sany 0 #1 Posted October 1, 2023 Здравейте :)) Спрях се на Хонда сивик 8-ма генерация-автоматик - 2007,2008. Разбрах,че скоростната кутия не е пълен автоматик, а роботизирана (i-shift). Някой с такава кола ще ми каже ли дали са надеждни? Кутията здрава ли е, разваля ли се, кои са й болежките и скъп ли е ремонта по нея ? Като цяло колата скъпа ли е за поддръжка? Гори ли много градско? Благодаря ! Share this post Link to post Share on other sites
Vankoni 0 #3 Posted October 8, 2023 За мен този автоматик е неудачен, покарай първо и си реши дали ти допада. Аз лично бих ти препоръчал фейслифт модела от 2009 на горе, там автоматика е стандартен хидротрансформатор, много приятен за каране. Share this post Link to post Share on other sites
sany 0 #4 Posted October 18, 2023 Взех си сивик 8ма генерация - 2009 i-shift. Много приятно се кара, освен това превключване на скоростите , някак бавно ги сменя, но разбрах, че такава е кутията . Нещо,което почна да ми прави впечатление в задръстванията като отпусна спирачка и без да дам газ ,колата започва да придърпва. Не го прави често ,но се случва .. надявам се да е от маслото в скоростната кутия, а не да е повреден съединителя. Ще го погледна след смяна на масло в кутията. :)) вие какво мислите ? Share this post Link to post Share on other sites
сенан 1 #5 Posted February 28, 2024 Здравейте, Карам с i-shift, вече 3 г. Сивика е 2006 и е на малко км. 138К вече. Имаме механична ск. кутия, като всяка друга кола, при това, много издражлива и яка, съединител като при всички. Ако съединитела трябва да се сменя, няма да е по-вече пари от други коли. А караш без съединител/педал, при това може да сменяш скоростите когато искаш. За мен това е супер. Каквото и да се развали при нормалния автоматик, е 5000 лв. ремонта, там е така, питал съм лично във Варна. След като съм направил доста четене на отзиви и на много хора, гледане на клипове за ремонт от Англия, тъй като тези се сглобяват там и разговори със механици тук във Варна, като дойде време за смяна на съединителя, трябва да има и ремонт или да се сменят и двата електромотора които дефакто сменят скоростите. Иначе има вариант ремонта да се окаже по-труден от гледна точна на времето. Поради факта че робота трябва да се научи наново със софтуер как да сменя скоростите, да се настрои на новия съединител и тогава явно се появяват проблем със тези електромотори. Софтуера не може да завърши научаването ако има проблем с електормоторите. И това естествено се появява след ремонта на съединителя. Това е. Единия мотор е 400 лв. нов или във Варна се ремонтират за 100 лв. всеки. Избете си. Надявам се да съм дал подробна и пояснителна информация. Блг. 1 Share this post Link to post Share on other sites