Suyahoka 38 #1 Публикувано 30 Август, 2023 Здравейте колеги ,споделям какво ми се случи и идея от какво може да е . Докато шофирах в адската жега с 20-30 км/ч в задръстване в продължение на 5-6 км ми светна лампата за ниско налягане на маслото (цвят червен ,тип лейка)с надпис на немски ,който така и не разбрах ,но първата ми реакция бе да загася двигателя,запалих го отново и предупреждението го нямаше. Покарах 2-3 км и на сянка спрях и след 5 Мин измерих нивото на маслото ,беше на средата. От какво може да е светнало това предупреждение,вече след 150 км не се е появило пак ,но мисля да я закарам да и измерят налягането на маслото,да проверят датчиците и кабелите към тях ,маслената помпа и т.н Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #2 Отговорено 30 Август, 2023 Понякога се получава така, когато маслото е за смяна и е променило вискозитета си. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 766 #3 Отговорено 30 Август, 2023 С какво масло и на колко км. е към момента? И все пак се стреми да го държиш на максимума, повече масълце винаги е по-добре, пък и ти дава по-голям аванс, ако двг го консумира. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Suyahoka 38 #4 Отговорено 30 Август, 2023 В момента е с 5W-30 на Мотул ,сменено преди 4000 км. Като разход на масло 300-400мл на 10000 км. Маслото го взех уж от офиц.вносители за града в който живея ,но не е гаранция ,че не е менте и се замислям след тази случка дали да не го сменя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 766 #5 Отговорено 30 Август, 2023 Най-добре не слагай повече такова масло. Напоследък съм с впечатлението, че най-сигурно като качество и оригиналност в БГ са Равенол и Амсойл. В момента за първи път съм с Равенол и това масло е като парична еденица откъм защити срещу измами. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #6 Отговорено 30 Август, 2023 @suyahoka и все пак бих ти препоръчал консултация с Мариян Стоянов от Долно Езерово. Тези 4К км не са признак за сигнал - внимание особено и за Мотул. Ако не откриеш контакти- ще ти пратя на лично. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Suyahoka 38 #7 Отговорено 30 Август, 2023 pet71 ,благодаря колега ,ако можеш прати ми координати Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове