MItevv1 3 #1 Публикувано 21 Март, 2023 Здравейте колеги! Имам Honda Civic 8 1.8 бензин ръчни скорости. Колата някой път не пали, стартера не върти също. Това обикновено се случва при добре загрят мотор. Повечето пъти след изчакване от 15-30 минути запалва, но често се случва дори и след 1 час, пак да не запали. С бутане колата пали. Давам на пълен контакт, чувам, че бензиновата помпа се включва и натискам бутона, при което светва чекът със съобщение PGM-FI. Прочетох грешката и тя е P0615. Когато колата пали, при натискане на бутона за запалването се чува цъкане, но когато не пали, това цъкане го няма и не се чува нищо. След като колата запали с бутане, веднага след това я пускам на празен ход в движение и гася мотора и я запалвам отнове чрез бутона без проблем. Акумулатора е нов, свещите са нови, релето за запалване е тествано и ми казаха, че няма проблем, стартера също е тествам и също ми казаха, че няма проблем. Изтрих грешката, но колата пак не пали. Този проблем не се получава често, някой път като я оставя за няколко часа (ако не ми трябва), колата се оправя сама и чекът спира да свети и си пали. Не знам дали проблемът не е свързан със загрелият отсег под капака и дали пали, когато малко се охладят нещата. Давах я на сервиз, но не можаха да диагностицират проблема, защото при тях всеки път палеше. Проблемът не е в имобилайзерът, защото тогава нямаше да пали и с бутане. Мисля да сменя бутонът за запалването, а ако не се оправят нещата и релето за запалването. Моля за съвет колеги. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emod 1671 #2 Отговорено 22 Март, 2023 (Редактирано) Здравей! Има няколко релета, които са отговорни за запалването, а именно: Starter cut relay 1 (under-dash fuse/relay box), Starter cut relay 2 и Inhibitor relay. Ето схема: А това е локацията им (снимката е от десен волан, но при ляв трябва да е същото положение): Провери също така масите: Ето и една реална снимка на Starter cut relay 2 и Inhibitor relay (двете отдясно) от Сивик 8-ма с десен волан: Редактирано 22 Март, 2023 от emod 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MItevv1 3 #3 Отговорено 22 Март, 2023 Мерси колега, ще пробвам и ще видя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MItevv1 3 #4 Отговорено 11 Април, 2023 При премахването на Starter Cut Relay 1 и Starter Cut Relay 2 и Inhibitor Relay по отделно, колата не пали, но ботонът цъка. Това означава, че има ток до бутона, но не и до стартера. Аз търся сигуация в която бутонът не цъка. При премахването на предпазител 8, ток до бутонът не стига, той не цъка и колата не пали. Изглежда че проблемът ще е или в самият бутон или в ето този участък. Ще пробвам да байпасна бутонът(да запаля колата без бутона), за да видя дали така ще запали, ако запали по този начин, проблемът е в бутона. Иначе трябва да се търся проблем по пътя към бутона. (Пробвах бушон 8 и няма проблем с него) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emod 1671 #5 Отговорено 11 Април, 2023 (Редактирано) Ако искаш да тестваш старт бутона си има процедура: Провери и масата G403: Редактирано 11 Април, 2023 от emod Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MItevv1 3 #6 Отговорено 12 Април, 2023 Проверил съм маса G403, висчко изглежда наред. Няма хлабаво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MItevv1 3 #7 Отговорено 15 Април, 2023 Оказа се, че не бутонът щтрака, а релетата под него(под таблото). Тествах бутонът както е описано на схемата и работи без проблем. Изглежда, че когато колата не пали, не минава ток през релетата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emod 1671 #8 Отговорено 15 Април, 2023 (Редактирано) Четейки написаното от теб относно "цъкането" на бутона при "свалени" релета мога само да кажа, че си свалял/гледал грешни релета. Огледай внимателно и намери правилните релета. С колега от форума civinfo имах ситуация с точно такова объркване - беше тествал грешни релета, но после именно поради продължаващото "цъкане" на реле при натискане на старт бутона успя да намери правилните. Пускам ти линк към темата - макар че неговият проблем бе друг, виж внимателно пост 17 - КЛИК. Редактирано 15 Април, 2023 от emod Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MItevv1 3 #9 Отговорено 19 Април, 2023 Намерих troubleshoot за грешката и моя мотор http://arlequinlover.free.fr/Manuel Honda Civic/A00/HTML/40/SMG6E40K72100090615FAAT00.HTML. Надявам се това да е за европейския Civic, не американския. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emod 1671 #10 Отговорено 20 Април, 2023 За европейския е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MItevv1 3 #11 Отговорено 16 Юни, 2023 Inhibitor relay дава маса на останалите 2 релета. Когато бъде махнато се получава същото нещо, когато не пали със същата грешка. Когато свалих релето, то ми се стори хлабаво. След като го поставих отново вече над месец не е правила този проблем във всякакви условия. Взех едно Inhbitor Relay за резерва, но не е имало проблеми. Благодаря ви колеги! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
сенан 1 #12 Отговорено 4 Август Здравейте, Не мога да ги намеря тези релета. Реле 2 и инхибитор релето. Не са под волана. Реле 1 е там ама другите две. Някаква идея. Блг. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове