Contraband 3 #1 Публикувано 20 Ноември, 2023 (Редактирано) Здравейте, някой има ли си представа кое и къде е датчика за силата на светлината на заводската навигация на акорд 8ген. Редактирано 20 Ноември, 2023 от Contraband Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #2 Отговорено 20 Ноември, 2023 До колкото знам датчик навито няма а на копчетата на аудиото си има позиция дали да е дневен или нощен режим (тоест светло или по малко светло). А иначе самите бутони дали да светят и колко (май бяха три режима)го прави ЕКУТО като взима инфо от датчика за светлина който се намира в средата на таблото точно под предното стъкло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Contraband 3 #3 Отговорено 20 Ноември, 2023 При мен навигацията съм я направил на автоматично и вечер си намаля светлината и картата от бяла става тъмна, а през деня е по силна, но от както затъмних прозорците е постоянно на нощния режим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #4 Отговорено 20 Ноември, 2023 Пипал ли си предното? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Contraband 3 #5 Отговорено 20 Ноември, 2023 Не само предни и задни. Та затова си мисля, че има нещо общо със светлината в купето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Contraband 3 #6 Отговорено 20 Ноември, 2023 (Редактирано) Преди 1 час, Митко Йотов написа: Пипал ли си предното? Предното не е пипано,само на вратите и задното. Редактирано 20 Ноември, 2023 от Contraband Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #7 Отговорено 21 Ноември, 2023 Всичко е възможно. Защо не светнеш с телефона върху датчика да видиш ще има ли разлика. Иначе светлината се взима от предното стъкло и няма логика страничните да влияят по някакъв начин, колега имай на предвид, че не си първият който затъмнява страничните стъкла. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gladiator_BG 26 #8 Отговорено 30 Декември, 2023 (Редактирано) On 11/21/2023 at 7:13 AM, Митко Йотов said: Всичко е възможно. Защо не светнеш с телефона върху датчика да видиш ще има ли разлика. Иначе светлината се взима от предното стъкло и няма логика страничните да влияят по някакъв начин, колега имай на предвид, че не си първият който затъмнява страничните стъкла. Идеята е добра, но ако датчика за светлина е изключен в навигацията, то логично да не работи. При мен също са затъмнени задните прозорци, но разлика виждам единствено в автоматичното затъмняване на средното огледало. Някой дори на дълги да кара отзад - огледалото не се затъмнява само в следствие на фолиото на задния прозорец. Съмнявам се навигацията да взима информация от огледалото, но не го изключвам като вариант. Редактирано 30 Декември, 2023 от Gladiator_BG Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #9 Отговорено 31 Декември, 2023 Не е от огледалото а от тук 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Contraband 3 #10 Отговорено 17 Февруари Пробвах да го закрия или да го осветя с фенерче, но нищо не се прочени. Интересно съвпадение ще е да се развали точно в деня в който затъмних прозорците… предполагам, че и фаровете зависят от този датчик, с тях нямам проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gladiator_BG 26 #11 Отговорено 23 Февруари On 12/31/2023 at 7:37 AM, Митко Йотов said: Не е от огледалото а от тук Относно пускането и спирането на фаровете, съответно и осветлението по таблото съм напълно съгласен. Относно димирането на самата навигация (ако въобще има такава функция) според мен информация трябва да се взима от осветеността в купето, но такъв датчик вътре в купето има единствено в огледалото. При мен никога не се е димирала сама. Единствено при пускане на фаровете минава на нощен режим и съответно като ги изключа се сменя на дневния. Позицията на димиращата врътка за осветлението при максималната си осветеност /само дневен режим на навигацията/ не я коментираме. Не твърдя че горе посоченото е точно така. Това са моите виждания в случай че има опция да се димира навигацията сама. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #12 Отговорено 23 Февруари Съгласен съм всичко е възможно. Най вероятно си е описано в manual на колата но не ми се чете сега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gladiator_BG 26 #13 Отговорено 24 Февруари On 11/20/2023 at 10:37 PM, Contraband said: Не само предни и задни. Та затова си мисля, че има нещо общо със светлината в купето. @Митко Йотов Прегледах менюъла на навигацията ... такъв филм сама да се димира според осветеността в купето няма. Може дасменя нощен и дневен режим автоматичо но не и да димира осветеността във самите режими. С приоритет e копчето day/night на радиото. Ако от там е оставил само нищния режим, в менюто на навигацията дори да зададе друго мисля, че остава само това което е зададено от копчето. Съотвертно и идеята ми с датчика в огледалото издиша напълно Вероятно колегата си е решил проблема, но е забравил да пише как. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Contraband 3 #14 Отговорено 28 Февруари Реално за смяната на силата на светлина на навигацията и смяната на цветовете, ще е някой друг датчик , защото не се променя нищо на автоматичен режим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gladiator_BG 26 #15 Отговорено 28 Февруари (Редактирано) 9 hours ago, Contraband said: Реално за смяната на силата на светлина на навигацията и смяната на цветовете, ще е някой друг датчик , защото не се променя нищо на автоматичен режим. За да ти сменя дневен/нощен режим сама трябва позицията на лоста за фаровете да ти е на AUTO или когато сам си включиш фаровете. Изключение прави когато врътката в таблото ти е навита до край и така ти стои денонощно само дневния режим. Имаш общо 4 възможни избора за цвят на навигацията и ти сам си избираш кой да ползваш. Самия контраст на всеки един от двата режима можеш допълнително да си го регулираш след като натиснеш копчето в панела на радиото и след това с джойстика намаляш или увеличаваш. Нямаш датчик както в смартфона при повече/малко осветеност навигацията сама да увеличава/намаля светлината си. Надценяваш способностите й Редактирано 28 Февруари от Gladiator_BG Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Contraband 3 #16 Отговорено 13 Март На 29.02.2024 г. at 0:46, Gladiator_BG написа: За да ти сменя дневен/нощен режим сама трябва позицията на лоста за фаровете да ти е на AUTO или когато сам си включиш фаровете. Изключение прави когато врътката в таблото ти е навита до край и така ти стои денонощно само дневния режим. Имаш общо 4 възможни избора за цвят на навигацията и ти сам си избираш кой да ползваш. Самия контраст на всеки един от двата режима можеш допълнително да си го регулираш след като натиснеш копчето в панела на радиото и след това с джойстика намаляш или увеличаваш. Нямаш датчик както в смартфона при повече/малко осветеност навигацията сама да увеличава/намаля светлината си. Надценяваш способностите й Фаровете винаги са на авто, та избрал съм си на режима ден да е червено меню със бяла карта, а нощ да е с синьо и черна карта и преди да затъмня колата си ги сменяше, но от както е затъмнена спря. Със смяната на цветовете се сменяше и силата на светлината на навигацията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове