Zhelyazkov 6 #1 Публикувано 4 Март, 2023 Протече ми радиатора на охлаждането/ почти нов ,предния ми се сцепи и го смених/ Майстора я гледа пипа и тн. и каза заминала е гарнитурата. Разглоби я , шлайфа главата, смени гарнитурата, гумички на клапани, гарнитура на колектора и водна помпа и си я взех. 20 км по-късно пак взе да тече радиатора, от капака му отгоре където е захванат с обърнати тенекийки. На току що изгасен двигател като се отвори капачката хвърля вода ама с нормално налягане, по смачквам клапата,слагам я и пак паля и спира да тече ,след 2 часа пак я карам и пак почва да тече. Въпроса е дали може тая капачка да прави чалъми / Майстора я е сменил сега след последните ремонти/ защото предната нещо го е усъмнила. Ако вземам друга на колко налягане трябва да е? Предната ми беше на 1.1 а гледам има на 0.9. Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 645 #2 Отговорено 5 Март, 2023 Уточни от къде точно е теча- капачката или радиатора, и после действай. Провай със старата капачка, ако пролема е там, или друга. Иначе аз сложих капачка на 0.9 бара и си работи без проблем. Малко странно- протекъл радиатор, пък ремонт на глава.! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Zhelyazkov 6 #3 Отговорено 5 Март, 2023 Тече е от радиатора от пластмасовия капак, където е връзката с метала. Според мен или радиатора е за смяна или капачката , заради клапата, ако не сработва винаги. Двигателя е 1.6 105 к.с. радиатора бил протекъл според Майстора заради вкарване на газове в охладителната система през гарнитурата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Richard 41 #4 Отговорено 5 Март, 2023 Много здраве на "майстора". Излишно ти е отварял двигателя. Радиаторите си протичат от там, защото им е някакво слабо място, а не според техническите разсъждения на "майстора" 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Zhelyazkov 6 #5 Отговорено 5 Март, 2023 Бе станалото - станало. Не е излишно , пък и използвах, че е отворен двигателя да ми смени и ангренажен ремък и ролки. Ама въпроса е сега дали, ще протече ако го сменя. Защото много странно понякога тече и понякога не тече. Затова мисля, че капачката прави чалъми и не пуска към казанчето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Richard 41 #6 Отговорено 5 Март, 2023 Смени си капачката на радиатора или вземи от някой познат, ако имаш де. пробно неговата. По-честичко вдигай щеката на маслото, че след такива упражнения над харвита без да се сменят сегментите става интересно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2805 #7 Отговорено 5 Март, 2023 "Където е текло, пак ще тече". Независимо дали капачката е повредена. Така, че смени радиатора с качествен. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове