MItevv1 3 #1 Публикувано 3 Октомври, 2023 Здравейте, колеги! Моята civic 8 е със сменени дискове и накладки от преди няма и 20К км. Преди педалът пропадаше рядко и колата не спираше както трябва, но беше задоволително. Проблемът се задълбочи и вече година по-късно педалът често пропада, спирачките хващат и педалът започва лекичко да пропада. При агресивно спиране колата не забива муцуна и не спира така остро както трябва, а педалът пропада до долу, ABS-ът се включва и колата силно намалява, но не така остро както трябва. Не винаги пропада по този начин, но се случва доста често, а при рязко спиране е почти сигурно, че ще се случи. Посъветвах се с някои хора и с майстор на хонда. От там разбрах, че тези civic-и често имат проблем с ABS-а. Майсторът каза че е правил 5 такива и все от abs-а е било. Ще потърся модул втора ръка но не знам какво е гаранцията, че той ще работи както трябва. Казаха ми че трябва да гледам номера на abs-a за съвместимост, но не знам кой номер точно (понеже на модулите има няколко номера) и дали трябва номерът да съвпада 1 към 1 или е важно да съвпада частично (първата част от номера, последните цифри, някакъв друг индикатор и тн...). Прикачвам снимки от abs на civic 8. Въпросът ми е, кой от посочените номера на снимките се гледа (1,2,3,4, 1 и 2 май са едни и същи) и какво от него трябва да съвпада? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MItevv1 3 #2 Отговорено 17 Октомври, 2023 Говорих с майстор и ми каза, че трябва да се гледа номер 2 и номерът да съвпада напълно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1521 #3 Отговорено 17 Октомври, 2023 Залагам на 4. Трябва да има и тема във форума от преди 14 години, където и аз питам същото, но тогава тези коли бяха екзотика, а познанието по парт номерата - вещерство. Редакция: намерих я. Снимките са избелели от времето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MItevv1 3 #4 Отговорено 18 Октомври, 2023 Какво стана накрая, смени ли го по този номер 4 и беше ли сполучливо? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2858 #5 Отговорено 18 Октомври, 2023 (Редактирано) Колега, предлагам ти първо да отидеш на машинно обезвъздушаване (под налягане). Тъкмо ще сменят и спирачната течност, и ще промият системата. При мен само така успяват да изкарат въздуха от спирачната система. Най-вече от ABS модула. Иначе, по стандартния метод, не става. Пък тогава решавай дали да сменяш ABS модула. Редактирано 18 Октомври, 2023 от dandilov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kostas 0 #6 Отговорено 23 Октомври, 2023 Здравей колега, още със закупуването на сивика от автокъщата установих че спирачния педал пропада. След консултация с механик по хондите без да гледа автомобила, човека отсече че е ABS модула. Купих модул по e-bay от англия втора ръка и след монтажа му преди една година не съм имал проблеми до сега. За да стигна до номера на ABS са в колата използвах ендоскопска камера и за поръчката използвах номер 4 от снимките, които си качил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MItevv1 3 #7 Отговорено 28 Октомври, 2023 Благодаря, колега. Чудех се и аз дали да поръчам ABS от Англия. Страх ме е понеже са десен волан и може да не са съвместими, но вече съм по-спокоен и най-вероятно ще поръчам и аз от там. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MItevv1 3 #8 Отговорено 22 Март ABS-ът сменен с такъв от англичанка, всичко е наред. Благодаря, колеги! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове