Jump to content
Nephelir

Видеорегистратор към кутията с предпазители

Recommended Posts

Здравейте, Хондаджии! 

Собственик съм на Civic 8th hatchback 1.8 бензин, 140к.с., като моделът няма почти никакви екстри и е с ръчна скоростна кутия. Подариха ми видеорегистратор с две камери, който може да се включи към кутията с предпазители, за да могат да се използват всички функции на устройството, но тъй като не съм много запознат някой би ли ми помогнал и обяснил къде точно трябва да се включат компонентите от снимката, която съм прикачил? 

За подобно свързване в сервиз ми искат 320 лв, което ми се струва абсурдно, тъй като си прекарах всички кабелчета за предната и задната камери така че да не се виждат и остава само свързването към кутията с предпазители. В момента работи като използва захранване от запалката. 

На жълтият кабел пише ACC, на червеният B+.

1733431554718.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Хващаш мултицета, мериш на кой бушон кога има ток, харесваш си го и сменяш с тия дето са ти дадени. Жълтият кабел е плюс на контакт, червеният е постоянен плюс, черният е маса. По-просто от това не мога да го обясня, дано си разбрал.

Редактирано от sashua
  • Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! А масата къде се включва? 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Масата се включва някъде към корпус. Намираш си болт, който опира метал. Ето едно видео да придобиеш представа.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

аз имам видеорегистратор и отделно огледало с камера за задно виждане. Хардуерните китове са подобни. И двата са закачени само към бушони, които са захранени след контакт. Понеже нямам такива свободни гнезда, ползвах fuse taps. Внимавай с тях че бушоните влизат много трудно и се кривят крачетата. При свързване на регистратора по инструкция - единия кабел на постоянен плюс, работи на изгасена кола. Не ми е необходимо паркинг наблюдение. Най доброто видео по темата: Don't Install a Hardwire Kit Like This! (How to Install a Dash Cam Hardwire Kit)

Редактирано от electric28
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен за този модел  (същото свързване ) ми взеха около 40 лв Сам си прекарах кабелите за задната камера ,дефакто само да го  свържат към бушонерата в купето. Исках да е към постоянен плюс,  те ми предложиха на позицията преди контакт, че ще ми сваляло акумулатора ,ако е към постоянен . По  принцип камерите се включват  ако регистрират движение  и по този начин като е изкаран контактния  ключ не записва - само когато е в позиция преди контакт.Потърси друг сервиз. 

Аз ако мога да попитам за моя модел -  към телефона имам car keeping програма от която по всяко време ми показва местонахождението на колата и видео картина от предна и задна камера . След изваждане на контактния ключ  до пет -шест часа   имах връзка с устройството(има сим карта с интернет).  Преди известно време ми падна акумулатора (ще го сменям скоро) и от тогава след изваждане на контактния ключ  връзката се разпада.Може ли да е от акумулатора или от нещо което държи определен заряд в устройството ?

Ако е от значение  препоръчителния акумулатор трябва да е  AGM или FB , но собственика преди мен е сложил обикновен Бош - по документ през 2017 г.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...