Bizzito 474 #1 Публикувано 1 Август, 2023 Здравейте, напоследък забелязвам след като паркирам колата се чува нещо като течаща вода и бълбукане откъм двигателя за около 10-тина минути. При вас има ли такова нещо? Чувал съм за коли които въртят водата след гасене на двигателя ако е загрял повече, но се съмнявам точно този модел да има такава екстра. А и не върти перката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 773 #2 Отговорено 1 Август, 2023 Можеш да си сигурен, че няма такава екстра. Да не би този звук да идва от климатика? Следващия път го спри 5-10мин. преди да пристигнеш, за да видиш дали не е от него. Все пак провери нивото на антифриза в радиатора и в съда. Иначе подобни шумове, ако идват от охладителната система, въобще не са добър признак, без да те плаша. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 151 #3 Отговорено 1 Август, 2023 Шумът е от климатика ,при мен го прави също, става дума за акорд 8 -ма . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #4 Отговорено 1 Август, 2023 преди 7 минути, simo vtecman написа: Шумът е от климатика ,при мен го прави също, става дума за акорд 8 -ма . Това ми е пета кола, за пръв път чувам такъв шум след гасене на двигателя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 773 #5 Отговорено 2 Август, 2023 И аз не съм го чувал при мен, но съм го чувал при хладилник и домашен климатик след спиране на компресора. В общи линии е в следствие на фреона, който се втечнява. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #6 Отговорено 2 Август, 2023 На бившата служебна 2019 бензин го чувах редовно. Отварял съм капака и го чувам от разшерителния съд. Мислех че надува. Така и не остана време да го споделя с приемчиците в сервиза. При следващ удобен момент ще ги разпитам. Колата е от ВАГ групата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #7 Отговорено 3 Август, 2023 (Редактирано) С механичен стетоскоп установих, че звукът идва от компресора на климатика и се разпространява по тръбите. Продължава около 10 минути след гасене на двигателя. ПП: междувременно прочетох няколко теми на английски. Има го същото нещо на същия модел същите години. Било нормално. Просто на този модел било по-шумно от на другите коли. Редактирано 3 Август, 2023 от Bizzito 1 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 185 #8 Отговорено 7 Август, 2023 Коя годината е колата? Като гледам и ти си фейслифт, а при мен няма такъв шум. Моята е 2015 R20A9 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #9 Отговорено 7 Август, 2023 2017 същия двигател. Пробвах и да спирам по-рано климатика преди да спра, не помага. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове