно скорост също вдигат разхода на масло. Редактирано 9 Февруари от inspektora 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове