Jump to content
Legend91

Оригинални спирачни дискове и накладки или афтърмаркет?

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

След каране и спиране полека на скорост, па накрая нежно със спирачката, пипаш веднага дисковете, дали единият е по-топъл от другият. Ако някой, или и двата са лилави след интензивно спиране от висока скорост - опечена ти е работата и ще мирише на феродо, но има шанс пак да си светнат огледално като покараш.

Друг вариант, ама по-труден за улавяне е на подемник и с опит еднакво да развъртиш 2-те колела, но на ръка няма как да усетиш силата си. Слушаш и дали жулят.

Дай им време да се напаснат.

Автомата тръгва без газ и трудно се улавя леко задържане.

IMG_20250402_171101.jpg

IMG_20250402_171137.jpg

Есента при смяна на зимният сет - всичко си беше нормално. За 3-4К, айдеее...

Преди месец ги смених, щот зимъска, почти всяка седмица през Петрохан иии - кат всяка Хонда - задно дясно задържало, ама на 300 коня как ще го усетя. Не е миришело, но имаше лилав оттенък и като го видях ...

Сложих нови накладки, а всичко по апарата си бе наред и сега си е ОК, ама до кога. ;)

Редактирано от ceco_accord
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Едното колело винаги се е въртяло по-трудно "заради диференциала" казвали са ми. Пипането... Страх ме е :D Веднъж така пипнах след извънградско каране през лятото и се опарих бая. Ами ще я вдигна на крик, и какво? Лекичко трябва да се чува приплъзването на накладките по диска ли? Старите дискове бяха доста износени, ако това има значение.

Редактирано от Legend91

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 5 часа, Legend91 написа:

И аз все повече се убеждавам в това! Виждал съм такива БМВта и други класики,ама лъснати, по-добре от нови изглеждат и винаги съм се чудел: къде, кой ги прави тия красавици.

А как със сигурност да проверя дали не опират в повечко накладките в новите дискове? Защото, може и аз да си въобразявам, но някак "по-тежко" ми се струва че върви. Иначе ако отпусна спирачка си тръгва без газ.

Тежкото вървене, може да е и от кофти гориво. При мен така се усеща, лошата нафта. Уж върви, ама нещо куца.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сложно е с тънкости да ти обясня, но:

Да, сменил си предни, а там имаш диф - няма да можеш да засилиш колелото, ако само 1 вдигнеш - за това рекох подемник, или поне 2 крика отпред и осигури колата в задницата!

Нормално е накладките да не опират в дисковете - да не жулят, но това е на теория. На практика има и други шумове, та е трудно на ухо, но ако задържат и ще греят.

Жегата не е голяма, ако спреш почти без спирачки, но след интензивно спиране се пипа леко и бързо! Ако усетиш лепкавост, това е кожата ти - болката идва след миг. Абее, като дете не може да не си пипал котлона. ;)

• Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги се пипа с мокър пръст! :D

• Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Off Topic

Те и други "опасни" места, не се пипат на сухо. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То точно все едно котлон пипаш :lol:

За капака на клапаните нещо ме гложди, като знам какви проблеми правеха старите маркучета за антифриз, понеже са се поопекли и не уплътняват добре.

Та и към всмукателния пленум има няколко закачени, включително и за сервото на спирачките. И май-май това маркуче не се произвежда вече.....

Честит Великден на всички!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

И другото което е, дали ще мога да преизползвам металната гарнитура? (Както колегата руснак съветва :D)

Редактирано от Legend91

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...