kiko_civic 0 #1 Публикувано 23 Ноември, 2023 Здравейте колеги, От повече от 2 години съм горд собственик на Honda Cr-v 2011 2.2 i-dtec автоматик. Откакто съм я купил има 2 проблема. 1. При рязко ускорение и то с по-висока скорост (50-60км/ч нагоре) забива муцуна около 3000 оборота и започва да се чуди. В началото реших, че автоматът се чуди каква скорост да смени, но след като пусна D3 и отново го прави. Като върна газта и после ускороя по-леко продължава да набира. След това проверих тук във форума и видях, че колеги със стария мотор имат подобен проблем и той се решава след смяна на горивен филтър. Купих оригинален от Хонда Варна за 96лв. и нямаше абсолютно никаква разлика. Колата не записва никакви грешки нито пък светва някаква лампа на таблото. Пробвах и ускорение в градска среда с ниска скорост и колата няма проблем да стигне до 4-5000 оборота. Проблемът се появява при изпреварване извън града, когато моторът е под товар. 2. При палене на студено понякога колата работи неравномерно. Пробвах с добавки за почистване на дюзи, но нямаше резултат. Предполагам, че може и причината за първия проблем да има отношение и към този. Ще съм много благодарен ако някой имал подобни проблеми да сподели как ги е отстранил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
st34 107 #2 Отговорено 24 Ноември, 2023 На диагностика да ти проверят MAP сензора, дали стойностите са в граници. Трябва да се гледат на живо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 133 #3 Отговорено 24 Ноември, 2023 (Редактирано) И моето хвърлено бобче - турбото създава проблема и по-точно зацапаната му геометрия, след време ще стане по-зле, и ще светне грешка най-накрая, че пренадува. Редактирано 24 Ноември, 2023 от sashua Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kiko_civic 0 #4 Отговорено 25 Ноември, 2023 Благодаря за бързата реакция, колеги! На 24.11.2023 г. at 11:55, st34 написа: На диагностика да ти проверят MAP сензора, дали стойностите са в граници. Трябва да се гледат на живо. Моят майстор пробва да я закачи и да видим живи данни и лаптопът му тотално отказа (често се било случвало с японските автомобили). Ще проверя при някой друг явно. На 24.11.2023 г. at 15:21, sashua написа: И моето хвърлено бобче - турбото създава проблема и по-точно зацапаната му геометрия, след време ще стане по-зле, и ще светне грешка най-накрая, че пренадува. Не трябва ли да го прави винаги при едни и същи обороти ако е от геометрията? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1592 #5 Отговорено 26 Ноември, 2023 (Редактирано) С добавка не се почиства дюзи,свалят и се чистят,в сервиз за това. Накой Дизел център ще ти свърши работа. Добавките се слагат превантивно,не когато вече е налице проблема. Редактирано 26 Ноември, 2023 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Младенов 0 #6 Отговорено 5 Август, 2024 Здравей колега! Имам същия проблем, колата е ЦРВ 2.2 IDTEC 150c. с ръчна скоростна кутия! В ниски обороти е перфектна , но след 3000 оборота забива..... Смених горивен филтър,гледах я на живи данни за налягане на горивото и нищо. Ако някой е имал подобен проблем моля за помощ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kiko_civic 0 #7 Отговорено преди 13 часа Привет, колеги! Преди около месец закарах колата в сервиза на Бултрако Варна. Там казаха, че няма никакви грешки, които да подсказват причината. След като коментирах въпроса по-обстоянно с главния приемчик и той сподели мнение, че най-вероятната причината е механична и залага на турбо (геометрията най-вече). Все още не съм свалял турбото, за да го дам за проверка. Повечето казват: Свали го и ни го донеси. Т.е. трябва да остана без кола за поне седмица, което не е опция към момента. Когато мина и през тази стъпка ще споделя повече подробности от резултата. @Младенов И моята я гледах на живи данни и резултатът беше абсолютно същия. При мен проблемът е от ден 1ви и така вече 4 години без да има каквато и да е промяна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1926 #8 Отговорено преди 9 часа На 25.11.2023 г. at 17:48, kiko_civic написа: "Мят майстор пробва да я закачи и да видим живи данни и лаптопът му тотално отказа (често се било случвало с японските автомобили)..... Сменявай "майстора". Във Варна имате 2-ма Дидовци - избери си един от тях и отиди да ти реши проблема. Успех. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове