BatePeni 3 #1 Публикувано 21 Юни, 2023 (Редактирано) Здравейте, климатика на колата не работи. Единственото което имам като информация е от навигацията един тест който пусках и прилагам какво показа. Когато го включа нищо не става. Не се включва перката дори. Редактирано 21 Юни, 2023 от BatePeni Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #2 Отговорено 21 Юни, 2023 Преди години, когато имах 7-ца, съм чел в английски форум, много подробни инструкции за тестване на климатика... Бяха два форума, опитай с търсачката в този, защото другият май не съществува и не помня... https://typeaccord.co.uk/board/forums/7th-gen-accord.19/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 448 #3 Отговорено 22 Юни, 2023 Ако няма фреон примерно, какво се очаква да се случи? Не казвам, че това е причината, но обикновено е най-често срещаната. Отива се на сервиз и обикновено там знаят какво да правят. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #4 Отговорено 22 Юни, 2023 На моята седмица, когато започна да духа хладно само от едната страна ( не помня коя), се оказа малко фреон. Дозаредиха го на око, само по налягане, с някакъв пищов с манометър и флакон с фреон и си тръгна нормално. При работещ климатик и забучен термометър в средна дюза, температурата на изходящия въздух, трябва да е под 12 градуса, на някои коли стига 5-6... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 118 #5 Отговорено 22 Юни, 2023 (Редактирано) И за да няма фреон, къде отива? Най-малко щом няма, се проверява къде е отишъл, било то чрез надуване, било то с УВ лампа, тва горното не е работа, тва е пародия. Когато се пълни климатика системата задължително минава през вакум, преди това всякакви остатъци се изсмукват, в системата освен фреон се слага и количество масло за смазване на компресора, точно колко събира обикновено пише на самата кола, и ако не пише се проверява, няма как “на око” да се прецени, нито какво има, нито колко още трябва, по-скоро “на магия”. Редактирано 22 Юни, 2023 от sashua Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #6 Отговорено 22 Юни, 2023 Преди 1 час, sashua написа: И за да няма фреон, къде отива? Много бавно, с годините е изпуснат през семеринги/уплътнения, особено, ако не се използва често. Маслото не е изтекло, няма видими течове... Естествено, че описаното е професионалния подход, който е известен. Когато няма машина за тези дейности, по налягане, приблизително се добавя. Вероятно има някакви критерии/връзка, между количеството и налягането в статично положение, щом продават такива флакони... Не съм специалист по хладилна техника, но ми го направиха и работеше дълго, докато продадох колата... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове