Jump to content
Димитров79

Обороти 2.2 CDTI

Recommended Posts

Здравейте!

Няколко пъти сутрин при студен двигател ми се случва когато спирам на кръстовище и освободя от скорост и натисна спирачка оборотите падат до към 500об. за няколко секунди и се оправят.

Каква може да е причината?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с оборотите е често срещано, вкл. и при мен е понякога така, вече 9-10 години. Като тръгват да падат пробвай да натиснеш съединителя, би трябвало да се нормализират тогава. Не знам някой да е разбрал причината.

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен е така,10г.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че писах в някоя тема, ама не съм много сигурен. Преди при мен пропадаха оборотите. Проблема е в MAF сензора. Сагата е следната, светна ми чека и излезе грешка Р1401 - нещо от рода, че няма циркулация DPF, сензорът за температура на рециркулацията на отработените газове EGR отчита температурни промени. Убих се да чистя ЕГР-ри, тръби, да разглобявам и зглобявам през ден в сервиза, чистя грешки, авариен режим, вече щях да свалям и ДПФ-то. На диагностика мисля с Лънч беше, гледане на живи данни и обикаляне на града. Обясниха ми, че при рязко отнемане на газ, се получава закъснение с подаването на въздух. Имах снимки на стойностите ама телефона умря и те с него преди да си ги сваля. Реакцията на сензора закъснява. Диагностика ме посъветва да търся абсолютно същия модел за да не получи разминаване в настройките на компа. Взех втора ръка и пак тест драйв( :angel:газ, спирачка, газ спирачка и тук там съединител). Проблема решен! В последствие забелязах, че и проблема с оборотите е решен. Явно с годините електронните елементи си променят стойностите, а настройките на компа остават същите.

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...