valkata1 6 #1 Публикувано 6 Ноември, 2023 Привет на всички и благодаря за приема в групата.Днеска капарирах една Хонда CRV трета генерация 2,0 бензин.Има проблем с скоростите-не влизат първа,трета и пета.Иначе я покарахме,няма шумове от кутията и окачването.Какъв може да в проблема.Според собственика на автокъщата проблема е в спекли жила на скоростите и след смяната им всичко ще дойде в норма.Ще се радвам да чуя и ваши мнения.. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #2 Отговорено 6 Ноември, 2023 Договорете се че отава в сервиз и окажат ли се жилата я взимаш,иначе сменяш кутия. Толково наивен ли си че вярваш на лъжите на автоджамбазин. 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nesorab 19 #3 Отговорено 7 Ноември, 2023 Като е толкова прост проблема, нека той да го отстрани. Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valkata1 6 #4 Отговорено 7 Ноември, 2023 Можеше и да го отстрани ама аз буквално я свалих от автовоза,не беше пусната за продажба още...Грабна ме като визия и салон,дано не съм сгрешил.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #5 Отговорено 7 Ноември, 2023 @valkata1 Грешката ще ти струва скоростна кутия,взе ли я вече ако да, да ти е честита и дано да са само жила. Ако не договорете се да влезе в сервиз. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valkata1 6 #6 Отговорено 7 Ноември, 2023 Не съм колега,само съм дал 500 лева капаро.Утре ще ходя да я видят и хора които са майстори и разбират от тези коли. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1520 #7 Отговорено 7 Ноември, 2023 @CARPERA стига плаши човека! Дотук освен клетви, нищо конкретно не прочетох имаш ли да кажеш за проблема. На всички ни е ясно "как се прави". Ти в какъв свят живееш, че да смяташ, че човекът може да се договори с продавача колата първо да влезе в сервиз за ремонт?! Аз пък съм "за" такива авантюри. Особено, ако цената си е заслужавала. Дори и да е за смяна цялата кутия, не смятам, че сумата е толкова сериозна. Съжалявам, че не мога да помогна с нещо конкретно повече. @valkata1 гледам, че си от Стара Загора. Венко може да си каже всичко, като я отвори. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valkata1 6 #8 Отговорено 7 Ноември, 2023 Кой е Венко,някакви координати ако може? Иначе свалихме 1000 лева от цената с клизма ама дано не ги дам за ремонт на кутията Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #9 Отговорено 7 Ноември, 2023 @Honda_Z Ако е честен продавача защо да не влезе в сервиз за оглед,доста обяви има с написано възможен оглед в сервиз. Не съм писал за ремонт ,а оглед да се потвърди че са жила а не нещо друго. Аз съм договарял с продавач да се види колата в сервиз и е влизала. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valkata1 6 #10 Отговорено 7 Ноември, 2023 Колеги, препоръчайте ми в Пловдив сервиз около Асеновградско шосе да я вдигнат и погледнат...Ако има колеги от Пловдив примерно? Става въпрос да се проверят жилата за скоростната кутия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #11 Отговорено 7 Ноември, 2023 (Редактирано) Виждам че колегата е и член на нашия форм ако не бъркам. https://forums.hondabg.com/profile/13178-rifto/ това е профила в фейса има и телефон. Редактирано 7 Ноември, 2023 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #12 Отговорено 9 Ноември, 2023 От жилата е, на 100% съм сигурен. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valkata1 6 #13 Отговорено 10 Ноември, 2023 Риск губи,риск печели.В моя случай печели 🙂🙂🙂.Жилата се оказа проблема,даже от автокъщата момчето беше намерило и жила.Прибрахме се както някак си до Стара Загора и в един гараж мой приятел смени жилата за половин час и скоростите си включват по масло.Препоръчвам автокъща IHONDA Пловив.Ванката се казва момчето,един от малкото останали честни автотърговци. 1 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #14 Отговорено 11 Ноември, 2023 (Редактирано) On 11/10/2023 at 3:57 PM, valkata1 said: Риск губи,риск печели.В моя случай печели 🙂🙂🙂.Жилата се оказа проблема,даже от автокъщата момчето беше намерило и жила.Прибрахме се както някак си до Стара Загора и в един гараж мой приятел смени жилата за половин час и скоростите си включват по масло.Препоръчвам автокъща IHONDA Пловив.Ванката се казва момчето,един от малкото останали честни автотърговци. Честито за похвала е тоза търговец ,дано с всички коли е така. Смени маслото на скоростната,HondaМTF е там и ще заработи още по-добре. Честито още веднъж обслужи я и безпроблемно каране. Има дост теми тук как и с какво да стане. Редактирано 11 Ноември, 2023 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valkata1 6 #15 Отговорено 11 Ноември, 2023 Всичко съм сменил,само на скоростната кутия не съм сменял,ама идната седмица и това ще станеНа раздатката сменя ли се маслото и с какво ? А май трябва да направя и един реглаж на клапаните.Ще карам на газ на ,колко км се прави реглаж? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #16 Отговорено 11 Ноември, 2023 Имаш заден дифеленциал там е Honda DPS F 1.2л. Ако сложиш газ проверяват се клапани от 20 до 25 хил км. Внимавай с избора на газова,и по тази тема е писано. На двигателя нищо повече от 0w20 или 0w30 каквото и да ти казват в разни магазенчета и квартални майстори,не маловежен е максления филтър. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове