khaccbg 7 #1 Публикувано 3 Декември, 2023 Здравейте колеги, Имам теч горе в дясно колоната кедето е малкия airbag и към дръжката. Не знам дали е от скорошния сняг или сега от продъкжителния дъжд, но за първи път ми протича там. Лайсната покрай фронталното стъкло - четейки че е декоративна - е открехната леко само в долната част към капака. Горе не изглежда да е открехната. Заради нея ли влиза вода? Какво да направя за да спра теча в момента че май ще продължава да вали целия ден? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zemnovodno 12 #2 Отговорено 3 Декември, 2023 Колата има ли шибидах, ако има може да има запушен отходен канал. При мен се получи при смяна на предното стъкло от залепянето със силикона. Тази лайсна е декоративна няма връзка с изолацията от вода. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
khaccbg 7 #3 Отговорено 3 Декември, 2023 Не, няма шибедах. Явно има пукнатини под уплътненията където се съединява тавана с предното стъкло. Поне това е масово проблема като разглеждам в ютуб... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mys7Ic 14 #4 Отговорено 4 Декември, 2023 Снимай къде точно има теч на вода. Аз имах теч, който идваше от горната част на челното стъкло и мокреше кората на предната лява греда. Сложих силикон за стъкла и вече нямам теч. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
khaccbg 7 #5 Отговорено 4 Декември, 2023 Теча идва по-скоро от покрива където се съединява с челното стъкло. Забелязах че първо се намокри под покрива и след това премина надолу по колоната край стъклото. Сега ходих в Омбре сервиза да попитам дали ще ми го оправят. Казаха че не се занимават с това и ме пратиха на автостъклар, като ми препоръчаха Кобра. Някой ходил ли е при тях за подобен проблем? По принцип сигурно мога и аз да си го направя но като проучвам там има едни щипки и мога да ги прецакам. Та се замислям да я занеса на Кобра в Младост 2. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #6 Отговорено 4 Декември, 2023 Има разни пасти и спрейове, които затискат пробоините - ако не ти се занимава със сваляне на стъклото. Но не е лошо да чуеш и професионалистите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
khaccbg 7 #7 Отговорено 5 Декември, 2023 (Редактирано) Ходих в Кобра, но там пък не се наеха да изследват горе където е покрива и релсата. Казаха че само могат да ми запушат ако открият нещо около челното стъкло и лайсната. Откриха уж малко и запушика с пяна, залепиха ми лайсната покрай фронталното стъкло със силикон. Ако имало пак теч тогава да ходя на сервиз да ми разглабят отгоре товарната релса (аз съм с комби) и евентуално те да се занимават с търсенето на пукнатини в района на покрива. Така че от сервиза ме прехвърлиха на стъклар, а от стъклар към сервиз. Но кой не иска да се занимава по принцип. Редактирано 5 Декември, 2023 от khaccbg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #8 Отговорено 5 Декември, 2023 Еми, виж първо дали пак ще има омокряне и поне ще знаеш че не е от стъклото, а от тавана. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
khaccbg 7 #9 Отговорено 5 Декември, 2023 Да, така мисля да направя. Иначе казаха че лайсната е била правена преди... и имаше доста мръсотия под нея - нормално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #10 Отговорено 5 Декември, 2023 Ако пак тече, откопчай лайсната от тавана. Мисля че може отпред да се отвори без да се сваля релсата. За нея има капачки в двата и края. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове