khaccbg 7 #1 Публикувано 14 Март (Редактирано) Здравейте колеги, Вчера като ми сменяха маслото в кварталния сервиз (който по принцип специализира в ауспуси) ми обърнаха внимание че меката връзка към ауспуха е за смяна. Въпросът ми е дали да се доверя на това място за ауспуси - казаха 90лв всичко - или да ходя при Омбре Хонда сервиза в кв. Гео Милев? Има ли някакво значение каква мека връзка да се сложи... оригинална част? Редактирано 14 Март от khaccbg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #2 Отговорено 14 Март Не им вярвай. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #3 Отговорено 14 Март Ако имаш съмнения за проблем с генерацията, препоръчвам да потърсиш второ мнение в Крафт Дружба. Специално за такива ремонти са много съвестни, бързи и точни! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
khaccbg 7 #4 Отговорено 15 Март (Редактирано) Това за генерацията не го разбрах, но визуално меката връзка беше леко разръсена в единия си край... Мерси за насоката към Крафт Дружба. По-добре ли са от Омбре които специализират в Хонда? Редактирано 15 Март от Honda_Z Моля, не цитирайте цялото предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #5 Отговорено 15 Март Щом лично си я видял и то разкъсана значи си е за смяна, трябва да имаш и вибрации долу в краката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
khaccbg 7 #6 Отговорено 15 Март (Редактирано) Благодаря за пояснението. Редактирано 15 Март от Honda_Z Моля, не цитирайте цялото предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
khaccbg 7 #7 Отговорено 16 Март А последно да попитам - трябва ли да си търся аз мека връзка ОЕМ (не знам дали има такава) или да отида в Крафт Дружба и каквото ми сложат? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #8 Отговорено 16 Март (Редактирано) Преди да си сменил меката връзка имам едно въпросче: Какво означава На 15.03.2024 г. at 7:20, khaccbg написа: ... леко разръсена ... Въпросът ми е породен от: Меката връзка представлява гофрирана метална тръба, обвита в телена оплетка. Ако твоята не изпуска газове, значи гофрираната тръба е здрава, а е разкъсана само телената оплетка. Тази оплетка само предпазва гофрираната тръба, и това, че е леко разкъсана за мен не е никакъв проблем. Е, зависи, колко е разкъсана де и, колко зле е гофрираната тръба под нея. Предвид предложената цена за смяна, предполагам, че смяната ще се състои в отрязване на твоята оригинална мека връзка и монтиране на някаква универсална такава. Монтирането става чрез заваряване, или скоби. Заваряването може да доведе до по-голям проблем. Например да започне да ръждясва в мястото на новата заварка. п.п. Със цялата тази пледоария искам да кажа, че, ако твоята мека връзка не изпуска газове, изобщо не я пипай, докато не започне да изпуска. Редактирано 16 Март от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
khaccbg 7 #9 Отговорено 16 Март (Редактирано) Разръсена е от единия си край на захвата. Честно казано не знам в какво състояние е гофрираната тръба отдолу под оплетката, не съм я наблюдавал дали изпуска. Предполагам ремонта който ми предложиха в кварталния сервиз е да срежат и после да заварят. Добър съвет, може да не бъзам да я сменям! Ще отида и на друго място за 2-ро мнение дали е за смяна. Редактирано 16 Март от khaccbg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #10 Отговорено 16 Март (Редактирано) преди 33 минути, khaccbg написа: ... не съм я наблюдавал дали изпуска. ... Намираш си помощник и му даваш един парцал. Палиш колата. Помощникът запушва ауспуха, а ти през това време залягаш отстрани, или, колкото можеш да се навреш отдолу, и слушаш, и гледаш. Ако започне да реве и/или да дими от меката връзка, сменяваш. Под "запушва" разбирай да затапи ауспуха за секунди, а не да го запуши за 5 минути. Ако се налага смяна, аз лично бих предпочел скоби пред заварка. Скобите може да се монтират и на място, докато за заварката ще трябва да се свали цялата тръба, от фланец до фланец. Редактирано 16 Март от Krasi-mir 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #11 Отговорено 16 Март Преди 12 часа, khaccbg написа: Разръсена е от единия си край на захвата. ..... Ще отида и на друго място за 2-ро мнение дали е за смяна. Човек два пъти съм сменял връзка, единият път ме излъгаха а вторият, че първият път ми сложиха такава от 60 лв и даде бързо фира та се наложи да се сложи от хубавите. Това преди години на един мой дизел. Тази мека връзка служи да обира вибрациите по генерацията и ако нямаш такива просто не е за смяна. Когато пробие вътрешната тръба там стои опушено, второто мнение е задължително. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
khaccbg 7 #12 Отговорено 16 Септември On 3/14/2024 at 7:55 PM, note said: Ако имаш съмнения за проблем с генерацията, препоръчвам да потърсиш второ мнение в Крафт Дружба. Специално за такива ремонти са много съвестни, бързи и точни! Казаха ми цена за смяна намека връзка 2 вариянта от 280 и 320 лв. Струва ми се скъпо - съвсем различна цена от кварталния сервиз за ауспуси. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове