Vanio 5 #1 Публикувано 4 Април, 2023 Здравейте Търся читав сервиз за ремонт на ходова част на Honda Civic Fastback V в София или района. Колата мина през два сервиза и проблемите с предницата остават. След втория даже се задълбочиха. И на двете места им връщах колата за допълнителен оглед, но след ден два си я взимах, без да установят проблеми. Когато се движа по неравности се чува едно дрънкане, хлопане отпред вляво, сякаш има нещо незакрепено. Шум подобен на липсващи сачми в лагер. Нямам вяра в сигурността на колата, а в нея возя две малки деца. Сервизите, през които минах и никога повече няма да посетя са: 1. Любо Сервиз https://goo.gl/maps/zt73Xqfss1FqDwCe8 Любо беше читав майстор и бях доволен преди. 2. Д енд Д Авто Сервиз https://goo.gl/maps/EX8LiKdPhGsJCJXW8 Качвам и фактурите от направените ремонти. Благодаря предварително Honda Civic 1995-96 г. ( 20.09.1995г.) 1.6 LS, 113 к.с. , Двигател - D16Y3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 204 #2 Отговорено 4 Април, 2023 Off topic: Любо Сервиз не беше ли за субару-феновете нещо, като най- добрият избор в София ..!?! Още преди години, обаче, забелязах, как във субаруфорумът, се увеличаваха критичните мнения за него, а админа ( Станислав май се казваше) триеше всичко това веднага- те бяха явно мнооого гъсти с него.... Явно е имало защо.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scala 21 #3 Отговорено 4 Април, 2023 Здравей, може да пробваш тук: DK Performance Garages Даниел е доста зает, но е много точен - ако може, ще ти свърши работа, ако не - поне няма да те залъгва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vanio 5 #4 Отговорено 4 Април, 2023 (Редактирано) Благодаря Утре ще им се обадя. Редактирано 4 Април, 2023 от Vanio Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vanio 5 #5 Отговорено 4 Април, 2023 (Редактирано) Преди 7 часа, scala написа: Преди 7 часа, mitaka0007 написа: Off topic: Любо Сервиз не беше ли за субару-феновете нещо, като най- добрият избор в София ..!?! Още преди години, обаче, забелязах, как във субаруфорумът, се увеличаваха критичните мнения за него, а админа ( Станислав май се казваше) триеше всичко това веднага- те бяха явно мнооого гъсти с него.... Явно е имало защо.... Сервиза е на удобно място и бях доволен. Любо явно го дава вече "патрон" и не се занимава с ремонти. Делегирал е права на други, които не стават. Редактирано 4 Април, 2023 от Vanio Грешен цитат 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #6 Отговорено 11 Април, 2023 Следя . Имам същия проблем и не мога да го "хвана ". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HondaExplorer 250 #7 Отговорено 11 Април, 2023 Колега @Vanio , преглеждайки сумите по пера в единия от сервизите и съпоставяйки ги с крайната сума на същия лист все пак има нещо положително за теб 😉. Иначе по въпроса с тия шумове, при хонда те са често със съвсем тривиален произход. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vanio 5 #8 Отговорено 11 Април, 2023 (Редактирано) Много сте наблюдателен колега HondaExplorer. И аз го забелязах. Явно съм хванал някаква прИмоция. По съвет на колегата scala се свързах с посочения от него сервиз. В понеделник я оставих и днес си я взех. Момчето от сервиза ми каза, че са пристегнали доста гайки и болтове, които са се били разхлабили!?! Основно по сменените части. В интерес на истината, събота и неделя покарах повече колата и установих, че при скорост 30-40 км/час, дрънкането беше най силно. Сякаш нещо ще се откачи всеки момент. След, като си я взех, нямах много време да я карам и затова не мога да кажа дали всичко е наред. По празниците мисля да попътувам повече и след това ще споделя. Редактирано 11 Април, 2023 от Vanio Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #9 Отговорено 12 Април, 2023 Преди 13 часа, Vanio написа: установих, че при скорост 30-40 км/час, дрънкането беше най силно. Сякаш нещо ще се откачи всеки момент. Същите симптоми .Аз залагам за себе си ,че или предпазителя на диска дрънка ,или е горен шарнир. Продължавам да следя . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vanio 5 #10 Отговорено 14 Април, 2023 (Редактирано) Здравейте и весели празници! Положението с хондичката ми е отчайващо ЗЛЕ. Днес минах през паветата по центъра. Усещането беше, че предната лява гума всеки момент ще поеме по свой собствен път. Поредният сервиз, който не успя да се справи с проблема. Колата ми беше върната с думите, че всичко е прегледано, затегнати са хлабините и колата се държи много добре. Това е и поредния сервиз, който НЕ забелязва, че долу под купето на едно място има увиснали кабели и маркучи . Това би им коствало точно една свинска опашка. Явно тази процедура е под достойнството им и е обидно да я извършват. Въпреки тези проблеми, реших да пътувам до Хасково. При скорост 100-120 км/час не се чуваше тропане, но при влизане в града, където скоростта е около 30-40 тракането се усили. Притеснено ми е, как в понеделник ще се прибера. Ще съм благодарен за съвет и препоръка за наистина читав майстор за София и района. Хубави празници! Редактирано 14 Април, 2023 от Vanio Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vanio 5 #11 Отговорено 14 Април, 2023 (Редактирано) На 4.04.2023 г. at 12:06, scala написа: Здравей, може да пробваш тук: DK Performance Garages Даниел е доста зает, но е много точен - ако може, ще ти свърши работа, ако не - поне няма да те залъгва. Това е сервиза. Явно колегата scala е бил доволен, но аз съм разочарован. Редактирано 14 Април, 2023 от Vanio Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
626 410 #12 Отговорено 27 Април, 2023 Аз на 5-та ЕГ, имах хлопане от предно ляво колело, ходих при един който прави само окачване и стенд и той ми каза, че е нормално да се чува хлопане/чукане колата била стара. Направо какви хора има ха ха. И после ходих при друг и онзи изкара докторски слушалки, клатихме цялата кола и накрая е хвана, амортисьора беше заминал. От стария нямаше течове и като го натиснеш се връщаше нормално, но след смяна с нови Каяба, всичко се оправи. Ти до къде е докара? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #13 Отговорено 1 Юни, 2023 На 12.04.2023 г. at 13:00, zlobar4e написа: Същите симптоми .Аз залагам за себе си ,че или предпазителя на диска дрънка ,или е горен шарнир. Продължавам да следя . Да ъпдейтна себе си . При мен се оказа долен шарнир,иронията е в това,че са на година и половина и най-малко се съмнявах в тях. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове