meneldor 122 #1 Публикувано 26 Ноември, 2023 До колегите с Пилоти, Акури и други подобни. Как си намирате гуми с тези редки размери? Аз съм с 20" джанти. Размера е 245/50R20. Дори да намеря нещо с този размер е някаква куча марка. Взех от Цецо 18ки, но и за тях моят размер е 245/60R18. Исках пак да взема всесезонни, например Michelin CC 2, но няма такъв размер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5916 #2 Отговорено 26 Ноември, 2023 Зависи къде и колко караш. Латото ни е жежко и не е точно за всесизонни, а зимни дни като настоящите пак не са за тях. За зимни гуми може да гледаш и 235 ширина, само виж през калкулатор да са близо до твоя краен диаметър. Ти нали искаше някакви доста "зъбати" да вземаш? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
meneldor 122 #3 Отговорено 26 Ноември, 2023 Исках ама се отказах, че по принцип във и около София такъв сняг има рядко. С всесезонни тук ми е добре просто колата дойде със сегашните, в Канада са я обули с такива, ама е време за смяна и ударих на камък. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko2Niko 27 #4 Отговорено 26 Ноември, 2023 Ровя в нета за гуми и попаднах на това: https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/vsesezonni-gumi/michelin/crossclimate-24550-102v-p-331393.html#related Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
meneldor 122 #5 Отговорено 26 Ноември, 2023 (Редактирано) 17 minutes ago, Niko2Niko said: Ровя в нета за гуми и попаднах на това: https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/vsesezonni-gumi/michelin/crossclimate-24550-102v-p-331393.html#related Благодаря, тоя сайт не го бях отварял само Едит: поръчах ги. Заболя ме корема, 2400лв за гуми ама возя деца. Въпреки това не се посвениха да ми вземат 28лв доставка 😁 Редактирано 26 Ноември, 2023 от meneldor Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2782 #6 Отговорено 26 Ноември, 2023 А защо ти е доставка?! Имат си и сервизи за гуми. Поръчваш, указваш кой от техните сервизи за гуми избираш за монтаж и ти ги доставят безплатно. Работят качествено. Доволен съм от тях. https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/premium-service.php Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
meneldor 122 #7 Отговорено 26 Ноември, 2023 Ами искаше ми 12лв дори до техен сервиз. Само на един беше безплатно, но той не мк е удобен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5916 #8 Отговорено 27 Ноември, 2023 И аз от този сайт си обух Леджо поетапно с 4 летни 18-ки + 4 зимни 17-ки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 429 #9 Отговорено 2 Декември, 2023 Аз съм със същия крив размер. На летните 20" съм минал на 255/50, на зимните 19" съм със 235/55, за разлика от изключително кривия 245/55/19. С тези размери няма как да е евтино с гумите, всъщност има, но не съм сигурен, че си струва компромиса с неизвестни бесни китайци. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
meneldor 122 #10 Отговорено 2 Декември, 2023 Обух се, за два дни сняг вече не се занимавам със зимни/летни гуми: 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5916 #11 Отговорено 2 Декември, 2023 (Редактирано) Честито! Жипките се карат кротко от разумните хора, та се надявам да си доволен. Но лятото ще покаже. На мен точно в жегите не ми харесаха, но колите ни са различни, както и критериите / границите на хандлинг. Но в крайна сметка, миналия век с едни гуми карахме 4 сезона, а тогава си имаше сняг доволно, както и жега, та "задкормилното устройство" просто се адаптира, а и системите помагат. Редактирано 2 Декември, 2023 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове