Nephelir 0 #1 Публикувано 5 Декември Здравейте, Хондаджии! Собственик съм на Civic 8th hatchback 1.8 бензин, 140к.с., като моделът няма почти никакви екстри и е с ръчна скоростна кутия. Подариха ми видеорегистратор с две камери, който може да се включи към кутията с предпазители, за да могат да се използват всички функции на устройството, но тъй като не съм много запознат някой би ли ми помогнал и обяснил къде точно трябва да се включат компонентите от снимката, която съм прикачил? За подобно свързване в сервиз ми искат 320 лв, което ми се струва абсурдно, тъй като си прекарах всички кабелчета за предната и задната камери така че да не се виждат и остава само свързването към кутията с предпазители. В момента работи като използва захранване от запалката. На жълтият кабел пише ACC, на червеният B+. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 118 #2 Отговорено 5 Декември (Редактирано) Хващаш мултицета, мериш на кой бушон кога има ток, харесваш си го и сменяш с тия дето са ти дадени. Жълтият кабел е плюс на контакт, червеният е постоянен плюс, черният е маса. По-просто от това не мога да го обясня, дано си разбрал. Редактирано 5 Декември от sashua 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nephelir 0 #3 Отговорено 5 Декември Благодаря! А масата къде се включва? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mandalorian 34 #4 Отговорено 6 Декември Масата се включва някъде към корпус. Намираш си болт, който опира метал. Ето едно видео да придобиеш представа. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
electric28 12 #5 Отговорено 6 Декември (Редактирано) аз имам видеорегистратор и отделно огледало с камера за задно виждане. Хардуерните китове са подобни. И двата са закачени само към бушони, които са захранени след контакт. Понеже нямам такива свободни гнезда, ползвах fuse taps. Внимавай с тях че бушоните влизат много трудно и се кривят крачетата. При свързване на регистратора по инструкция - единия кабел на постоянен плюс, работи на изгасена кола. Не ми е необходимо паркинг наблюдение. Най доброто видео по темата: Don't Install a Hardwire Kit Like This! (How to Install a Dash Cam Hardwire Kit) Редактирано 6 Декември от electric28 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 123 #6 Отговорено 6 Декември На мен за този модел (същото свързване ) ми взеха около 40 лв Сам си прекарах кабелите за задната камера ,дефакто само да го свържат към бушонерата в купето. Исках да е към постоянен плюс, те ми предложиха на позицията преди контакт, че ще ми сваляло акумулатора ,ако е към постоянен . По принцип камерите се включват ако регистрират движение и по този начин като е изкаран контактния ключ не записва - само когато е в позиция преди контакт.Потърси друг сервиз. Аз ако мога да попитам за моя модел - към телефона имам car keeping програма от която по всяко време ми показва местонахождението на колата и видео картина от предна и задна камера . След изваждане на контактния ключ до пет -шест часа имах връзка с устройството(има сим карта с интернет). Преди известно време ми падна акумулатора (ще го сменям скоро) и от тогава след изваждане на контактния ключ връзката се разпада.Може ли да е от акумулатора или от нещо което държи определен заряд в устройството ? Ако е от значение препоръчителния акумулатор трябва да е AGM или FB , но собственика преди мен е сложил обикновен Бош - по документ през 2017 г. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове