georgie 12 #1 Posted December 28, 2024 Здравейте, Търся информация относно намиране и купуване на свещи NGK 94167 DIFR6D13 Laser Iridium Spark Plug или DENSO DK20PR-D13 (това дават за този модел) в САЩ, NGK комплекта е 52$ плюс 69$ за доставка. В алиекспрес започват от 4 до 30 лева на свещ, като всички снимки са еднакви. В японския амазон са около 15 долара на свещ, но там пък рейтинга на търговеца е 72%, тоест нисък. Тук ми обещават истински с доставка от Япония за комплект от 240 до 390 лева, но пък не дават гаранция. Влизам във филм, та затова реших да ви питам, някой има ли опит с коректни търговци, било в България или в онлайн магазини? п.п. Проблема с ментетата не е толкова, че човек гори с пари, а разглобяването докато се стигне до свещите. След като намеря правилните свещи ще оповестя от къде съм ги намерил. Весели празници и много здраве! Share this post Link to post Share on other sites
dandilov 3355 #2 Posted December 29, 2024 В amayama.com има DK20PR-D13, но с митото, ДДС-то и доставката ще ти дойде почти като да си ги купиш от autodoc.bg 1 Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 1039 #3 Posted December 29, 2024 IK20TT, следва да са съвместими, поне всички параметри отговарят. 1 Share this post Link to post Share on other sites
georgie 12 #4 Posted December 29, 2024 Благодаря ви за отговорите, в amayama.com в момента няма налични DK20PR-D13, в ebay намерих официален представител на NGK, четири броя IZFR6K-11 ще излезят с доставка, и някаква такса точно 256 лева, ако ползвам виртуален адрес в Кент, тоест горе долу колкото ги намирам в щатите, ако доставката ми е директно до България цената е 297 лева с мито и ДДС. Мисля, че си заслужава, иначе в момента в който се сложи менте, майстора започва постепенно да чупи колата защото приема, че свещите са ОК. Share this post Link to post Share on other sites
dandilov 3355 #5 Posted December 29, 2024 Извинявам се! Имах предвид NGK DIFR6D13. Има ги и в амаяама и в аутодок. Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 1039 #6 Posted December 29, 2024 Слагай IK20TT, в аутохелп последно ги взех оригинално японски за доста добри пари и вече 40к. искрят безукорно. Какви 297лв. за 4 свещи, да не караш сувалка. И няма да се плашиш, на 4 цилиндъра няма по-елементарна диагоностика от неработеща свещ. 2.pdf 1 Share this post Link to post Share on other sites
georgie 12 #7 Posted February 12, 2025 На 29.12.2024 г. at 19:58, Rakeem написа: И няма да се плашиш, на 4 цилиндъра няма по-елементарна диагоностика от неработеща свещ. 2.pdf 131 kB · 16 downloads Ами какво да кажа, не се плаша, ама смених свещите, също така бобината на четвърти цилиндър, две седмици нямаше проблеми, сега отново е на три цилиндъра и при нова диагностика, майстора каза, че трябва да се сменят свещи или бобини. Иначе прав си, диагностиката наистина е елементарна - "мисфаър на четвърти цилиндър" Share this post Link to post Share on other sites