richy74 3 #1 Публикувано 11 Декември, 2023 (Редактирано) Здравейте ! Днес си взех един акорд 2.0 бензин . Колеги днес я регистрирах и тази вечер дойдох на работа и ми светна чека. Малко я поизцедих на 2 и на 3 та и светна. Някой знае ли как да чета грешки. Имам сивик американка и на нея знам. Не съм и сменял маслото още . Утре ще го сменям. Още не съм и се нарадвал и ме изплаши малко . Двойка е , бензин 155 коня . Ако може накой да помогне ще съм благодарен . Честно казано се притесних . Редактирано 11 Декември, 2023 от richy74 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1549 #2 Отговорено 11 Декември, 2023 Преди 1 час, richy74 написа: ... Малко я поизцедих на 2 и на 3 та и светна ... Не съм и сменял маслото още ... Тези две неща, съчетани заедно, ме навеждат на мисълта за грешка свързана с vtec. Моето К20А4 ми направи същия номер, още по пътя от продавача към нас. Изцеждане, излизане от магистралата с 270° завой и чека светнА. От там директно при приятел с компютър - грешка vtec. Не помня номер и име на грешката. Промиване на системата, ново масло и филтър, и чека повече не светнА. Преди 1 час, richy74 написа: ... Някой знае ли как да чета грешки. Имам сивик американка и на нея знам ... Предполагам американката я четеш с кламер в буксата под таблото?! Правил съм го на дъртите си Хонди. К20 съм го чел (не лично) само с компютър. Не знам дали, и как става с кламер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
richy74 3 #3 Отговорено 11 Декември, 2023 (Редактирано) Точно със кламер и по мигането на чека🙂. Сивика ми го правеше това за ламза сондата по същиат начин. Двигатиля е на 190 000 и това ме навява мисълта че и тук е така. Утре ще сменя маслото и филтъра . Колата има сервизна история. Маслото е 5 w 30. Първо това ще направя . Редактирано 12 Декември, 2023 от Honda_Z Моля, не цитирайте цялото предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
richy74 3 #4 Отговорено 11 Декември, 2023 (Редактирано) Със кламер даваш на късо двата пина и даваш на контакт , броиш миганията и после в нета намираш грешката. Навремето ме светна един пичага от Плевен . За което съм му благодарен. Аз съм от Ловеч и тук видях че имало добър хондаджия във Плевен Милен. Ако е актуален номера ще го потърся и него. А в Плевен има един пичага със червена американка сивик той я е правил и е ама много много коне . Ако мога и него да открия ще е добре. Но първо ще се вслушам във твоя съвет колега и ще споделя резултата 👍 Редактирано 11 Декември, 2023 от richy74 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #5 Отговорено 12 Декември, 2023 Просто прочети грешката и тогава вземи решение. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1549 #6 Отговорено 12 Декември, 2023 (Редактирано) Преди 7 часа, richy74 написа: Но първо ще се вслушам във твоя съвет колега и ще споделя резултата Извинявай, не се изказах правилно. Просто споделих, какъв беше моя проблем, в подобна на твоята ситуация. Първо прочети грешката, както каза @Митко Йотов . Преди да сменяваш, каквото и да е. п.п. Не цитирай цялото предходно мнение. Правиш като мен - цитираш само думите, които искаш да коментираш, или споменаваш само името ми. Редактирано 12 Декември, 2023 от Krasi-mir 1 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
richy74 3 #7 Отговорено 12 Декември, 2023 Благодаря за съветите . Но аз просто така или иначе трябва да сменя маслото . Ще изсключя сега акумолатора за 5 митути, или следобяд или утре ще свеня маслото и ще видя. На сивика ми правеше така на времето, точно ката го купих. Оказа се ламбда сондата. А моят двигател е D20A6 ако на някой му говори нещо. На сивика е D15B2 много здрав двегател и много икономичен . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
richy74 3 #8 Отговорено 12 Декември, 2023 Към колегата Krasi-mir ! Приято ми е аз съм Калин. Мисля че на 99% си прав. Маслото е 10w40 и е на 8 000 km. Махнах клемата и се занули грешката. Няма да я натискам сега много че ми е жал за валовете. Ще сменя маслото и ще налея 5w30. Има си книга, не разбирам немски но по картинките ще намеря масленият филтър 🤣. Може и да я покарам малко със Pro-tec във бензина за прочистване на катализатора и ламбда сондата . Благодаря ви много за съвета и мненията ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #9 Отговорено 12 Декември, 2023 диагностика си трябва,не става като сивика с кламера 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
richy74 3 #10 Отговорено 12 Декември, 2023 Благодоря AMD ! Това е добра информация ! Надявам се да не се наложи. Между другото със сивика навремето ако не се лъжа ти ми помогна за лагерчето на делкото. Ще си сменя маслото и филтъра. Мисля че няма да светне пак но ако не свети мога ли все пак да видя дали ще открия някой който е добър около Ловеч да ми напрани диагностика ? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #11 Отговорено 12 Декември, 2023 Би трябвало ELM диагностиките да ги хванат кодовете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1549 #12 Отговорено 12 Декември, 2023 (Редактирано) Преди 1 час, richy74 написа: ... Мисля че няма да светне пак ... Дори и да не свети, грешката вече е записана в компа на колата. Трябва да я закачиш на диагностика, да прочетеш и анализираш записаните вече грешки. Може да се наложи да се отстраняват някои дребни проблеми. Като свършиш това изтриваш всички грешки. п.п. Миналата седмица мой колега имаше проблем с камиона. Светват му чек-а и голяма червена лампа "енджин малфункшън", и камиона неще да запали. Идва (след 2ч чакане) инджИнера от DAF, чете с компа и казва - има многократно записана една и съща маловажна грешка в AdBlue системата. Тъй като грешката е светвала една камара пъти, без да й се обърне внимание, ECU-то решава да блокира двг-то, за да се сети някой да отстрани проблема в AdBlue системата. Таааа, тетака, трябва си диагностика, за да не те боли главата някой ден. Редактирано 12 Декември, 2023 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове