dandilov 2782 #1 Публикувано 23 Януари Здравейте! Нека да има и тема за обзор и сравняване на въздушни филтри за нашите Хонди. Обсъждане на качество, цена, доставка и всичко, което би било полезна информация за всички. Давам началото с два филтъра, закупени от https://autopi.bg/ Филтрите са за CR-V III 2.0 VTEC 4x4 01/2007 - 06/2012 Купих ги за сравнение. FILTRON AP105/1 (Made for Filtron) срещу PURRO PUR-PA8154 (Made in South Korea) Двата филтъра изглеждат абсолютно еднакво, без никаква разлика. Дори и мънички детайли по пластмасата, от матрицата за производство, са абсолютно идентични. Изработени са качествено. Филтърните елементи са дебели, по-дебели от на MAHLE. Ще имат възможност да поемат много прах, преди да се задръстят. Единственото което малко не ми харесва е, че гуменото уплътнение по периферията не е залепено (фиксирано) за пластмасата, и може да се свали свободно. Но, така са вече и "по-марковите" филтри като MANN и MAHLE. Изглед отгоре: Изглед на филтриращия елемент от близко разстояние: Изглед отдолу: Изглед на филтриращия елемент от близко разстояние: Надписи: FILTRON AP105/1 - цена: 26.97 лв. PURRO PUR-PA8154 - цена: 18.32 лв. Тук е интересно как един и същи филтър може да има такава разлика в цената. Още повече, че корейският, след мито и ДДС е значително по-евтин от полският?! Но защо полският е "Made for Filtron"? Може би произведен за Filtron от MANN+HUMMEL FT POLAND, както пише на кутията? Между другото, този Filtron не можах да го намеря, никъде другаде, за по-малко от 30 лв. Останах приятно изненадан не само от цените, но и от отношението към клиента. Поръчах в събота вечерта и след няколко минути - изненада! Обадиха ми се по телефона да потвърдят, че са получили поръчката и дори ми предложиха да заменят поръчания допълнително от мен филтър-купе с друг, също много качествен, но на значително по-ниска цена. Дано да продължат все така! 1 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1506 #2 Отговорено 23 Януари (Редактирано) Използвам този на BluePtint Пише че е произведен вU.K Не прозира при директна светлина. Уплътнението също не е фиксирано,но поставено в въздушната кутията ,и здраво притиснат ,няма да има проблем. Дебела хартия , бяла от двете страни. Закупен за 18 лв,при проверка вижда ли ми се замърсен,в кофата и нов. Редактирано 23 Януари от CARPERA 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 398 #3 Отговорено 24 Януари Преди 14 часа, dandilov написа: Тук е интересно как един и същи филтър може да има такава разлика в цената. По познатата схема. Филтрон са фокусирани да произвеждат филтри за европейски автомобили, а за да отговарят на каталозите, препакетират чужди филтри за азиатски марки, без много да ги е грижа за цената. Двата филтъра, които си показал, вероятно са произведени в една и съща фабрика. Преди 11 часа, CARPERA написа: Използвам този на BluePtint Пише че е произведен вU.K Аз също ползвам BluePrint и смятам, че са отлични, но НЕ ПИШЕ, че са произведени в U.K. Просто това е адреса на фирмата. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 16 #4 Отговорено 24 Януари Преди малко погледнах, че имам един въздушен филтър Filtron за Акорд 7 купен от колегата Ronin 7 и на пласмасата на филтъра пише made in Poland. На кутията не обърнах внимание. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 16 #5 Отговорено 24 Януари (Редактирано) Сега погледнах и кутията. На нея също пише made in Poland. Над надписа MANN+HUMMEL FT POLAND. Там където е скъсано на твоята кутия. Редактирано 24 Януари от gecata1059 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове