Accord 8 Shadow line 0 #1 Публикувано 6 Април, 2023 Здравейте колеги, при скорост от 30-50км/ч се усеща вибраци, не мога да определя дали е от скоростната кутия или от двигателя. Колата е акорд 8 2.4 автоматик. Какво може да причинява съответната вибрация? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tenata_73 6 #2 Отговорено 6 Април, 2023 Започни от най-лесното, първо провери гумите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jenti 40 #3 Отговорено 6 Април, 2023 Вътрешни карета или тампони на двигателя. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mytanta 44 #4 Отговорено 22 Април Колега, установи ли се от къде е проблема? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иванов 2 #5 Отговорено 27 Април Същият проблем имам. Смених ляво вътрешно, по подозрение че е от него . Вибрацията още я има. Сменил съм дясно вътрешно - още я има. Тампоните уж са наред .... И аз не знам от къде е . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spase 72 #6 Отговорено 29 Април (Редактирано) Имаше една тема тук в този форум, с препратка към руски форум. Там руснака твърдеше, че тресене с такава скорост се дължи на тампон на двигателя. По-конкретно горен десен тампон. Доколкото знам в този тампон има масло и ако не е ок започва да омаслява. Вероятно е също и проблема да е в предния пневматичен тампон. При него симптоми няма никакви, дори видях клип в който тампона след свалянето просто се отдели на две части. Разбира се преди да се сваля тампона трябва да се проверят двата маркуча. Като възможна причина се посочва също и тампоните на скоростна кутия. При мен също се появява такова разтрисане, обикновено при изкачване по наклон. При подаване на газ и превключване на кутията спира. Крива гума или джанта също може да е причина. Имах изкривена предна джанта, след като я изправяха я преместих отзад и тресенето намаля, но не изчезна. Сега смятам да сменя всички гуми и да опресня още веднъж маслото на кутията. После ако не се оправят нещата планирам всички тампони на двигател и скоростна кутия. П.П. Каретата е добре да се проверяват при спусната на земята кола, а не на подемник. Редактирано 29 Април от spase П.П. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове