Димитров79 2 #1 Публикувано 26 Август Здравейте! Няколко пъти сутрин при студен двигател ми се случва когато спирам на кръстовище и освободя от скорост и натисна спирачка оборотите падат до към 500об. за няколко секунди и се оправят. Каква може да е причината? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #2 Отговорено 26 Август Това с оборотите е често срещано, вкл. и при мен е понякога така, вече 9-10 години. Като тръгват да падат пробвай да натиснеш съединителя, би трябвало да се нормализират тогава. Не знам някой да е разбрал причината. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #3 Отговорено 28 Август И при мен е така,10г. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
st34 99 #4 Отговорено 28 Август Мисля че писах в някоя тема, ама не съм много сигурен. Преди при мен пропадаха оборотите. Проблема е в MAF сензора. Сагата е следната, светна ми чека и излезе грешка Р1401 - нещо от рода, че няма циркулация DPF, сензорът за температура на рециркулацията на отработените газове EGR отчита температурни промени. Убих се да чистя ЕГР-ри, тръби, да разглобявам и зглобявам през ден в сервиза, чистя грешки, авариен режим, вече щях да свалям и ДПФ-то. На диагностика мисля с Лънч беше, гледане на живи данни и обикаляне на града. Обясниха ми, че при рязко отнемане на газ, се получава закъснение с подаването на въздух. Имах снимки на стойностите ама телефона умря и те с него преди да си ги сваля. Реакцията на сензора закъснява. Диагностика ме посъветва да търся абсолютно същия модел за да не получи разминаване в настройките на компа. Взех втора ръка и пак тест драйв( газ, спирачка, газ спирачка и тук там съединител). Проблема решен! В последствие забелязах, че и проблема с оборотите е решен. Явно с годините електронните елементи си променят стойностите, а настройките на компа остават същите. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове