martinhristov 56 #1 Публикувано 29 Март Здравейте на всички, Надявам се темата да не препокрива друга или поне аз не успях да открия подобна! Детайли за автомобила: Хонда Акорд 2.4 2003г. комби Двигател: K24A3 Ск.кутия: автоматична Шаси: CM2 Номер на рама: JHMCM28803C202835 Вече няколко пъти се случва следното при запалване на автомобила, след като е престоял кратко време без да е работил, времето варира от 15 мин до няколко часа. При запалване двигателя регистрира грешка P0985 или по Хонда спецификация 63-1 която по дефиниция е следната: P0985: Shift Solenoid “E” Control Circuit Low OBD-II Trouble Code - Светва Check Engine - Индикатора на скоростите започва да мига, което индикира, че кутия влиза в авариен режим (не съм сигурен, може да греша) - Светват VSA и ABS индикаторите. При изгасване и запалване отново на двигателя (в рамките на 10 сек), ABS и VSА индикаторите изгасват и кутията излиза от авариен режим, единствено Check Engine остава да свети, но след няколко километра изгасва и той. След като свързах HDS за да прочета грешките от кутията и ABS модулите (грешките от двигателя ги прочетох с китайски bluetooth адаптер), отчетената грешка за двигателя и кутията е вече споменатата, а за ABS модула е 83-1 по спецификация на Хонда (не мисля, че има OBD аналог, може да греша). Не съм сигурен, но двете грешки в управлението на компютъра и в управлението на ABS би трябвало да са свързани, щом се появяват по едно и също време при стартиране. HDS предлага опция за тестване на Solenoid E, за който индикира грешката, това и направих, теста трае 30 секунди, като HDS включва и изключва този solenoid. При теста се чува включването и изключването на solenoid-а от кутията, не забелязах нищо нередно. Проблема се появява почти хаотично, не мога да забележа никаква закономерност за появяването му. Понеже грешката е свързана с напрежение, генератора и стартера са рециклирани, зареждането на акумулатора е 14.4V при празен ход. Прикачам и снимки от HDS, извинявам се, че не са screenshots, надявам се да са четими. Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 430 #2 Отговорено 1 Април 83-1 ти се е появила, защото си търкал грешки с китаеца. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #3 Отговорено 7 Май https://omanual.ru/Honda/Accord/7/R00/HTML/02/SEA3E02K77100090985FART00.HTML Алгоритъм за проверка на възможните причини. За мен проблема е в компютъра. Преди време се сблъсках с това. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове