slav4o_7771 0 #1 Публикувано преди 14 часа Някой който е сменял и имал проблеми с въпросната шайба може ли да опише симптомите какви са и как се разбира че шайбата е свършила живота си ! При мен основно имам проблеми като паля и изгасям двигатела имам вибрации , майстора каза демферна шайба ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HondaExplorer 262 #2 Отговорено преди 8 часа Колега, качи едно видео докато работи двигателя на празен ход като снимаш шайбата отгоре. Може да я осветиш с нещо за по-добра видимост. Моторът може да тресе от много неща включително и тампони. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slav4o_7771 0 #3 Отговорено преди 8 часа преди 22 минути, HondaExplorer написа: Колега, качи едно видео докато работи двигателя на празен ход като снимаш шайбата отгоре. Може да я осветиш с нещо за по-добра видимост. Моторът може да тресе от много неща включително и тампони. По време на работа не тресе , само при палене и гасене на двигателя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 313 #4 Отговорено преди 8 часа Преди 5 часа, slav4o_7771 написа: ... майстора каза демферна шайба ! След като я смениш и проблема остане, ще каже- аха, ...значи не е тя, да видим демпферния маховик... Теоретично, шайбата е малка и не би разтресла целия двигател. Нека някой знаещ, да каже симптомите при двата случая, шайба/маховик... Имах вибрации при палене и гасене, но съм забравил, дали на дизеловата 7ца, или Авенсис и дали не беше само при гасене... Така ги продадох... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HondaExplorer 262 #5 Отговорено преди 7 часа Преди 6 часа, slav4o_7771 написа: майстора каза демферна шайба ! А възможно ли е майсторът да е казал демпферен маховик вместо демпферна шайба и ти да не си разбрал или просто да му куца терминологията? За дизелов акорд ли иде реч? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 313 #6 Отговорено преди 7 часа преди 21 минути, HondaExplorer написа: А възможно ли е майсторът да е казал демпферен маховик вместо демпферна шайба ... И моите мисли бяха в тая посока... И двете са на коляновия вал, едната отпред, другата отзад... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slav4o_7771 0 #7 Отговорено преди 4 часа Преди 3 часа, HondaExplorer написа: А възможно ли е майсторът да е казал демпферен маховик вместо демпферна шайба и ти да не си разбрал или просто да му куца терминологията? За дизелов акорд ли иде реч? За дизелов акорд е ! Съединител и маховик сменях преди 10 000 км Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 313 #8 Отговорено преди 3 часа преди 25 минути, slav4o_7771 написа: За дизелов акорд е ! Съединител и маховик сменях преди 10 000 км А как да се обясни, дори да се е разхлопала гумата на шайбата, да разтресе целия двг. , който е 100+ пъти по- тежък? Говоря за несъизмерими маси... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове