Владо Христов 0 #1 Публикувано 24 Октомври (Редактирано) Здравейте, колеги, Колата ми е Honda Accord VII, k20. Преди месец ми светна чека и след диагностика, майсторът ми каза, че датчика за наляган на маслото на vtec клапъна е проблемен. Правих още една диагностика и грешката, която излезе е 83-01.Моля за помощ, дали да търся целия клапъна, дали само датчика и какво е добре да се направи най-напред. Прилагам и снимка на друг (но същият като моя) клапъна. Благодаря! Редактирано 24 Октомври от Владо Христов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 61 #2 Отговорено петък в 08:45 Виж дали не му е запушена цедката, която е консуматив и се сменя! Сваляте - държи се на 3 болта чистиш и сменяш уплътнението, което върви с цедката! Гледаш дали няма и окис на буксите! През това време откачаш акумулатора и така.... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 427 #3 Отговорено събота в 14:50 Смени майстора, най-добре. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jimi 287 #4 Отговорено вторник в 14:39 На 24.10.2024 г. at 18:34, Владо Христов написа: Здравейте, колеги, Колата ми е Honda Accord VII, k20. Преди месец ми светна чека и след диагностика, майсторът ми каза, че датчика за наляган на маслото на vtec клапъна е проблемен. Правих още една диагностика и грешката, която излезе е 83-01.Моля за помощ, дали да търся целия клапъна, дали само датчика и какво е добре да се направи най-напред. Прилагам и снимка на друг (но същият като моя) клапъна. Благодаря! Имаш проблем с майстора. Тия клапани и датчици не са проблемни, ако датчика казва че няма масло значи няма, той за това е там. В тек гарнитура с цедката, и цедката на VTC (i vtec/ванос или там кво се води) се водят филтри на тези коли и се сменят като консуматив. Удари по картера/вдлъбнатини също е възможно да намалят дебита на маслото което се качва нагоре. За това тия двигатели трябва да се карат с тънки масла и да ги пипат хора където знаят как работи тоя модел двигател и тогава няма да имаш главоболия а само ще сменяш масло и ще караш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове