Росен 0 #1 Публикувано 7 Февруари, 2023 Здравейте колеги.Напоследък като захладня се появи следният проблем.При палене изджагъртва бендикса та въпроса ми е ,възможно ли е да става въпрос само за леко смазване на оста или трябва да се смени с нов.Интересното е,че го прави не винаги и само когато колата е стояла цял ден на студено.Ако някой има идея,моля да помогне.Благодаря ви.Колата е ЦРВ 3 бензин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kalin S 133 #2 Отговорено 7 Февруари, 2023 (Редактирано) Здравей колега. Ако е възможно ще си позволя да ти отговоря, въпреки че става въпрост за Акорд 7-ген. не за ЦРВ, но в случая няма значение мисля. Стартера е за профилактика и най-вероятно (даже на 100%) проблема ти е като моя. Ако желаеш може да прочетеш моята тема точно за този проблем със стърженето на бендикса. Изчегъртването е точно от смазката, която е вътре защото с годините и замърсяването вече не е смазка (грес), а е станала твърда и изсъхнала. Точно и промяната на температурата му влияе много. Колкото е по-студено толкова по трудно се връща бендикса и съответно остава зацепен за маховика и ....... стърже яко. Проблема се решава с разглобяване на съставните му части и смазване където е нужно. После дълго време вярност. Дано да ти помогне да си решиш проблема найстина. Поздрави! Редактирано 7 Февруари, 2023 от Kalin S Правопис 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nesorab 19 #3 Отговорено 7 Февруари, 2023 И да знаеш, че на това ЦРВ конкретно е малко кофти за демонтаж/монтаж на стартера. Сваля се, но си е тегава работата. Трябва отдолу под колата да легнеш и до колкото си спомням ми се наложи да сваля и дясната гума. Нищо друго не съм демонтирал, като колектори и прочие. Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Росен 0 #4 Отговорено 8 Февруари, 2023 Благодаря колеги за съветите и напътствията.В близките дни ще сменям прахоуловители на предни амортисьори и ще използвам момента да сервизирам пустия му стартер.Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didadel 0 #5 Отговорено 8 Февруари, 2023 Здравей! Имах същия проблем и се оказаха четки. Вчера ми ги смениха и всичко е наред. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1258 #6 Отговорено 8 Февруари, 2023 https://www.facebook.com/reel/545283360899323 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове