rim 19 #1 Публикувано 15 Ноември, 2023 Здравейте , колеги! Имам следната дилема. Понеже продаваме Хонда Джаз 2004 г . /спорт/с 1.4 двигател 83 к.с .Искам да купя друга малко по - нова Хонда на моята съпруга. И се двоумя между Хонда Джаз 1.4 производство 2011 година и Хонда Сивик 1.8 производство 2008 година. От Джазката сме много доволни вече 7 години но вече поостаря , за града е идеална пъргава, икономична и маневрена но извън града особено при изпреварване и е трудно. Интересно ми е дали по - новите с 99 к.с ще са по - пъргави извънградско? Сивика е с по - мощен двигател но не знам как е качеството на изработка , защото до колкото съм запознат се сглобява в Англия .А Хонда Джаз се сглобява в Япония. Моля по - запознатите да споделят мнение относно двата автомобила. Благодаря за вниманието! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xatamoto 163 #2 Отговорено 15 Ноември, 2023 То сам си го написал.......Джазката е за градска употреба. Сивикът се справя по-добре извън града, но все пак името идва от "градски". Има раздел за модела. Разгледай го, за да се ориентираш за основните му драми. Като съвет - взимай по-запазеният екземпляр без значение от модела Успех! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rim 19 #3 Отговорено 17 Ноември, 2023 Благодаря за отговора! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #4 Отговорено 17 Ноември, 2023 За джаз си знаеш, новият модел не е много по-различен от стария. За сивик 8: - много друса - непрактично широк е понякога като за града - видимостта при ход назад не е от най-добрите - има повече коли за части от модела, ако нещо стане - няма кой знае какви проблеми, произтичащи от английския произход - пак има "magic seats", което е голяма благинка - по-скъпи гуми По мои наблюдения пъргавината на новите коли е само на показатели. Реално не се усеща да е така. Според мен, разковничето на дилемата е доколко ще се кара и извънградско. Препоръчвам ръчни скорости и в двата случая. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rim 19 #5 Отговорено 30 Ноември, 2023 Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HondaExplorer 250 #6 Отговорено 30 Ноември, 2023 Без тестване няма да стане, колега. Сяда жената, кара и се усеща къде се чувства по-добре. Мощността е важна само съотнесена към теглото на колата, не че има съществена разлика в това отношение между джаз и сивик. Последното, за което бих се притеснявал е сглобката. Нима японския джаз няма проблем със заварки по купето и произтичащи оттам наводнения? Англия не е страна от третия свят и има традиции и стандарти в автомобилостроенето. Да не говорим, че личното ми наблюдение е, че произведените там модели на хонда са по-малко склонни към ръжда. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове