Jump to content

b0r1slav

Фен
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно b0r1slav

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Раковски

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Да при първа възможност ще го направя, но много интересно ми стана какво ще да е това на дъното на разширителния съд. За първи път виждам такова чудо 🙂 P.S Дайте някаква идея как ефикасно да почистя казанчето, като го сваля?
  2. Днес реших да източа разширителния съд за да видя какво има на дъното и се натъкнах на това.. Котлен камък, мръсотия или някаква добавка мога само да гадая. Измерих антифриза с уред и се оказа, че е само с концентрат и отчита -60 градуса, налях около литър дестилирана вода, при първа възможност ще сменя охладителната течност, само ме притеснява, ако е наливана добавка за течове, като сменя антифриза да не бликне отнякъде..
  3. Явно на никой не му се е случвало да срещне подобна субстанция..
  4. Иначе казано, да не се притеснявам толкова за пукнатини в главата или гарнитурата при това положение? Леко се притесних, да не би човека който ми я продаде да е сложил някаква добавка да замаскира евентуален проблем с главата или гарнитура, иначе при отворен разширителен съд и капачка на радиатора не прави мехури,маркучите не са твърди при оптимална температура..
  5. Ето и още снимки, ако става ясно нещо..
  6. Здравейте наскоро закупих Honda Civic Aerodeck 1.4 90 ps 1998. При проверка на антифриза в разширителния съд установих, че на маркуча, който слиза надолу в казанчето се събира бяла субстанция наподобяваща мляко, дръпнах с капкомер малко антифриз сложих го в чаша за кафе и антифриза си беше бистър и зелен. Като отвих капачката на радиатора вътре се виждаше да плуват разни бели парцали. Маслото на щеката е с нормален цвят. Първо се зачудих да не би някой от предишните собственици да е използвал от онези препарати за запушване на пробойни по главата или радиатора, никога не съм виждал антифриз с подобна добавка и нямам база за сравнение. Та въпроса ми е на някой дали се е случвало подобно нещо и има ли повод за притеснение.
×
×
  • Създай нов...