karchoto 35 #1 Публикувано 10 Юли (Редактирано) Колегите с газови на RDX можете ли да споделите как се справяте с показанията на бензиномера като карате на газ? Моята и свършва бензина, а резервоара е повече от половината. Гася я и ако и е кеф следващия път като запаля си показва коректно. Ако нямам късмет свети че няма бензин и така си карам 1 седмица.Като сложа 10 лв пак си показва истинското ниво. Ама ще дойде момент когато няма да има място в резервоара Редактирано 10 Юли от karchoto Допълване Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 235 #2 Отговорено 10 Юли Спокойно, ако е над половината винаги ще си показва коректно след всяко палене. Ако много те дразни отивай при газаджия да ти сложи емулатор и ще се радваш на коректни показания след всяко палене дори и под половин резервоар. Имаше тема за емулатор някъде из форума, потърси я. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
karchoto 35 #3 Отговорено 10 Юли Не че е толкова фрапиращо ама не бива и много да стои бензина в резервоара. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #4 Отговорено 11 Юли През определен интервал компютъра тества нивото на бензина в резервоара. Не съм се задълбочавал да разбера дали е на брой паления или на изминати километри или нещо друго. Карал съм на светеща лампа за резервата и след време стрелката се е връщала на нормалното положение. Този тест го направих само веднъж и беше в градски условия. За извън града съм на приципа двата резервоара до горе. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #5 Отговорено 11 Юли (Редактирано) Моите наблюдения са че когато бензина реално е около половин резервоар, борда го намалява до 0 и светва ламбата, но при следващо палене си отчита реалното количество. При оставаща около 1/4, гасенето вече не върши работа и си опреснява инфото за реално количество през време или км. По откъслечни наблюдения е около 30-40 мин, или 50-60 км, но не съм разследвал. Подозирам че като види определен пробег с налично 0 л. и рендж 0 км, му става неудобно да лъже. Аз като си знам че карам на газ, той квот иска да показва, но ме дразни че свети диодчето. Не държа над половин резервоар, понеже бензинът си старее и като минат няколко месеца, гледам да го охарча, та да сипя свеж. Редактирано 11 Юли от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
karchoto 35 #6 Отговорено 11 Юли (Редактирано) Реално бензина ми е над средата. Но,понякога се ресетва и показва някакво ниво след палене, а 1 седмица си карам без да се ресетва и свети че нямам бензин. И другото, което забелязах , е че след ресет пак не показва истинското ниво, а може би 2/3 от истинското ниво. Слагам 10 лв, което реално е около 4 литра и тогава се показва истинското ниво. Което е с 20 л повече Редактирано 11 Юли от karchoto Грешка в текста Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stiliqn86 47 #7 Отговорено 12 Юли (Редактирано) Здравей колега, предполагам газовото си го слагал при Бранко. Преди две седмици сложих и аз при него. Бранко ми каза, че нашите коли не мерят постоянно количеството бензин в резервоара, а когато караш тя пресмята по разхода и така пада стрелката. Колата мери бензин единствено когато наливаш от колонката и тогава го изписва на таблото. Но Бранко слага емулатор в резервоара за да кара колата всеки път да мери количеството. Начинът поне при мен е когато колата е на контакт на втора степен, изчакай да видиш, че стрелката ще започне да се покачва и тогава замерва. Изчакай да се качи до край и тогава запали, при мен така се показва количество бензин. Кажи дали и при теб работи така. Поздрави! Редактирано 12 Юли от Stiliqn86 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове