b0r1slav 0 #1 Публикувано 12 Февруари (Редактирано) Здравейте наскоро закупих Honda Civic Aerodeck 1.4 90 ps 1998. При проверка на антифриза в разширителния съд установих, че на маркуча, който слиза надолу в казанчето се събира бяла субстанция наподобяваща мляко, дръпнах с капкомер малко антифриз сложих го в чаша за кафе и антифриза си беше бистър и зелен. Като отвих капачката на радиатора вътре се виждаше да плуват разни бели парцали. Маслото на щеката е с нормален цвят. Първо се зачудих да не би някой от предишните собственици да е използвал от онези препарати за запушване на пробойни по главата или радиатора, никога не съм виждал антифриз с подобна добавка и нямам база за сравнение. Та въпроса ми е на някой дали се е случвало подобно нещо и има ли повод за притеснение. Редактирано 12 Февруари от b0r1slav Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
b0r1slav 0 #2 Отговорено 13 Февруари Ето и още снимки, ако става ясно нещо.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
viktor11 93 #3 Отговорено 13 Февруари Най вероятно е промивана системата или са запушвани течове с добавки. Промий системата и смени антифриза за успокоение. Ако е духнала гарнитура в антифриза се образуват черни парцалчета или маслото добива вид на боза. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
b0r1slav 0 #4 Отговорено 13 Февруари (Редактирано) Иначе казано, да не се притеснявам толкова за пукнатини в главата или гарнитурата при това положение? Леко се притесних, да не би човека който ми я продаде да е сложил някаква добавка да замаскира евентуален проблем с главата или гарнитура, иначе при отворен разширителен съд и капачка на радиатора не прави мехури,маркучите не са твърди при оптимална температура.. Редактирано 13 Февруари от b0r1slav Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
b0r1slav 0 #5 Отговорено 13 Февруари Явно на никой не му се е случвало да срещне подобна субстанция.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 357 #6 Отговорено 14 Февруари (Редактирано) Сменяй антифриза и следи. Всичко може да е, но само времето ще покаже дали има повод за други ремонти или просто антифриза е бил доста стар и разложен. Редактирано 14 Февруари от boiskii 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
b0r1slav 0 #7 Отговорено 14 Февруари (Редактирано) Днес реших да източа разширителния съд за да видя какво има на дъното и се натъкнах на това.. Котлен камък, мръсотия или някаква добавка мога само да гадая. Измерих антифриза с уред и се оказа, че е само с концентрат и отчита -60 градуса, налях около литър дестилирана вода, при първа възможност ще сменя охладителната течност, само ме притеснява, ако е наливана добавка за течове, като сменя антифриза да не бликне отнякъде.. Редактирано 14 Февруари от b0r1slav Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #8 Отговорено 14 Февруари Явно някой се е учил да налива антифриз на твоята кола,и е сипвал концентрат както повечето правят за да подсилят антифриза,много грешно. Ако имяш възможнаст източи тази помия и промии с машина,сложи оригинален антифриз който е готов за употреба,и е лонг лайф. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
b0r1slav 0 #9 Отговорено 14 Февруари (Редактирано) Да при първа възможност ще го направя, но много интересно ми стана какво ще да е това на дъното на разширителния съд. За първи път виждам такова чудо 🙂 P.S Дайте някаква идея как ефикасно да почистя казанчето, като го сваля? Редактирано 14 Февруари от b0r1slav Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #10 Отговорено 14 Февруари Сваляш казанчета и с гореща вода и препарат и дълга пръчка ,измиваш докато светне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове